Conecteaza-te cu noi

StiriEst

NESIMTIRE! Medicul oncolog care isi bate joc de bolnavii de cancer. Ba isi da demisia, ba ii trateaza

Publicat

on

Nesimtirea de care dau dovada unii medici nu are limite. Asa se face ca bolnavii au ajuns bataia de joc a unora care in locul actului medical, aleg banul. Nu conteaza ca oamenii mor cu zile, banii sa curga. Este si cazul Cristinei Parau, medic oncolog la Spitalul de Urgenta din Vaslui. In urma cu un an si jumatate, duduia s-a suparat pe spital ca vacarul pe sat. Asa a pus repede botul la vrajeala unei clinici private fantoma din oras si a taiat-o de la stat in privat. Nu i-a pasat ca lasa in urma mii de suflete pe care le condamna practic la moarte. Oferta de la clinica privata parea mai consistenta, in plus madam doctor nici nu trebuia sa munceasca pentru banii pe care ii primea deoarece pe bolnavii de cancer nu ii dau banii afara din casa si nu merg la privat sa se trateze Unde mai punem ca respectiva clinica nici nu detinea aparatura medicala necesara unei sectii de oncologie. Numai ca ce sa vezi, socoteala facuta de Cristina Parau nu a batut cu realitatea. Asa avea duduia sa constate ca e mai bun cascavalul pe care il ofera statul decat leafa din sistemul privat. Si a ales sa revina acolo de unde a plecat. Altfel spus, inchide sectia, deschide sectia, tratam bolnavii de cancer, nu ii mai tratam. Dupa cum se trezeste doamna doctor dimineata sau in functie de ce oferte financiare primeste. Leafa pe care o incaseaza acum de la Spitalul de Urgenta Vaslui este de aproximativ 7.500 de lei, fara garzi. Si asta din cauza ca le-a refuzat atunci cand I s-a propus sa faca de garda la Sectia Interne.  Redeschisa acum, sectia are 20 de paturi, fiind reluate si procedurile de chimioterapie pentru cei 110 pacienti care se trateaza la Vaslui.

Chinul la care au fost supusi bolnavii de cancer

Aproape un an si jumatate, mii de bolnavi de cancer din judetul Vaslui au trait o adevarata drama dupa ce au ramas fara medic care sa le asigure medicatia, fiind obligati sa faca naveta in judetul vecin, la Iasi. Sectia Oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui a fost inchisa pe 18 ianuarie 2016, atunci cand medicul Cristina Parau, singurul oncolog al spitalului, si-a anuntat demisia alegand sa lucreze in sistemul privat.  De atunci bolnavii de cancer din judetul Vaslui, aflati in faze grave ale bolii, care aveau nevoie de tratament cu citostatice au fost obligati sa indure nu doar povara bolii, ci si naveta chinuitoare pana la Iasi. Dupa inchiderea Sectiei de Oncologie a spitalului din Vaslui, bolnavii au fost preluati de Institutul Regional de Oncologie din judetul vecin. Initial bolnavilor li s-a asigurat naveta cu un microbuz pus la dispozitie de spital. Ulterior, insa, fiecare bolnav a fost nevoit sa se descurce asa cum au putut. Unii nu au mai avut putere si au abandonat lupta. Altii au mers sa se trateze. Cu trenul, cu microbuzele private sau cu autoturismele unor rude, au reusit sa ajunga la tratament. Multi dintre ei sunt din mediul rural. S-au trezit cu noaptea in cap pentru a ajunge la Vaslui, de unde plecau spre Iasi. Dupa ce ajungea in capital Moldovei, pacientii rebuiau sa astepte alte ore pe holurile Insitutului Oncologic. Primeau perfuzia cu citostatice, se reintorceau seara acasa, sleiti de puteri. „Doctorii oncologi lipsesc si am sotia pe care o duc la Iasi. Vino la Vaslui, de la Vaslui, iar la Iasi am plimbat-o”, spunea sotul unei paciente.

„Pacienti care fac chimioterapie pot avea tulburari dupa tratament. Acestea se trateaza ambulator, este imposibil sa le dam un cadru medical sa ii insoteasca, noi nu putem asigura asa ceva”, declara Gabriel Dimofte, directorul medical al Institutului Regional de Oncologie Iasi.

Tratamentele la Iasi se terminau la 17.30. Abia atunci, pleacau inapoi spre casa. Un bolnav se plangea ca revine la Vaslui in jurul orei 19.00. De aici, il asteaptau cei 65 de kilometri pana in sat. In total, la Vaslui, sunt peste 7.000 de bolnavi de cancer. “Nu mai puteam rezista asa. Asta nu este viata. SI asa sunt bolnava. Cum sa nu ma pot trata aici la spital. Sa fac naveta pentru citostatice. Este groaznic! Acum a revenit medical, dar cine stie cat o tine, poate pleca iar”, spune Maria Bujor.

Adriana ADAM

StiriEst

FOTO CMJ Vaslui-50 de ani de existenta

Publicat

on

De catre

Centrul Militar Judeţean (CMJ) Vaslui a sărbătorit, marţi, 50 de ani de existenţă, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a unor actuali şi foşti salariaţi ai instituţiei.

Cu ocazia momentului aniversar au fost acordate diplome şi medalii mai multor reprezentanţi ai instituţiilor militare şi civile din judeţ, foştilor comandanţi şi angajaţi ai CMJ.

‘Pe parcursul existenţei sale, CMJ Vaslui a constituit în permanenţă interfaţa dintre societatea civilă şi Ministerul Apărării, a organizat şi desfăşurat activităţi complexe pe linia recrutării şi încorporării tinerilor. (…) În acest moment al existenţei CMJ Vaslui, ne aflăm în plin proces de reconstrucţie şi modernizare a armatei, care prin natura sa măreşte gradul de complexitate al activităţii unităţii. Reducerea personalului, fluiditatea cadrului legislativ, noile sarcini şi exigenţe de îndeplinit, sunt caracteristici ale procesului pe care îl parcurgem’, a declarat comandantul CMJ Vaslui, lt.col.Silviu-Ionel Puluc.

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, i-a felicitat pe angajaţii CMJ, cărora le-a urat succes în activitate şi i-a asigurat pe aceştia de sprijin.

‘Sunt onorat să fiu prezent la acest moment aniversar, care îmi oferă plăcutul prilej de a adresa felicitări, de a transmite salutul nostru întregului personal al Centrului Militar Judeţean Vaslui şi de a-mi exprima aprecierea pentru modul în care reprezentanţii acestei instituţii îndeplinesc atribuţiile în slujba comunităţii noastre. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care au lucrat şi cei care lucrează în prezent în cadrul CMJ’, a spus prefectul judeţului Vaslui.

În cele cinci decenii de existenţă, Centrul Militar Vaslui a avut la conducere 12 comandanţi.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Model de primar! La Suceava sunt functionale statii de incarcare a masinilor electrice

Publicat

on

De catre

În Suceava au fost puse în funcţiune 28 de staţii de încărcare a maşinilor electrice. Acestea au fost instalate în cadrul unui proiect al municipalităţii cofinanţat din fonduri elveţiene. Valoarea proiectului este de peste un milion de lei. Staţiile de încărcare pot fi folosite gratuit, timp de cinci ani de zile.

In municipiul Suceava sunt doi proprietari de maşini electrice 100% şi 42 de deţinători de maşini hibride. Deţinătorii de maşini electrice pot folosi reţeaua publică de E-staţii pentru încărcarea acestora. In Suceava au fost amplasate 28 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice, 14 staţii standard şi 14 staţii rapide. Staţiile de încărcare pot fi folosite de orice persoană privată sau instituţie publică fără costuri, după ce, în prealabil, s-a obţinut un card de încărcare. 
Primăria Suceava a montat staţiile de încărcare electrice, deoarece se doreşte ca, pe viitor, transportul public local să fie efectuat cu autobuze electrice. În acest sens, autorităţile locale au depus un proiect la Agenţia Regională de Dezvoltare Nord Est prin care se solicită achiziţionarea de 40 de autobuze electrice.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Nesimtire! Ei sunt pesedistii care isi bat joc de elevii cu rezultate bune!

Publicat

on

De catre

Nesimtirea unor trantori social-democrati abonati la functii si bani publici, nu are limite. Trei profesorasi, lingai de marca ai PSD, unii dintre ei certati rau cu limba romana, au considerat ca elevii vasluieni care se spetesc invatand, nu merita sa fie rasplatiti cu cativa banuti. Or fi interesele de partid mai presus, dar sa demonstrezi ca iti lipseste cu desavarsire coloana vertebrala este revoltatator. Sorin Popoiu, Luminita Virlan si Zoica Popescu nu au fost de acord cu cererea consilierului liberal Marius Arcaleanu de a aloca fiecarui elev din oras cate 80 de lei pe luna, ca bursa de merit pentru rezultatele obtinute in procesul educational. Cei trei slugarnici ai PSD au facut ce le-a dictat partidul. Nu a contat ca vasluienii i-au votat sa ajunga sa doarma pe scaunele de consilier. Sorin Popopiu, probabil nu apucase sa se dezmeticeasca din aburii lui Bachus, Luminita Virlan era derutata de mult prea incurcata gramatica, iar Zoe Popescu oricum habar nu are pe ce lume este. Aceste trei personaje au decis ca alocarea sumei de 60 de lei pentru elevii cu rezultate bune la invatatura este suficienta. Respectivii consilieri au invocat un impact bugetar de speriat daca executivul acorda burse mai mari de 60 de lei. De unde stie Sorin Popoiu de impact bugetar, este greu de spus. Nu am aflat daca s-o fi scumpit alcoolul. Poate ca poeziile pe care domnia sa le scrie edilului, sunt mai ieftine de 60 de lei, dar elevii au nevoi mai mari. In ce o priveste pe Luminita Varlan, o profesoara care calca in picioare limba romana, este la fel greu de spus daca domnia sa cunoaste termenul “impact bugetar”. Stim ca prioritatile Luminitei Virlan sunt functiile si bani incasati pe nedrept, dar sa le interzici elevilor sa isi poata cumpara o carte de gramatica, e prea de tot. Este evident ca Virlan uraste limba romana, dar poate ca elevii o iubesc si de asta au nevoie de bani pentru carti. In alte orase din Romania, autoritatile acorda burse cuprinse intre 160 si 400 de lei elevilor. La Vaslui se dau 60 de lei pentru ca asa au decis trei profesori. „Au votat impotriva propriilor lor copii. Este revoltator daca asa au inteles sa-si faca datoria fata de comunitatea care i-a trimis acolo. Elevii Vasluiului trebuie sa stie ca nu vor primi mai multi bani din cauza celor trei profesori pesedisti”, spune Tudor Polak, presedintele PNL municipal Vaslui. In prezent peste 2600 de elevi primesc burse de merit, iar 37 primesc burse de performanta. Bani pentru investitii inutile se gasesc mereu, pentru copiii care invata… nu! Pentru ca asa vrea PSD!
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics