Asigurarea obligatorie pentru locuinte, platita odata cu impozitul anual pentru imobile

Asigurarea obligatorie pentru locuinte, platita odata cu impozitul anual pentru imobile

Asigurarea obligatorie pentru locuinte ar putea fi platita odata cu impozitul anual pentru imobile. Cel putin asta isi doreste un deputat social-democrat, care vrea sa depuna un proiect de lege in acest sens.

Razvan Rotaru spune ca e nevoie de o astfel de initiativa pentru ca doar 20% dintre proprietarii de imobile dispun de aceasta polita obligatorie. Iar in cazul producerii unor dezastre nu exista fonduri pentru refacerea locuintelor. In momentul de fata se analizeaza mai multe variante prin care ar putea fi realizata aceasta reglementare.

Razvan Rotaru, deputat PSD: „M-am gandit ca aceste asigurari sa fie platite odata cu impozitul anual, la taxe si impozite, de acolo sa fie dirijat intr-un cont, intr-un fond de garantare. (Cum va fi pentru cetatean?) Va alege o societate de asigurare, anual va fi si va plati acea taxa la taxe si impozite sau la o societate de asigurare, gasim o solutie acum. Ideea e sa putem introduce si alte calamitati. Inundatii, explozii si vedem alte solutii care mai sunt. Din ce am vorbit cu un asigurator mi-a spus ca e posibil sa mai creasca in jur de 30, 40%”.

Adriana ADAM

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde