Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Nesimtire fara limite! Mii de consumatori din judeţ, fără curent electric de aproape o saptamana. Prefectul e ocupat cu intalnirile fara rost

Publicat

on

Mii de consumatori electrici din judeţul Vaslui sunt fără energie electrică de peste cinci zile, din cauza furtunii de zăpadă din a doua jumătate a săptămânii trecute. Reprezentanţii Delgaz Grid nu au putut preciza când vor fi realimentate şi ultimele şapte localităţi rămase fără curent după ce reţeaua de electricitate a fost doborâtă la pământ de intemperii.
Ce fac autoritatile de la noi in tot acest timp? Nimic! Niciun oficial nu a iesit public sa spuna ca este inadmisibil ca in anul 2017 , mii de suflete sa fie bataia de joc a unui furnizor de utilitati. Institutia Prefectului Vaslui ar fi putut sa traga un semnal de alarma si sa le ceara explicatii incompetentilor de la Delgaz Grid. Dar cand la Prefectura taiatul frunzelor la caini este prioritar, e greu sa se intample minuni. Prefectul Isabel Bogdan are o mare grija in aceste zile! Si nu vorbim aici de cetatenii din judet ori de problemele lor. Reprezentantului guvernului in teritoriu a inceput sa ii placa sa fie prefect si nu vrea sa se mai dezlipeasca de scaun. Nu este interesat de drama oamenilor care se descurca asa cum pot, este interesat de organizarea a tot felul de intalniri fara rost. Ce poate fi mai comod decat statul in biroul luxos! Astfel, unul din cele mai sarace judete din Europa este vitat tot mai des de consuli si ambasadori. Vizite cu rezultate zero, dar cu cheltuieli si pierderi mari de timp. Dupa ambasadorul SUA la Vaslui, ieri a venit unul de la Belarus. Cica ambasadorul a identificat, cu prilejul vizite în Vaslui, elemente pentru o posibilă cooperare.
Prefectul judeţului, Isabel Bogdan, a prezentat o serie de oportunităţi pe care judeţul le poate oferi într-un viitor parteneriat. O pierdere de vreme! Si acest lucru se va vedea in cel mai scurt timp.
„Sunt foarte bucuros să fiu aici, în această frumoasă regiune. Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a ne întâlni şi a discuta. Am făcut un schimb de păreri privind relaţiile pe care le putem stabili între cele două ţări şi regiuni şi suntem siguri că există un real potenţial în stabilirea unor relaţii economice. Am abordat toate domeniile de activitate, plecând de la economie, sănătate cultură, educaţie, turism, probleme umanitare şi vom găsi cu siguranţă oportunităţi pentru a stabili astfel de relaţii’, a declarat Andrei Grinkevich, după întâlnirea cu prefectul judeţului Vaslui.
Sorin SAIZU

StiriEst

TRAFIC OPRIT PE DN 24 INTRE VASLUI si IASI

Publicat

on

De catre

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN24 Vaslui – Iaşi, în localitatea Shitu Duca, judeţul Vaslui, pentru a se permite repunerea pe roţi a unei autocisterne traficul va fi oprit, între orele 12.30 şi 14.00, pe ambele sensuri de mers.

Rută alternativă, pentru ambele direcţii de mers, este DN28 Iaşi –Albiţa- DJ248 Vaslui –Iaşi.

Citeste in continuare

StiriEst

Prostie marca GOSCOM! Bataie de joc la adresa oamenilor care curata zapada

Publicat

on

De catre

In Vaslui ninge abundent de ore bune. Constienti ca utilajele de la Goscom nu vor fi scoase prea curand la deszapezit, oamenii au dat dovada de spirit civic, au pus mana pe lopeti si au curatat trotuarele si strazile de zapada. Un astfel de exemplu l-am intalnit pe strada Delea, in spatele scumpului parc Copou. Dupa ce oamenii au dat zapada din fata caselor, au curatat trotuarele si inclusiv partea carosabila pe unde trec masinile, a venit Goscom-ul. Nu ca sa curete mai bine, ca sa strice ce au muncit altii. Din imagini se poate vedea cam cata minte au angajatii Goscom. Au trecut cu utilajul si au umplut cu zapada locurile abia curatate. Catalin Birleanu, directorul regiei locale, individ tinut in palme de primar, este probabil prea ocupat cu ingrijirea florilor prin solar sau poate s-a adapostit de ninsoare prin vreo sala de jocuri. Indiferent pe unde taie frunze la caini, un lucru e cert: cetatenii nu au nicio vina pentru incompetenta celor platiti din bani publici sa isi faca treaba. La momentul de fata Vasluiul este un oras astupat de zapada. Lipseste materialul antiderapant, strazile sunt adevarate patinoare, iar oamenii ajung la spital cu mainile si picioarele rupte.

Citeste in continuare

StiriEst

Restrictie de circulatie pe DN 2F in zona Dragomiresti! Pe toate drumurile se circula greu

Publicat

on

De catre

Autorităţile au decis, vineri, restricţionarea accesului autovehiculelor de mare tonaj, pe DN 2F, în zona Dragomireşti, din cauza ninsorii abundente, restricţia fiind valabilă şi pe teritoriul judeţului Bacău.
Potrivit unei informări transmise de reprezentanţii Instituţiei Prefectului, pe toate drumurile naţionale din judeţ şi pe DE 581 se circulă în condiţii de iarnă.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui au anunţat că nu există drumuri judeţene blocate, dar toate arterele sunt acoperite cu strat de aproximativ cinci centimetri de zăpadă.
Judeţul Vaslui se află sub avertizare Cod galben de vreme rea până vineri seara, la ora 23,00, meteorologii anunţând ninsori, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.
Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a cerut, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, implicare din partea tuturor autorităţilor competente, pe durata Codului galben de vreme rea.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics