Evaluările vor debuta la mijlocul lunii mai

Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2014 – 2015 vor avea loc în perioada 18 mai – 3 iunie, prevede un ordin al Mai mult »

Dotări la Spitalul Judeţean

Anul acesta, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a reuşit să se doteze cu o serie de echipamente medicale de ultimă generaţie. Graţie ultimelor finanţări venite de la Ministerul Sănătăţii, instituţia a reuşit Mai mult »

Primele facturi la căldură

Facturi acceptabile pentru prima lună din sezonul rece. Cei aproximativ 800 de abonaţi din sistemul centralizat au de achitat pentru agentul termic primit în luna noiembrie între 90 şi 250 de lei. Mai mult »

Asistente rănite într-o ambulanţă răsturnată

Două asistente medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au fost transportate, ieri, la spital pentru acordarea de îngrijiri, după ce autosanitara în care se aflau s-a răsturnat. Mai mult »

Încasări infime

Locatarii blocurilor din municipiul Vaslui au „uitat” să mai treacă pe la asociaţiile de proprietari în luna cadourilor. Au alte cheltuieli mult mai presante. Conştiincioşi au rămas doar bătrânii, care, păstrând tradiţia, Mai mult »

 
evaluari

Evaluările vor debuta la mijlocul lunii mai

Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2014 – 2015 vor avea loc în perioada 18 mai – 3 iunie, prevede un ordin al ministrului educaţiei.

Spitalul Judetean de Urgente Vaslui

Dotări la Spitalul Judeţean

Anul acesta, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a reuşit să se doteze cu o serie de echipamente medicale de ultimă generaţie. Graţie ultimelor finanţări venite de la Ministerul Sănătăţii, instituţia a reuşit să suplimenteze dotarea primită în vara acestui an.

calorifer

Primele facturi la căldură

Facturi acceptabile pentru prima lună din sezonul rece. Cei aproximativ 800 de abonaţi din sistemul centralizat au de achitat pentru agentul termic primit în luna noiembrie între 90 şi 250 de lei.

ambulanta34

Asistente rănite într-o ambulanţă răsturnată

Două asistente medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au fost transportate, ieri, la spital pentru acordarea de îngrijiri, după ce autosanitara în care se aflau s-a răsturnat.

blocuri426

Încasări infime

Locatarii blocurilor din municipiul Vaslui au „uitat” să mai treacă pe la asociaţiile de proprietari în luna cadourilor. Au alte cheltuieli mult mai presante. Conştiincioşi au rămas doar bătrânii, care, păstrând tradiţia, nu vor să treacă datori în noul an.

elevi

Nu le place şcoala

Liceenii şi cei de la şcolile profesionale conduc în topul judeţean al abandonului şcolar. Dramatic e faptul că unii părinţi nici nu-şi trimit copii să înveţe să scrie, să citească şi să socotească. Aşa se face că numărul vasluienilor neşcolarizaţi s-a dublat.

pompieri2

O candelă a incendiat o casă din Bârlad

O lumânare aprinsă şi nesupravegheată era cât pe ce să lase o familie fără locuinţă în prag de sărbători. Chiar dacă pompierii au intervenit rapid, o cameră a fost distrusă în întregime.

revelion-iarna-artificii-1680x1050

Mega-petrecerea Primăriei Vaslui

„A mai trecut peste noi un an. E momentul să ne gândim la ce am realizat anul acesta, dar şi la ce vine în 2015, un an pe care îl doresc plin de fericire, realizări şi linişte pentru toţi vasluienii. Le mulţumesc cetăţenilor că au fost alături de noi şi îi invit pe toţi, cu mic cu mare, să petreacă revelionul într-o atmosferă caldă şi plăcută”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

festival2

“Soleştenii”, invitaţi la Galaţi

Centrul Cultural “Dunărea de Jos”, Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Primăria municipiului Galaţi au organizat cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou “Tudor Pamfile”.

IMG_8451

“Ziua Porţilor Deschise” la Prefectura Vaslui

Instituţia Prefectului Vaslui a organizat, ieri, “Ziua Porţilor Deschise”. Au participat, alături de mai mulţi elevi de clasa a III-a de la Şcoala Muntenii de Jos, majoritatea aflaţi pentru prima dată într-o instituţie publică din Vaslui, campioanele mondiale la handbal feminin juniori Lorena Ostase şi Sonia Vasiliu, declarate cele mai bune sportive ale judeţului în acest an.