Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cum pacaleste un popa oamenii si aduna sute de mii de euro! Face afaceri, construieste palate si conduce masini de lux. Sfantul FISC si preotul ZAGAN

Publicat

on

Zeci de mii de euro aduna un preot din judetul Vaslui de la enoriasi si de la oameni de afaceri din judet. Asa a ajuns popa Andrei Zagan de la Biserica “Sfantul Nicolae” din Vaslui sa duca un trai de lux, extravagant. Si-a construit un palat in curtea parohiei, conduce masini de lux si investeste sute de mii de euro in afaceri. De milostenie nici nu poate fi vorba. Enoriasii care nu cotizeaza la iubitul protejat al episcopului Corneliu Barladeanu, sunt apostrofati de Zagan. Popa le-a interzis acestora accesul in praznicarul construit cu bani stransi de la amarati si acum vrea sa ii dea afara si din biserica. Nu de putine ori enoriasii s-au plans ca sunt amenintati de popa Zagan. Ura preotului ii vizeaza pe credinciosii care aprind alte lumanari decat cele vandute la el in biserica. Preotul spune ca face asta de frica superiorilor de la Episcopie, adica a protectorului sau, episcopul Corneliu. El nu s-a multumit sa-i oblige pe enoriasi sa ia lumanari, acum le impune sa achite si anumite taxe catre biserica. Oamenii sunt mai nemultumiti si ameninta cu revolta. “Nu este normal ce se intampla. Nu avem voie sa intram in praznicarul ridicat de noi, ne obliga sa dam bani, el sta in palat si conduce masini scumpe. Asta nu e preot”, spune un enorias.

Doua afaceri de zeci de mii de euro sunt puse pe picioare de popa Zagan, la ordinul episcopului Corneliu Barladeanu. Ca este bine sau rau, doar Dumnezeu poate decide asta la judecata de apoi. Cert este ca Zagan a gasit metoda sigura sa se imbogateasca peste noapte. Prosteste sau ameninta enoriasii si oamenii cu bani. Magazinul destinat vanzarii sicrielor si crucilor pe care Andrei Zagan il ridica in poarta Spitalului de Urgenta este aproape gata si urmaza sa fie inaugurat in preajma sarbatorilor sau imediat dupa, in functie de cum se vor misca muncitorii. Date fiind investitiile uriase, si „tacticile” pentru castigarea pietei, este interesant de remarcat de ce inspectorii de la FISC nu au facut niciun control pana acum pe aceasta linie. Nu este singura afacere prin care popa Zagan vrea sa castige bani. El pregateste si deschiderea unei firme care sa furnizeze mancaruri la praznice, preaznice pe care le va gazdiu in schimbul unor sume de bani, chiar in praznicarul ridicat de enoriasi. Asadar atunci cand omul este prins la ananghie si are nevoie de preot, acesta la momentul in care ii este solicitat serviciul pentru inmormantarea unui crestin intervine si cu o serie de sugestii care fac trimitere la firma lui. „Știu ca sunteti la mare necaz. Dar nu credeti ca ar fi mai bine sa mergeti la firma …cutare pentru a se ocupa ei de toate cele necesare. Este mult de alergat si sa stiti ca cei pe care ii reocmand sunt profesionisti si vor face totul ca la carte”! Asa suna replica preotului. Va reamintim ca zagan a cumparat un teren de 500 de metri patrati, peste strada de spital, teren pentru care a platit 75 de mii de euro, adica 150 de euro pentru un metru. Acum aproape a finalizat o cladire, investitie estimata la aproximativ 50 de mii de euro. Vorbim de aproape 140 de mii de euro, bani gheata. O suma detinuta de un preot care pozeaza intr-un om cu un trai modest.
Surse din cadrul Episcopiei Husi, sustin ca palatul ridicat de Zagan in curtea bisericii la care slujeste, a costat peste 120.000 de euro, iar constructia a fost finalizata cu banii donati de enoriasi. Mai mult, Zagan a primit si o donatie in valoare de 60.000 de euro de la niste oameni de afaceri din parohie. Pe langa faptul ca Zagan isi face datoria de slujitor al Domnului, acesta isi va face si datoria de a avea grija de trupul neinsufletit intrucat pune pe picioare o firma de pompe funebre. Preotul Andrei Zagan este un protejat al Episcolpului Corneliu Barladeanu. Inca din adolescenta, el ii cara geanta Preasfintitului, iar acum este ca si o umbra a acestuia. Intre cei doi exista o stransa relatie, iar Zagan cotizeaza din greu la protectorul sau iubit. O parte din profit se duce la Episcopie, iar in schimb are asigurata protectia si dragostea lui Barladeanu. Drept dovada ca Zagan a primit in dar functia de director al Seminarului Teologic din Husi.

Sorin SAIZU

StiriEst

Prefectul Eduard Popica face un apel civic catre vasluieni

Publicat

on

De catre

În cadrul unei întâlniri convocate de prefectul Eduard-Andrei POPICA, șeful secției Bârlad a Direcției Regionale de Drumuri Naționale (DRDP) Iași, Lucian Radu, a cerut sprijinul Instituției Prefectului-județul Vaslui, pentru identificarea persoanelor care aruncă gunoaiele pe marginea drumurilor naționale.
     Acesta a precizat că angajații Secției Drumuri Naționale (SDN) Bârlad sunt nevoiți să strângă sute de kilograme de deșeuri de pe acostamentele drumurilor naționale din subordine, dar și din parcările special amenajate, în ciuda faptului că acestea sunt echipate cu coșuri de gunoi.
     ”Astfel de situații întâlnim zilnic. Săptămânal ridicăm sute de kilograme de deșeuri, însă lipsa de civilizație depășește puterea noastră de intervenție. Găsim de la pamperși, până la gunoi menajer, abandonat de vasluieni, care fac naveta la serviciu. Îi suspectăm și pe localnicii din vecinătatea drumurilor naționale, care aruncă saci întregi de gunoaie”, a spus Lucian Radu.
      Șeful SDN Bârlad a cerut sprijinul Poliției și Gărzii de Mediu, pentru depistarea și sancționarea celor care încalcă normele de mediu.
      ”Situația nu e de câteva luni, ci din 2009 și va persista până când vom deschide groapa ecologică de la Roșiești. Am identificat operatorii economici sau persoanele fizice, care au aruncat aceste deșeuri, și am aplicat sancțiuni, însă lipsa bunului simţ şi a unei minime educaţii provoacă mari neplăceri participanţilor la trafic, aducând totodată prejudicii grave mediului înconjurător”, a spus Cristian Laic, comisar șef al Gărzii de Mediu Vaslui.
       Vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, a anunțat că imediat ce groapa ecologică de la Roșiești va deveni funcțională, va demara o acțiune de igienizare a județului, cu implicarea tuturor comunităților din județ.
       ”Avem promisiunea operatorului, care administrează groapa de la Roșiești, că în 30 de zile va primi toate avizele de funcționare, după care să inițiem o amplă campanie de igienizare, la nivel de județ, astfel încât să strângem toate gunoaiele abandonate în locuri nepermise, după care Garda de Mediu și Poliția să treacă la sancționarea celor care transformă acostamentele drumurilor naționale și județene în depozite de gunoaie”, a spus vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan.
      La rândul său, prefectul Eduard-Andrei POPICA a declarat că este nevoie de colaborarea cetățenilor pentru ca deşeurile să nu mai fie aruncate la întâmplare.
   ”Fac un apel la bunul simţ al participanţilor la trafic, cât şi al localnicilor, pentru a nu mai confunda drumurile naţionale cu un coş de gunoi, iar administratorul drumurilor naționale să gestioneze cât mai bine fenomenul, până când va deveni funcțională groapa ecologică de la Rosiesti” a mai spus prefectul.

Citeste in continuare

StiriEst

Două femei din Suceava sună de 3-4 ori pe zi la Ambulanţă pentru a ajunge în oraş: ‘Suntem obligaţi să mergem’

Publicat

on

De catre

Două femei din Suceava au devenit spaima angajaţilor de la Ambulanţă pentru că sună de 3-4 ori pe zi la 112 şi cer intervenţia unui echipaj medical.
Deşi au probleme psihice, cele două femei sună zilnic la numărul de urgenţă 112 şi solicită un echipaj al Ambulanţei doar pentru a ajunge din comuna Slatina în municipiul Suceava, acolo unde cerşesc.
Cu toate că situaţia se repetă de aproximativ trei luni, medicii nu au cum să refuze să meargă adresa celor două femei pentru că legea îi obligă să ‘onoreze’ fiecare solicitare venită prin 112.
Potrivit presei locale, uneori fiica este cea care sună la 112 şi spune că mama ei se simte rău, iar altădată rolurile se inversează.
„Cât echipajul face foile, ele fug la cerşit în oraş. Fiind cu probleme psihice, nici nu pot fi amendate de poliţie. De aproape 3 luni, sună de 3-4 ori pe zi”, a declarat dr. Alexandru Lăzăreanu, managerul Serviciului de Ambulanţă Suceava, pentru monitorulsv.ro.

Citeste in continuare

StiriEst

O tânără actriţă din Bacău este personajul principal într-o comedie horror, alături de Armand Assante

Publicat

on

De catre

Vânătorul de Spirite este o producţie românescă, filmată în Transilvania. Ecranizează o poveste misterioasă din castelul Zalesky. Oana Marcu, studentă la teatru pe vremea în care a câştigat castingul, joacă rolul Marei. O femeie bântuită de un spirit care nu vrea să părăsească această lume înainte de a-i pedepsi pe toţi cei care i-au făcut rău. În exclusivitate, pentru Observator, Oana a dezvăluit misterele succesului ei.
Inteligentă, modestă şi îndrăgostită de scenă. Aşa ni se dezvăluie Oana Marcu. Are doar 25 de ani şi joacă într-un film alături de unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood. 
Mara este o femeie bântuită de un spirit care-şi caută dreptatea într-un castel din Transilvania. Inspirată de profesoara de teatru şi recomandată de un scenarist român, în urmă cu trei ani, Mara a prins viaţă prin Oana.
Avea doar 22 de ani când a luat castingul pentru rolul principal în Vânătorul de Spirite. Ar fi vrut să picteze. Apoi, să fie poliţist. Spune că nu a ales ea scena, scena a ales-o pe ea. Iar acum simte că nu ar putea să facă altceva. 
Vânătorul de spirite va fi lansat mâine, în prezenţa marelui actor Armand Assante. Un moment pentru care, Oana… are deja emoţii. 

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics