Vasluienii vor să fie jandarmi

Nouă candidaţi din judeţul nostru au promovat concursul de admitere organizat de Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni. Mai mult »

Termprod îşi vrea banii

Sezonul rece bate la uşă, iar reprezentanţii SC Termprod SA Vaslui vor să recupereze restanţele pe care populaţia le are la plata agentului termic. Mai mult »

Executaţi silit

Vârstnicii vasluieni nu mai reuşesc să facă faţă greutăţilor de zi cu zi, nu-şi achită ratele la împrumuturi şi nici obligaţiile către stat. Aşa se face că, de la o lună la Mai mult »

Controale inopinate

În ultima perioadă, Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui nu a efectuat decât controale tematice. Mai mult »

SAJ Vaslui, între necesitate şi realitate

“Problemele sunt la fel ca în toată ţara. Parcul auto de care dispunem e învechit, peste jumătate din maşini au 400-500 de mii de kilometri la bord. Costul pentru reparaţii este foarte Mai mult »

 
jandarmi

Vasluienii vor să fie jandarmi

Nouă candidaţi din judeţul nostru au promovat concursul de admitere organizat de Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

calorifer

Termprod îşi vrea banii

Sezonul rece bate la uşă, iar reprezentanţii SC Termprod SA Vaslui vor să recupereze restanţele pe care populaţia le are la plata agentului termic.

batrani

Executaţi silit

Vârstnicii vasluieni nu mai reuşesc să facă faţă greutăţilor de zi cu zi, nu-şi achită ratele la împrumuturi şi nici obligaţiile către stat. Aşa se face că, de la o lună la alta, creşte numărul de popriri puse în executare de Casa Judeţeană de Pensii (CJP).

Simona_Polak

Controale inopinate

În ultima perioadă, Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui nu a efectuat decât controale tematice.

ambulanta_vaslui_17

SAJ Vaslui, între necesitate şi realitate

“Problemele sunt la fel ca în toată ţara. Parcul auto de care dispunem e învechit, peste jumătate din maşini au 400-500 de mii de kilometri la bord. Costul pentru reparaţii este foarte mare, iar numărul de solicitări este în creştere. Am mai avea nevoie de cel puţin 15 ambulanţe, dar e un vis pe care nu cred că îl vom vedea materializat prea curând”, a declarat Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

RCA_intersectie_vaslui (8)

Cât de obligatorii sunt asigurările obligatorii?

Firmele de asigurări se plâng că sunt nevoite să scumpească poliţele RCA pentru că daunele sunt din ce în ce mai mari, iar despăgubirile nu pot fi acoperite. Brokerii vorbesc de o nouă majorare, cu 10-15 procente, până la finalul anului. În replică, şoferii apelează la reparaţii mai ieftine, efectuate în service-uri clandestine. Autovehiculele devin astfel un real pericol pentru toţi participanţii la trafic, care cădea victime nevinovate ale unui accident cauzat de reparaţii neconforme. Surse neoficiale arată că în judeţul Vaslui funcţionează peste 50 de service-uri auto ilegale!

Placinta

ISJ Vaslui are soluţii

Conducerea învăţământului vasluian le recomandă învăţătorilor de la clasele I şi a II-a, ai căror elevi nu au manuale, „să facă beţişoare şi dictare”.

elevi

Schimbări în programa şcolară

Programa şcolară 2014-2015 aduce o serie de modificări în învăţământ, mai ales la ciclul primar.

ajofm_vs

Şomajul ne face praf

Absolvenţii de liceu din generaţia 2014 aruncă în aer datele statistice privind şomajul din judeţ.

pompieri2

Patru incendii în câteva ore

Pompierii vasluieni au început săptămâna în forţă, fiind solicitaţi să intervină la stingerea mai multor incendii, patru dintre ele înregistându-se în aceaşi zi, la diferenţă de câteva ore.