Conecteaza-te cu noi
-->

StiriEst

Episcopul porno- sofer personal, bolid de lux si avere de doua milioane de euro. Corneliu aduna 20 de miliarde din vanzarea lumanarilor

Publicat

on

In fiecare an, bisericile din judetul Vaslui vand peste 50 de tone de lumanari, pretul pe kilogram fiind de 40 de lei. Un calcul simplu arata ca din vanzarea lumanarilor, se scot bani frumosi, suma ridicandu-se la 2.000.000 de lei. Iar asta nu e tot. Fiecare parohie trebuie sa cumpere 100 de litri de vin, folosit pentru impartasanie. Pretul este de 11 lei pentru o sticla de 0,75 ml, iar calitatea vinului lasa de dori atat de mult, incat unii preoti il cumpara, dar nu il folosesc, ci prefera sa aduca vin de acasa, ori sa apeleze la mila enoriasilor. Afacerile de sute de mii de lei nu se opresc aici. Calendarele care pot fi cumparate cu sase lei in toate bisericile din tara, la Vaslui costa 15 lei, pentru ca asa au decis mai marii Episcopiei. Preotii platesc pentru marfa trimisa spre vanzare de la Episcopie, dar nu pot returna nimic in cazul in care vanzarea nu merge. Mai mult, respectivele sume de bani nu sunt inregistrate la fisc. Pretul pentru tiparirea unui calendar tip coala simpla de perete este de 0,30 de bani, al unii calendar tip agenda de buzunar este de 1,5 lei, iar al unii calendar de perete cu arc 2,5 lei. Episcopul a distrbuit in parohii caruta cu calendare, dar le-a impus preotilor sa le vanda cu preturi si de 10 de ori mai mari. Astfel ca un amarat de enorias plateste pentru hartia bagata pe gat de episcop si cate 15 lei. Banii ajung la Corneliu, fara chitanta, fara factura.

Un episcop hapsan! A cerut 2.000 de euro ca sa participe la o sfintire, a vrut covoare noi si bucate alese

Pregatiri mari la Todiresti, acolo unde a fost sfintit locul pentru construirea unei biserici. Toata suflarea din zona s-a mobilizat si a bagat mana adanc in buzunar pentru ca la eveniment a fost invitat episcopul de la Husi, Corneliu Barladeanu. Onorariul platit de parohia din Todiresti episcopului Barladeanu, a fost de 2000 de euro. Asemenea manelistilor, seful preotilor vasluieni, nu iese din palatul sau daca nu este remunerat. Tarifele percepute de Corneliu pentru a participa pe la sfintiri, variaza intre 2000 si 5000 de euro. “Este o regula stiuta de toata lumea. Daca nu ii dai bani, nu vine. Initial i-am trimis la Episcopie o mie de euro, dar a spus ca nu e suficient si atunci i-am mai dat 1000 de euro. A fost anul trecut la o alta sfintire si acolo a primit 3.500 de euro. Banii au fost platiti atunci de doua familii care munceau in strainatate”, a declarat un preot din zona Todiresti. In plus organizatorii au fost nevoiti sa aduca bucatari iscusiti de prin alte zone si cheltuie o caruta de bani pentru meniul cerut de episcop. Atat autoritatile locale din Todiresti, o comuna saraca a judetului Vaslui, cat si enoriasii si bisericile din zona, au fost nevoiti cu totii sa adune bani pentru a-si permite sa il aduca in modesta lor zona pe Corneliu. In total cam 10.000 de euro s-au cheltuit.”Este Preasfintitul nostru, trebuia primit cum se cuvine. Am facut pregatirile care se fac la astfel de evenimente. Toata lumea a venit si a donat. Important este ca s-a facut aceasta sfintire si ca vom ridica o biserica”, spun reprezentantii primariei Todiresti. Si pretentiile lui Corneliu nu au fost deloc mici. A cerut sa fie puse covoare noi pe terenul pe care urma sa calce, iar enoriasii sa fie tinuti la distanta. Nu a vrut sa isi manjeasca pantofii scumpi de praf si nici sa isi taraie straiele lucioase prin noroi. Zeci de metri de traversa si cateva covoare mari au fost cumparate de enoriasi pentru a fi tapetat terenul pe care urma sa paseasca episcopul. A avut pretentii ca dulciurile sa fie de casa din produse bio, la fel si mancarea pe care a servit-o, de la aperitive si pana ultimul fel. Toate astea in timp ce amaratii din Todiresti abia au dupa ce sa bea apa, iar de bucate alese nu au auzit vreodata.

Sofer personal, bolid de lux si avere de doua milioane de euro
Preasfintitul Corneliu Barladeanu si-a facut aparitia la Todiresti cu un bolid de lux, achizitionat recent. Vorbim despre un Volkswagen facut la comanda, bolid pentru care Episcopia a platit aproape 100 de mii de euro. Corneliu are sofer personal si un aghiotant in sutana care are grija sa-i deschida usa si sa-i tina la distanta pe enoriasii veniti sa-l atinga pe cel pe care ei il considera un sfant. Mai multi servitori din preajma lui Corneliu Barladeanu au vorbit tot mai des in ultima perioada despre averea impresionanta a acestuia si despre pretentiile exagerate ale episcopului. Preasfintitul ar detine cash in conturi din tara si din strainatate peste 2 milioane de euro. Asta inseamna ca este printre cei mai bogati oameni din judet. Nu a auzit de milostenie si ca atare nu ii place sa faca acte de caritate. In fiecare an episcopul incaseaza zeci de taxe la tot felul de sfintiri, sume de ordinal miilor de euro, bani care ajung in buzunarul lui Corneliu fara chitanta sau facturi. Sumele de bani nu I se dau personal episcopului, cel care incaseaza acesti bani este staretul Serafim de la Dimitrie Cantemir, personaj in care episcopul are incredere maxima.

O institutie bogata

Episcopia Husilor, cea care le impune fetelor bisericesti sa vanda tot felul de obiecte necesare oricarui crestin la preturi exorbitante si se presupune ca traieste din generoasa cutie a milei, detine o avere demna de un … rege.
Nu multi sunt cei care stiu ca Episcopia Husilor are 4.000 de hectare de padure si sute de hectare de teren arabil si pasune, pe care le administreaza scutita fiind de orice taxa, sub pelerina regimului bisericesc. Daca privim statisticile de la nivelul intregului judet, fondul forestier este reprezentat de o suprafata de 70.888 ha. Din acest total, 49.663 ha apartin statului, 8.732 apartin persoanelor fizice, 3.182 firmelor iar 345 administratiei publice locale. 4.196 de hectare apartin bisericilor.
Daca privim statistica, Episcopia Husilor detine jumatate din cat au persoanele fizice la un loc si depaseste cu mult totalul societatilor . Aproximativ 6% din toata suprafata forestiera a judetului este in administratia clerului, iar de paza si gestionarea padurilor se ocupa Mitropolia Moldovei.
Nici in ce priveste suprafata de teren arabil si pasune, Episcopia nu se lasa mai prejos. Toate unitatile subordonate Episcopiei Husilor au depus cereri de subventie la APIA pentru 385 de ha pentru suprafetele cultivate.
Biserica Ortodoxa Romana (BOR), NU achita impozite pe profit iar toti contribuabilii achita lunar 60% din salariile personalului clerical si neclerical, plus ca, statul roman plateste, de asemenea, integral salariile profesorilor de religie ortodoxa din scoli cu bani de la bugetul Ministerului Educatiei.
Ce face Episcopia Husilor cu toti acesti bani, cum ii administreaza si mai ales ce face si cu banii din cutia milei, este o enigma pentru fiecare cetatean care, desi stie aceste lucruri, nu concepe „sa mergem la biserica daca nu are un ban in buzunar”.

Mihaela SIMA

Citeste in continuare
2 Comentarii

2 Comments

  1. alexandru ipsilanti

    august 18, 2017 la 4:30 pm

    Parinte lasati scoru asta, ca mustapha abdulah a platit numa 50 000 de eur sa-si duca amanta la indonezia; si nu e numai unul, dar 3000 in fiecare luna; cu salaru’ matale abia daca te duceai pana la Faurei in gara, cu tot cu amanta, sau cu prietenul, na, dupa puteri.

  2. Stie tot

    august 23, 2017 la 9:22 pm

    Toate se intampla in VS…cei 7 violatori nu stiau de placerile barbosului…..poate il violau pe el…..

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StiriEst

Accident feroviar la Rosiesti! Patru ambulante au fost trimise la fata locului

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

Salarii de peste 20.000 de lei pentru sefii Vasluiului

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

FOTO Episcopul Ignatie a primit colindatori

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est