Narcis Aprodu, adjunctul Gabrielei Plăcintă

De ieri, învăţământul vasluian are un nou inspector general adjunct. Este vorba despre profesorul Narcis Aprodu, care a făcut echipă cu profesorul Cătălin Ignat la conducerea Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui. El îl Mai mult »

Trei focare de boală a limbii albastre

Autorităţile sanitar-veterinare vasluiene au confirmat, ieri, existenţa a trei focare de boală a limbii albastre. În urma probelor prelevate de medicii veterinari s-a confirmat prezenţa virusului la bovine din comunele Vutcani şi Mai mult »

Procent realist

Mai bine de trei sferturi dintre elevii prezenţi nu au luat bacul de toamnă. Dintre cei 202 de candidaţi declaraţi admişi, unul singur a obţinut peste 9, alţi cinci peste 8, 33 Mai mult »

Octogenară zdrobită de tren

O bătrână în vârstă de 83 de ani, din Bârlad, a fost omorâtă de un tren în Halta Dodeşti. Tragedia s-a petrecut ieri dimineaţă, în timp ce octogenara traversa calea ferată pentru Mai mult »

Spitalele alocă sume uriaşe pentru salvarea alcoolicilor

În spitalele din judeţul Vaslui, pe lângă pacienţii „obişnuiţi”, ajung şi persoane aflate în fază cruntă de beţie. Din nefericire pentru sistemul medical, majoritatea nu au asigurare de sănătate. Din fericire pentru Mai mult »

 
narcis aprodu

Narcis Aprodu, adjunctul Gabrielei Plăcintă

De ieri, învăţământul vasluian are un nou inspector general adjunct. Este vorba despre profesorul Narcis Aprodu, care a făcut echipă cu profesorul Cătălin Ignat la conducerea Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui. El îl înlocuieşte pe Doru Balan, care va fi numit inspector de matematică, după ce Gheorghe Ciobanu s-a pensionat, lăsând locul liber.

vaci

Trei focare de boală a limbii albastre

Autorităţile sanitar-veterinare vasluiene au confirmat, ieri, existenţa a trei focare de boală a limbii albastre. În urma probelor prelevate de medicii veterinari s-a confirmat prezenţa virusului la bovine din comunele Vutcani şi Bogdăniţa.

bacalaureat

Procent realist

Mai bine de trei sferturi dintre elevii prezenţi nu au luat bacul de toamnă. Dintre cei 202 de candidaţi declaraţi admişi, unul singur a obţinut peste 9, alţi cinci peste 8, 33 au luat peste 7, iar ceilalţi 163 au luat măcar media 6. Performera bacului de toamnă este Iemina Gîbu, de la Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni, care a obţinut media finală 9,71, după ce a fost notată cu 9,40 la română scris, 10 la matematică şi 9,75 la geografie.

tren

Octogenară zdrobită de tren

O bătrână în vârstă de 83 de ani, din Bârlad, a fost omorâtă de un tren în Halta Dodeşti. Tragedia s-a petrecut ieri dimineaţă, în timp ce octogenara traversa calea ferată pentru a merge la cules de fructe.

salon_spital262

Spitalele alocă sume uriaşe pentru salvarea alcoolicilor

În spitalele din judeţul Vaslui, pe lângă pacienţii „obişnuiţi”, ajung şi persoane aflate în fază cruntă de beţie. Din nefericire pentru sistemul medical, majoritatea nu au asigurare de sănătate. Din fericire pentru beţivi, ei sunt asistaţi medical. Pentru un singur alcoolic se cheltuiesc circa 1.200 de lei, dar sunt şi consumuri mai mari, în funcţie de gravitatea cazului. La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vaslui, într-o singură zi, sunt tratate, în medie, 15 persoane în stare de ebrietate.

elevi

Vasluiul şi Suceava dau “laptele şi cornul”

SC Ilvas SA, aparţinând lui Adrian Porumboiu, va continua să distribuie lapte în şcolile vasluiene, în timp ce două firme sucevene vor asigura produsele de panificaţie.

finante

Cu ochii pe contribuabili

Finanţiştii vasluieni monitorizează permanent contribuabilii pentru a-şi îndeplini obligaţiile declarative.

vaci

Expo Zoo, amânat

Boala limbii albastre a dus la amânarea tradiţionalului eveniment “Expo Zoo Agroind”, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 6-7 septembrie.

incatusat3

Poliţiştii au arestat patru infractori periculoşi

O bandă de tâlhari din Zorleni, care băga groaza în victime ameninţându-le cu cuţitul, a fost dibuită şi destructurată de poliţişti. Toţi cei patru infractori au fost arestaţi preventiv.

prefectura

Traseismul politic, reglementat de PSD

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii pot schimba partidul pe listele căruia au fost votaţi, fără a-şi pierde mandatul. Actul normativ le oferă un timp de gândire mult mai mare decât se vehicula iniţial, adică 45 de zile în loc de 10, asta pentru ca alianţa PSD-UNPR-PC să aibă timp să racoleze cât mai mulţi aleşi locali. În judeţul Vaslui, jumătate dintre primării sunt deja controlate de actualul partid de guvernământ.