Bolnavi şi flămânzi

Trei copii cu vârste între trei luni şi cinci ani, din comuna Dragomireşti, au fost lăsaţi de izbelişte de propria mamă. Mai mult »

Marele trofeu a ajuns la Roman

Romaşcanul Cristian Prăjescu a câştigat marele trofeu al Festivalului de muzică uşoară “Constelaţia necunoscută”. Mai mult »

Boala limbii albastre, mai ceva ca Ebola

De la sfârşitul lui septembrie, când în judeţ erau confirmate patru focare de boală a limbii albastre, la jumătatea lunii octombrie, numărul focarelor a ajuns la zece. Niciunul dintre animalele bolnave nu Mai mult »

Un moldovean, premiat la “Oltenii şi restu’ lumii”

Vasluianul Ioan Toderaşcu a obţinut premiul al II-lea la concursul de epigrame din cadrul Festivalului Naţional de Caricatură şi Umor “Oltenii şi restu’ lumii”. Mai mult »

«Zilele Cantemiriene»

Pe parcursul acestei săptămâni, Şcoala nr. 2 Vaslui organizează o serie de acţiuni menite a-l comemora pe Dimitrie Cantemir, patronul spiritual al unităţii. Mai mult »

 
dragomiresti_copii_neglijati_1

Bolnavi şi flămânzi

Trei copii cu vârste între trei luni şi cinci ani, din comuna Dragomireşti, au fost lăsaţi de izbelişte de propria mamă.

constelatia

Marele trofeu a ajuns la Roman

Romaşcanul Cristian Prăjescu a câştigat marele trofeu al Festivalului de muzică uşoară “Constelaţia necunoscută”.

vaci_ferma

Boala limbii albastre, mai ceva ca Ebola

De la sfârşitul lui septembrie, când în judeţ erau confirmate patru focare de boală a limbii albastre, la jumătatea lunii octombrie, numărul focarelor a ajuns la zece. Niciunul dintre animalele bolnave nu a murit.

toderascu

Un moldovean, premiat la “Oltenii şi restu’ lumii”

Vasluianul Ioan Toderaşcu a obţinut premiul al II-lea la concursul de epigrame din cadrul Festivalului Naţional de Caricatură şi Umor “Oltenii şi restu’ lumii”.

scoala 2_sediu

«Zilele Cantemiriene»

Pe parcursul acestei săptămâni, Şcoala nr. 2 Vaslui organizează o serie de acţiuni menite a-l comemora pe Dimitrie Cantemir, patronul spiritual al unităţii.

intalnire apicultori

Apicultura, o şansă pentru vasluieni

Vasluienii din mediul rural au primit o şansă de a-şi asigura un trai mai bun, graţie unui proiect finanţat de «World Vision», prin care o sută de persoane din comunele Dumeşti, Todireşti şi Rafaila au devenit apicultori.

consiliul_judetean_CJ_septembrie2014_6

S-a împărţit sărăcia

Rectificarea bugetară a trecut, dar banii împărţiţi nu acoperă nici măcar 1% din necesarul judeţului. Este supărare mare în rândul primarilor, cu excepţia celor care au trecut recent la PSD.

judecatorie

Criminal condamnat cu suspendare!

Un septuagenar din comuna Buneşti-Avereşti a primit trei ani de închisoare, cu suspendare, după ce şi-a ucis vecinul de 81 de ani pe motiv că-i făcea avansuri mamei sale, trecută de 90 de ani! Este prima dată când o instanţă vasluiană aplică o asemenea pedeapsă pentru un criminal.

greva_la_Husana

Grevă la Huşana

Fabrica de încălţăminte Huşana, unul dintre simbolurile judeţului, a devenit o adevărată puşcărie, se plâng muncitorii. Sătui de salarii umilitoare, muncă peste program şi umilinţe, ieri, peste 200 de angajaţi au refuzat să intre la lucru.

uniforme

Mai puţină violenţă, mai puţin chiul

Pentru a fi mai uşor de identificat, elevii de gimnaziu şi liceenii vor fi obligaţi să poarte uniforme, embleme sau ecusoane. “Este mai mult decât important să fie folosite acele semne distinctive. Doar aşa putem şti şi noi cine are voie şi cine nu să intre în curtea şcolii. Ne-ar ajuta foarte mult şi am preîntâmpina eventualele evenimente nedorite”, a declarat colonel Paul Smîntînă, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui.