Adio, “Cangurul”!

Elevii nu vor mai fi nevoiţi să participe la concursurile cu taxă, care se ascundeau sub sigla Ministerului Educaţiei. Acestea au fost interzise la a mai fi organizate în şcoli, însă în Mai mult »

Posturile de director, scoase la concurs

Toate posturile de directori de unităţi de învăţământ vor fi scoase la concurs începând cu luna martie. Reprezentanţii Ministerul Educaţiei se află în etapa de elaborare a metodologiei de examen, care va Mai mult »

Se scumpesc călătoriile cu taxiul

Noi modificări vor fi aduse astăzi de aleşii locali Regulamentului de organizare, funcţionare şi autorizare a transportului în regim de taxi şi în regim de închiriere în municipiul Vaslui. Mai mult »

PSD schimba vicele de la Vaslui

Social-democraţii vasluieni dau startul schimbărilor de şefi în municipiu, urmărind debarcarea totală a liberalilor. Primul pe listă este viceprimarul Sorin Radu, care va fi înlocuit cu Dragoş Cazacu. Nu se pomeneşte deocamdată Mai mult »

Fost subprefect, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie

Fostul subprefect al judeţului Vaslui Sergiu Marian a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Iaşi, la patru ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu, instigare la fals intelectual Mai mult »

 
placintaisj

Adio, “Cangurul”!

Elevii nu vor mai fi nevoiţi să participe la concursurile cu taxă, care se ascundeau sub sigla Ministerului Educaţiei. Acestea au fost interzise la a mai fi organizate în şcoli, însă în afara unităţilor de învăţământ se pot desfăşura fără probleme.

ISJ-Vaslui

Posturile de director, scoase la concurs

Toate posturile de directori de unităţi de învăţământ vor fi scoase la concurs începând cu luna martie. Reprezentanţii Ministerul Educaţiei se află în etapa de elaborare a metodologiei de examen, care va fi lansată în dezbatere publică.

Primaria_Municipiului_Vaslui1

Se scumpesc călătoriile cu taxiul

Noi modificări vor fi aduse astăzi de aleşii locali Regulamentului de organizare, funcţionare şi autorizare a transportului în regim de taxi şi în regim de închiriere în municipiul Vaslui.

consiliul_local_CL_1

PSD schimba vicele de la Vaslui

Social-democraţii vasluieni dau startul schimbărilor de şefi în municipiu, urmărind debarcarea totală a liberalilor. Primul pe listă este viceprimarul Sorin Radu, care va fi înlocuit cu Dragoş Cazacu. Nu se pomeneşte deocamdată nimic despre izgonirea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Corneliu Bichineţ.

judecata

Fost subprefect, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie

Fostul subprefect al judeţului Vaslui Sergiu Marian a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Iaşi, la patru ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi luare de mită, după ce ar fi făcut retrocedări ilegale de teren.

catuse

Spărgător de maşini, prins de jandarmi

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3.15, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, o patrulă de jandarmi a fost direcţionată pe strada Republicii din municipiul Vaslui, unde două persoane forţau portierele unor autoturisme parcate.

profesori

Fără facturi!

Profesorii şi învăţătorii care, la sfârşitul anului trecut, au primit 700 de lei pentru dezvoltare profesională nu trebuie să ducă la şcoală chitanţe sau facturi pentru a justifica banii.

batrani

Azilurile, suprasolicitate

Tot mai mulţi vârstnici ajung în centrele sociale din judeţ. Potrivit directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică, azilurile dispun de 150 de locuri pentru vârstnici şi de 50 de locuri pentru vârstnicii cu handicap.

someri_multi

Tot primii la şomaj

In judeţul nostru sunt din ce în ce mai mulţi şomeri. În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui sunt 17.369 de persoane care îşi caută serviciu, dintre care doar 3.372 primesc indemnizaţii de şomaj. Aşa că Vasluiul este din nou lider la şomaj.

fructe-de-padure-300x197

Direcţia Silvică Vaslui, fruntaşă la export

Peste 230 de tone de fructe de pădure, în valoare de o jumătate de milion de lei, au fost livrate în străinătate de Direcţia Silvică Vaslui la finele anului trecut.