Conecteaza-te cu noi
-->

StiriEst

Cozi uriașe la Pașapoarte. Statul continuă să își umilească cetățenii

Publicat

on

Programul la Pașapoarte a fost prelungit, însă pentru că este vara se lucrează cu şi mai puţini angajaţi la ghişee, aşa că sutele de vasluieni care vor să-şi reînnoiască documentele de călătorie trec printr-un infern. Trebuie să ai nervi de oţel ca să îţi faci paşaport. Oamenii stau câte două trei zile la coadă.
Angajaţii Serviciului de Eliberare a Paşapoartelor au ajuns să lucreze şi 12 ore pe zi pentru a face faţă fluxului de români veniţi din străinătate în vacanţă şi care vor să îşi reînoiască paşapoartele. Doar în prima săptămână a lunii august s-au depus sute de cereri de eliberare a actelor de călătorie, dublu faţă de anul trecut.
O mare parte din paşapoartele eliberate la Vaslui sunt pentru locuitorii altor judeţe. Autorităţile spun că cel mai probabil toată luna august va fi la fel.
Personalul Biroului de Paşapoarte spune că situaţia se repetă în fiecare an, motiv pentru care nimeni nu şi-a luat concediu. Dar nici aşa nu reuşesc să facă faţă situaţiei.
„Am stat şi ieri de la ora 5, nu am prins număr. M-am dus înapoi acasă, acum iar stau la coada. Stăm 2-3 zile să facem paşaport”, spune o femeie.
Cei de la Serviciul Paşapoarte lucrează chiar şi în ture prelungite, de câte 12 ore, fără a-şi primi banii pentru orele suplimentare. Beneficiază totuşi de recuperări, în timp, atunci când situaţia o va permite. S-a ajuns la această aglomeraţie pentru că mulţi oameni îşi fac programare online şi vin din judeţele vecine.
Cei care vor să îşi refacă paşaportul trebuie să ştie că pot face acest acest lucru şi în străinătate, la orice ambasada sau consulat al României.

Mihaela SIMA

StiriEst

Accident feroviar la Rosiesti! Patru ambulante au fost trimise la fata locului

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

Salarii de peste 20.000 de lei pentru sefii Vasluiului

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

FOTO Episcopul Ignatie a primit colindatori

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est