Conecteaza-te cu noi
-->

StiriEst

In ciuda saraciei si a conditiilor vitrege, o eleva din Vaslui a intrat printre primii la facultate. Iata o poveste de succes

Publicat

on

Condiţiile modeste de acasă nu sunt o scuză să nu înveţi. O spune o tânără din Vaslui, care în adolescenţă a abandonat şcoala, pentru că mama nu avea bani. A reuşit, în cele din urmă, să ia Bacalaureatul şi să intre printre primii la Medicină.
Astfel, Luminița este acum studentă. O banalitate ar spune mulți, dacă nu i-ar cunoaşte povestea. După ce a terminat clasa a șasea a abandonat școala timp de trei ani din cauza sărăciei.
Luminița Apostol, studentă: Nu m-am obișnuit încă cu ideea că sunt admisă: E prea frumos și e de necrezut, de la un nivel la care eram să ajung aici. Toți dacă vor să muncească ajung unde își doresc.
Preotul din sat a fost cel care a ajutat-o să termine gimnaziul.
Mihai Paraschiv, preot: Am văzut-o că este aplicată studiului. Nu poți să motivezi pe nimeni niciodată dacă nu vrea să asculte de motivațiile pe care i le dai.
Luminița s-a înscris la un liceu cu frecvență redusă din Vaslui, pe care l-a terminat acum doi ani. A picat Bacalaureatul prima dată. L-a promovat în sesiunea următoare, apoi s-a pregătit singură să dea la medicină. Nu a intrat. Însă un profesor din Iași a aflat de visul ei de a deveni medic și a hotărât să o ajute.
Monica Luminița Cozmei, profesor: Pentru un copil care nu a făcut pregătire la zi este un mare efort. Dar am admirat-o, am spus să-i dăm o șansă.
Mircea Nedea, profesor: Meritul este al ei pentru că nu s-a pierdut. Un copil foarte retras, foarte serios, conștiincios.
Soții Nedea împreună cu alți 5 profesori din Iași au pregătit pentru admiterea de anul acesta la medicină 11 elevi. Nouă dintre ei au reușit să devină studenţi.

Mihaela SIMA

StiriEst

Accident feroviar la Rosiesti! Patru ambulante au fost trimise la fata locului

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

Salarii de peste 20.000 de lei pentru sefii Vasluiului

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

FOTO Episcopul Ignatie a primit colindatori

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est