Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Controversa temelor pentru vacanța de vară

Publicat

on

Vineri a fost, oficial, ultima zi de şcoală din acest an. Deşi nu vor mai merge la cursuri timp de trei luni, sunt şi elevi care vor petrece mare parte din vacanţă făcând teme. Asta, cu toate că există un ordin de ministru de anul trecut care prevede că acest lucru nu ar trebui să se întâmple.
Bucurie mare pentru toţi elevii. Au ajuns la final după un an şcolar greu, în care s-au trezit în fiecare dimineaţă pentru a veni la cursuri. Urmează trei luni de vacanţă şi distracţie. Nu pentru toţi însă. Unii au primit teme pentru acasă.

-Cam câte exerciţii ai?

-Nu le-am numărat, dar am văzut că are 100 de pagini.

-Şi ai şi de citit?

-Da, am şi de citit.

-Câte cărţi?

– Patru.

Cantitatea de teme este uneori, prea mare, spun şi o parte dintre părinţi.
„Tot timpul au avut. Şi în vacanţele alea mici au avut lectură de citit, chiar dacă ei erau la clasa 0 şi abia învăţaseră să citească”, spune un părinte. Potrivit unui ordin de ministru emis la finalul anului trecut, „în perioada vacanţelor, de regulă, nu se vor da teme pentru acasă elevilor din învăţământul primar şi gimnazial.” Profesorii spun că respectă ordinul, iar elevii care studiază în vacanţe o fac din propria voinţă. „În vacanţe, unii îşi doresc să le recomand ce să facă şi atunci, fără să punem presiune pe absolut nimeni, ei iau din partea noastră recomandări de lectură şi recomandări de lucru”, spune Sorina Lăcătuş, profesor de limba română. „Nu ne-a dat nouă teme, dar mi-am luat şi eu ca să nu uit peste vacanţă tot ce am învăţat în clasă”, afirmă un elev. Vacanţa de vară se va termina pe 11 septembrie.

Mihaela SIMA

 

StiriEst

TRAFIC OPRIT PE DN 24 INTRE VASLUI si IASI

Publicat

on

De catre

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN24 Vaslui – Iaşi, în localitatea Shitu Duca, judeţul Vaslui, pentru a se permite repunerea pe roţi a unei autocisterne traficul va fi oprit, între orele 12.30 şi 14.00, pe ambele sensuri de mers.

Rută alternativă, pentru ambele direcţii de mers, este DN28 Iaşi –Albiţa- DJ248 Vaslui –Iaşi.

Citeste in continuare

StiriEst

Prostie marca GOSCOM! Bataie de joc la adresa oamenilor care curata zapada

Publicat

on

De catre

In Vaslui ninge abundent de ore bune. Constienti ca utilajele de la Goscom nu vor fi scoase prea curand la deszapezit, oamenii au dat dovada de spirit civic, au pus mana pe lopeti si au curatat trotuarele si strazile de zapada. Un astfel de exemplu l-am intalnit pe strada Delea, in spatele scumpului parc Copou. Dupa ce oamenii au dat zapada din fata caselor, au curatat trotuarele si inclusiv partea carosabila pe unde trec masinile, a venit Goscom-ul. Nu ca sa curete mai bine, ca sa strice ce au muncit altii. Din imagini se poate vedea cam cata minte au angajatii Goscom. Au trecut cu utilajul si au umplut cu zapada locurile abia curatate. Catalin Birleanu, directorul regiei locale, individ tinut in palme de primar, este probabil prea ocupat cu ingrijirea florilor prin solar sau poate s-a adapostit de ninsoare prin vreo sala de jocuri. Indiferent pe unde taie frunze la caini, un lucru e cert: cetatenii nu au nicio vina pentru incompetenta celor platiti din bani publici sa isi faca treaba. La momentul de fata Vasluiul este un oras astupat de zapada. Lipseste materialul antiderapant, strazile sunt adevarate patinoare, iar oamenii ajung la spital cu mainile si picioarele rupte.

Citeste in continuare

StiriEst

Restrictie de circulatie pe DN 2F in zona Dragomiresti! Pe toate drumurile se circula greu

Publicat

on

De catre

Autorităţile au decis, vineri, restricţionarea accesului autovehiculelor de mare tonaj, pe DN 2F, în zona Dragomireşti, din cauza ninsorii abundente, restricţia fiind valabilă şi pe teritoriul judeţului Bacău.
Potrivit unei informări transmise de reprezentanţii Instituţiei Prefectului, pe toate drumurile naţionale din judeţ şi pe DE 581 se circulă în condiţii de iarnă.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui au anunţat că nu există drumuri judeţene blocate, dar toate arterele sunt acoperite cu strat de aproximativ cinci centimetri de zăpadă.
Judeţul Vaslui se află sub avertizare Cod galben de vreme rea până vineri seara, la ora 23,00, meteorologii anunţând ninsori, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.
Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a cerut, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, implicare din partea tuturor autorităţilor competente, pe durata Codului galben de vreme rea.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics