Ghid pentru învăţarea jocului de şah

Învăţătorul vasluian Constantin Grosu a lansat, ieri, chiar de ziua sa de naştere, ghidul metodic “Educaţie prin şah”. Lucrarea este realizată împreună cu profesoara Silvia Carmen Diaconu, din Botoşani, şi se doreşte Mai mult »

Nou director adjunct la Şcoala “Constantin Parfene”

Monica Coman este noul director adjunct al Şcolii “Constantin Parfene” Vaslui. Mai mult »

Avalanşă de infecţii respiratorii

Sute de angajaţi vasluieni sunt în concedii medicale din cauza infecţiilor respiratorii. Nici în şcoli situaţia nu este mai bună. Mai mult »

Risc mai redus de inundaţii

Riscul de inundaţii pe râurile Siret, Prut şi Bârlad se va reduce cu 7% printr-un proiect în valoare de peste 60 de milioane de euro. Astfel, siguranţa construcţiilor hidrotehnice va fi sporită Mai mult »

Vasluiul rămâne pe primul loc la şomaj

Rata şomajului înregistrată la sfârşitul lunii ianuarie, la nivel naţional, a fost de 5,46%, iar numărul şomerilor era cu 15.077 mai mare faţă de sfârşitul lunii decembrie, totalizând 493.415 de persoane. Mai mult »

 
sah1_pune-o_pe_asta

Ghid pentru învăţarea jocului de şah

Învăţătorul vasluian Constantin Grosu a lansat, ieri, chiar de ziua sa de naştere, ghidul metodic “Educaţie prin şah”. Lucrarea este realizată împreună cu profesoara Silvia Carmen Diaconu, din Botoşani, şi se doreşte a fi un îndrumar pentru studierea şahului ca disciplină opţională.

monica coman

Nou director adjunct la Şcoala “Constantin Parfene”

Monica Coman este noul director adjunct al Şcolii “Constantin Parfene” Vaslui.

infectii respiratorii

Avalanşă de infecţii respiratorii

Sute de angajaţi vasluieni sunt în concedii medicale din cauza infecţiilor respiratorii. Nici în şcoli situaţia nu este mai bună.

inundatii

Risc mai redus de inundaţii

Riscul de inundaţii pe râurile Siret, Prut şi Bârlad se va reduce cu 7% printr-un proiect în valoare de peste 60 de milioane de euro. Astfel, siguranţa construcţiilor hidrotehnice va fi sporită prin montarea unor senzori, iar populaţia din zonele de risc va avea acces în timp real la informaţii despre creşterea debitelor de pe râuri.

someri_multi

Vasluiul rămâne pe primul loc la şomaj

Rata şomajului înregistrată la sfârşitul lunii ianuarie, la nivel naţional, a fost de 5,46%, iar numărul şomerilor era cu 15.077 mai mare faţă de sfârşitul lunii decembrie, totalizând 493.415 de persoane.

elevi

Se pregătesc de bacalaureat

Elevii claselor a XII-a vor susţine săptămâna viitoare simularea examenului de bacalaureat. Testarea va începe luni, 2 martie, şi se va încheia vineri, 6 martie. Alături de ei vor susţine aceste probe şi cei de clasa a XI-a.

neacsu_paval_cazacu_3

Proiecte de anvergură ale Primăriei Vaslui

După ce a derulat proiecte de zeci de milioane de euro în ultimii ani, primăria municipiului reşedinţă lansează noi investiţii ambiţioase, care vor schimba faţa oraşului.

constantinescu_lacrimand - demisia

Primarul de Barlad a demisionat

Primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, a încheiat, nu se putea altfel decât jenant, cei 10 ani şi jumătate de mandat. Ieri, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local, anunţul nu a adus nicio surpriză. Individul şi-a motivat renunţarea la funcţie cu un an şi câteva luni înainte de finalul mandatului prin „motive de sănătate”.

liceu_lmk910

Ziua ușilor deschise la Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu’’ Vaslui

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu’’ au organizat vineri, 20 februarie 2015 la sediul liceului partener evenimentul Ziua ușilor deschise. Acțiunea face parte din campania de promovare a conceptului de firmă de exercițiu din cadrul proiectului DINFO – ,,Decizii informate pentru instrumente adecvate de orientare în carieră’’, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

absenti

Sute de absenţi

Aproape 300 de elevi de clasa a opta nu s-au prezentat la simularea Evaluării Naţionale.