Ziua Armatei, în şcoli

Timp de două zile, cadre ale Centrului Militar Judeţean şi Batalionului “Bogdan I” al Garnizoanei Bârlad au fost în vizită la Liceul cu Program Sportiv şi Şcoala Gimnazială “Dimitrie Cantemir”. Elevii au Mai mult »

O nouă acţiune de colectare a deşeurilor

Peste 150 de elevi din municipiul reşedinţă vor participa, astăzi, la o acţiune de ecologizare, în cadrul proiectului transfrontalier parafat între oraşele Vaslui şi Cahul (Republica Moldova). Mai mult »

Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 25/26 octombrie, România va trece la ora oficială de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel că ora 4.00 va deveni ora 3.00. Duminică Mai mult »

Cereri de plată pentru proiecte PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) este responsabilă de gestionarea eficientă a fondurilor europene nerambursabile acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), având ca prioritate absorbţia integrală a fondurilor şi evitarea Mai mult »

Se majorează alocaţiile de hrană

După mai bine de şase ani în care au rămas la acelaşi nivel, alocaţiile de hrană pentru adulţii şi vârstnicii din instituţiile de asistenţă socială, inclusiv cei cu dizabilităţi, vor creşte de Mai mult »

 
armata1

Ziua Armatei, în şcoli

Timp de două zile, cadre ale Centrului Militar Judeţean şi Batalionului “Bogdan I” al Garnizoanei Bârlad au fost în vizită la Liceul cu Program Sportiv şi Şcoala Gimnazială “Dimitrie Cantemir”. Elevii au aflat ce presupune o şcoală militară, care sunt instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta, dar şi care este semnificaţia zilei de 25 octombrie.

elevi-curatenie-2

O nouă acţiune de colectare a deşeurilor

Peste 150 de elevi din municipiul reşedinţă vor participa, astăzi, la o acţiune de ecologizare, în cadrul proiectului transfrontalier parafat între oraşele Vaslui şi Cahul (Republica Moldova).

ora-de-iarna-2013

Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 25/26 octombrie, România va trece la ora oficială de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel că ora 4.00 va deveni ora 3.00. Duminică va fi astfel cea mai lungă zi din an – 25 de ore.

Trifu_Alin 3

Cereri de plată pentru proiecte PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) este responsabilă de gestionarea eficientă a fondurilor europene nerambursabile acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), având ca prioritate absorbţia integrală a fondurilor şi evitarea blocării finanţărilor europene acordate pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Până în acest moment, AFIR a plătit peste 6,43 miliarde de euro (din totalul de 9,3 miliarde de euro alocaţi prin PNDR 2007-2013) către beneficiarii care au depus cereri de decontare.

alocatii-hrana

Se majorează alocaţiile de hrană

După mai bine de şase ani în care au rămas la acelaşi nivel, alocaţiile de hrană pentru adulţii şi vârstnicii din instituţiile de asistenţă socială, inclusiv cei cu dizabilităţi, vor creşte de la şase, respectiv 8,30 lei, la 12, respectiv 16,60 lei/zi/persoană.

servicii_de_deszapezire

Consiliul Judeţean, în grafic pentru sezonul rece

Autorităţile iar dau asigurări că nu vom avea probleme din cauza căderilor de zăpadă. La fel s-a întâmplat şi în anii trecuţi, numai că socoteala din birouri nu prea s-a potrivit cu cea de pe drumuri.

crima---politia-nu-treceti

S-a spânzurat de teamă că şi-a omorât tatăl

Un tânăr de 33 de ani, din satul Ştioborăni, comuna Soleşti, şi-a pus capăt zilelor în timp ce poliţiştii investigau împrejurările în care şi-a agresat tatăl. Deşi la faţa locului se afla şi un echipaj de la Ambulanţă, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Tatăl, lovit de fiu cu o sapă în zona pieptului, a fost transportat la spital.

cancerul-de-col-uterin

Medicii continuă bătălia cu o boală nemiloasă

Cancerul de col uterin: iată afecţiunea care atentează la viaţa femeilor din Vaslui, şi nu numai. Anual, în judeţul nostru, medicii depistează zeci de noi cazuri de îmbolnăvire. Şi asta în ciuda faptului că un simplu test Babeş-Papanicolau poate pune în evidenţă leziuni minime precanceroase, care pot fi eliminate în proporţie de peste 99%.

Spital_Husi_18

Spitalul Huşi, găsit vinovat

“Există o procedură stabilită printr-un ordin al ministrului sănătăţii. În cel mai rău caz, medicul pediatru trebuia să solicite sprijinul specialistului de la Urgenţe înainte ca pacientul să intre în stop cardio-respirator. Deci, putem spune că nu s-a respectat procedura în acest caz”, a declarat Mircea Zavate, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Vaslui.

dan horgan

Prezenţă bârlădeană la “Iaşii în carnaval”

În premieră, Cercul Militar din Iaşi a organizat Festivalul cazon “Iaşii în carnaval”, la care a participat şi Cercul Militar Bârlad.