Aglomeratie la un ghiseu al postei. Pentru ce stau vasluienii la coada ore intregi

Aglomeratie la un ghiseu al postei. Pentru ce stau vasluienii la coada ore intregi

Sute de persoane din tot judeţul Vaslui care primesc colete din spaţiul extracomunitar sunt nevoite să stea la cozi, din cauză că la nivelul judeţului funcţionează un singur ghişeu vamal, acesta aflându-se în municipiul reşedinţă. Conducerea Oficiului Judeţean de Poştă Vaslui spune că în ultimul timp s-a înregistrat o creştere foarte mare la traficul de colete care provin din afara ţărilor Uniunii Europene, cele mai multe astfel de pachete fiind cu obiecte comandate din China.

‘Înregistrăm o creştere spectaculoasă, chiar şi de zece ori faţă de anii trecuţi, la aceste colete care vin din afara spaţiului comunitar. Cunoaştem nemulţumirea oamenilor în privinţa faptului că există un singur ghişeu. Sunt justificate nemulţumirile. Sunt oameni care vin de la Bârlad, de la Huşi sau de prin comune situate la distanţe mari de Vaslui, care plătesc mai mult pe transport decât au plătit pe produsele comandate şi care le vin la Ghişeul Vamal’, au declarat reprezentantii  Oficiului Judeţean de Poştă Vaslui.  El a precizat că Oficiul Judeţean de Poştă deţine spaţii potrivite pentru amenajarea unor ghişee atât în Bârlad, cât şi în Huşi, dar funcţionarea lor este întârziată de faptul că nu există suficienţi lucrători vamali care să fie detaşaţi la aceste ghişee.

‘Vom face în continuare demersurile necesare şi sperăm să găsim înţelegere. Pentru moment, am găsit ca soluţie prelungirea programului de lucru la Ghişeul Vamal din Vaslui cu două ore, pentru ca oamenii să nu mai fie puşi pe drumuri’, a mai spus sursele citate.

Adriana ADAM

1 Comentariu

Răspunde