In ciuda saraciei si a conditiilor vitrege, o eleva din Vaslui a intrat printre primii la facultate. Iata o poveste de succes

In ciuda saraciei si a conditiilor vitrege, o eleva din Vaslui a intrat printre primii la facultate. Iata o poveste de succes

Condiţiile modeste de acasă nu sunt o scuză să nu înveţi. O spune o tânără din Vaslui, care în adolescenţă a abandonat şcoala, pentru că mama nu avea bani. A reuşit, în cele din urmă, să ia Bacalaureatul şi să intre printre primii la Medicină.
Astfel, Luminița este acum studentă. O banalitate ar spune mulți, dacă nu i-ar cunoaşte povestea. După ce a terminat clasa a șasea a abandonat școala timp de trei ani din cauza sărăciei.
Luminița Apostol, studentă: Nu m-am obișnuit încă cu ideea că sunt admisă: E prea frumos și e de necrezut, de la un nivel la care eram să ajung aici. Toți dacă vor să muncească ajung unde își doresc.
Preotul din sat a fost cel care a ajutat-o să termine gimnaziul.
Mihai Paraschiv, preot: Am văzut-o că este aplicată studiului. Nu poți să motivezi pe nimeni niciodată dacă nu vrea să asculte de motivațiile pe care i le dai.
Luminița s-a înscris la un liceu cu frecvență redusă din Vaslui, pe care l-a terminat acum doi ani. A picat Bacalaureatul prima dată. L-a promovat în sesiunea următoare, apoi s-a pregătit singură să dea la medicină. Nu a intrat. Însă un profesor din Iași a aflat de visul ei de a deveni medic și a hotărât să o ajute.
Monica Luminița Cozmei, profesor: Pentru un copil care nu a făcut pregătire la zi este un mare efort. Dar am admirat-o, am spus să-i dăm o șansă.
Mircea Nedea, profesor: Meritul este al ei pentru că nu s-a pierdut. Un copil foarte retras, foarte serios, conștiincios.
Soții Nedea împreună cu alți 5 profesori din Iași au pregătit pentru admiterea de anul acesta la medicină 11 elevi. Nouă dintre ei au reușit să devină studenţi.

Mihaela SIMA

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde