Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Au plecat in strainatate si si-au abandonat parintii in azile

Publicat

on

La nivelul judetului Vaslui putinele centre de asistenta si ingrijire pentru batrani si persoane cu handicap sunt de cativa ani arhipline. Mai mult decat atat, serviciile raportate depasesc 100 la suta. Numarul vasluienilor care apeleaza la aceste servicii a ajuns la patru mii de persoane, iar numarul persoanelor institutionalizate depaseste cu 10-20 la suta capacitatea fiecarui centru. Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala, spun ca acest fenomen este favorizat in special de faptul ca tinerii prefera sa-si paraseasca parintii bolnavi si sa plece la munca in strainatate. O mare parte din persoanele aflate in aceste centre provin din mediul rural unde nimeni nu se ofera sa-i ingrijeasca la domiciliu, chiar daca aceasta munca este platita de stat cu echivalentul venitului minim pe economie. In ultimii ani, s-a constatat o crestere a persoanelor care pur si simplu nu doresc sa munceasca sau care alearga dupa venituri foarte mari. Nici macar rudele nu vor sa-si ingrijeasca batranii si prefera sa-i lase intr-un centru de ingrijire. “Azilele sunt supraaglomerate. Nimeni nu vrea sa ingrijeasca batranii chiar daca este remunerat pentru asta. Sunt foarte multi batrani care au fost abandonati in centre de copiii lor. Multi dintre ei sunt plecati in strainatate la munca. Le trimit batranilor pachete din cand in cand sau vin sa ii viziteze la doi sau la trei ani”, a declarat Ionel Armeanu Stefanica, director Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DASPC) Vaslui. Varstnicii care detin cate o locuinta proprietate personala sunt vanati de asa zisii ingrijitori. Dupa ce obtin dreptul de proprietate pe bunurile batranului acesta ajunge intr-un azil sau mai rau in strada.

Adriana ADAM

StiriEst

TRAFIC OPRIT PE DN 24 INTRE VASLUI si IASI

Publicat

on

De catre

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN24 Vaslui – Iaşi, în localitatea Shitu Duca, judeţul Vaslui, pentru a se permite repunerea pe roţi a unei autocisterne traficul va fi oprit, între orele 12.30 şi 14.00, pe ambele sensuri de mers.

Rută alternativă, pentru ambele direcţii de mers, este DN28 Iaşi –Albiţa- DJ248 Vaslui –Iaşi.

Citeste in continuare

StiriEst

Prostie marca GOSCOM! Bataie de joc la adresa oamenilor care curata zapada

Publicat

on

De catre

In Vaslui ninge abundent de ore bune. Constienti ca utilajele de la Goscom nu vor fi scoase prea curand la deszapezit, oamenii au dat dovada de spirit civic, au pus mana pe lopeti si au curatat trotuarele si strazile de zapada. Un astfel de exemplu l-am intalnit pe strada Delea, in spatele scumpului parc Copou. Dupa ce oamenii au dat zapada din fata caselor, au curatat trotuarele si inclusiv partea carosabila pe unde trec masinile, a venit Goscom-ul. Nu ca sa curete mai bine, ca sa strice ce au muncit altii. Din imagini se poate vedea cam cata minte au angajatii Goscom. Au trecut cu utilajul si au umplut cu zapada locurile abia curatate. Catalin Birleanu, directorul regiei locale, individ tinut in palme de primar, este probabil prea ocupat cu ingrijirea florilor prin solar sau poate s-a adapostit de ninsoare prin vreo sala de jocuri. Indiferent pe unde taie frunze la caini, un lucru e cert: cetatenii nu au nicio vina pentru incompetenta celor platiti din bani publici sa isi faca treaba. La momentul de fata Vasluiul este un oras astupat de zapada. Lipseste materialul antiderapant, strazile sunt adevarate patinoare, iar oamenii ajung la spital cu mainile si picioarele rupte.

Citeste in continuare

StiriEst

Restrictie de circulatie pe DN 2F in zona Dragomiresti! Pe toate drumurile se circula greu

Publicat

on

De catre

Autorităţile au decis, vineri, restricţionarea accesului autovehiculelor de mare tonaj, pe DN 2F, în zona Dragomireşti, din cauza ninsorii abundente, restricţia fiind valabilă şi pe teritoriul judeţului Bacău.
Potrivit unei informări transmise de reprezentanţii Instituţiei Prefectului, pe toate drumurile naţionale din judeţ şi pe DE 581 se circulă în condiţii de iarnă.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui au anunţat că nu există drumuri judeţene blocate, dar toate arterele sunt acoperite cu strat de aproximativ cinci centimetri de zăpadă.
Judeţul Vaslui se află sub avertizare Cod galben de vreme rea până vineri seara, la ora 23,00, meteorologii anunţând ninsori, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.
Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a cerut, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, implicare din partea tuturor autorităţilor competente, pe durata Codului galben de vreme rea.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics