Cum pacaleste un popa oamenii si aduna sute de mii de euro! Face afaceri, construieste palate si conduce masini de lux. Sfantul FISC si preotul ZAGAN

Zeci de mii de euro aduna un preot din judetul Vaslui de la enoriasi si de la oameni de afaceri din judet. Asa a ajuns popa Andrei Zagan de la Biserica “Sfantul Nicolae” din Vaslui sa duca un trai de lux, extravagant. Si-a construit un palat in curtea parohiei, conduce masini de lux si investeste sute de mii de euro in afaceri. De milostenie nici nu poate fi vorba. Enoriasii care nu cotizeaza la iubitul protejat al episcopului Corneliu Barladeanu, sunt apostrofati de Zagan. Popa le-a interzis acestora accesul in praznicarul construit cu bani stransi de la amarati si acum vrea sa ii dea afara si din biserica. Nu de putine ori enoriasii s-au plans ca sunt amenintati de popa Zagan. Ura preotului ii vizeaza pe credinciosii care aprind alte lumanari decat cele vandute la el in biserica. Preotul spune ca face asta de frica superiorilor de la Episcopie, adica a protectorului sau, episcopul Corneliu. El nu s-a multumit sa-i oblige pe enoriasi sa ia lumanari, acum le impune sa achite si anumite taxe catre biserica. Oamenii sunt mai nemultumiti si ameninta cu revolta. “Nu este normal ce se intampla. Nu avem voie sa intram in praznicarul ridicat de noi, ne obliga sa dam bani, el sta in palat si conduce masini scumpe. Asta nu e preot”, spune un enorias.

Doua afaceri de zeci de mii de euro sunt puse pe picioare de popa Zagan, la ordinul episcopului Corneliu Barladeanu. Ca este bine sau rau, doar Dumnezeu poate decide asta la judecata de apoi. Cert este ca Zagan a gasit metoda sigura sa se imbogateasca peste noapte. Prosteste sau ameninta enoriasii si oamenii cu bani. Magazinul destinat vanzarii sicrielor si crucilor pe care Andrei Zagan il ridica in poarta Spitalului de Urgenta este aproape gata si urmaza sa fie inaugurat in preajma sarbatorilor sau imediat dupa, in functie de cum se vor misca muncitorii. Date fiind investitiile uriase, si „tacticile” pentru castigarea pietei, este interesant de remarcat de ce inspectorii de la FISC nu au facut niciun control pana acum pe aceasta linie. Nu este singura afacere prin care popa Zagan vrea sa castige bani. El pregateste si deschiderea unei firme care sa furnizeze mancaruri la praznice, preaznice pe care le va gazdiu in schimbul unor sume de bani, chiar in praznicarul ridicat de enoriasi. Asadar atunci cand omul este prins la ananghie si are nevoie de preot, acesta la momentul in care ii este solicitat serviciul pentru inmormantarea unui crestin intervine si cu o serie de sugestii care fac trimitere la firma lui. „Știu ca sunteti la mare necaz. Dar nu credeti ca ar fi mai bine sa mergeti la firma …cutare pentru a se ocupa ei de toate cele necesare. Este mult de alergat si sa stiti ca cei pe care ii reocmand sunt profesionisti si vor face totul ca la carte”! Asa suna replica preotului. Va reamintim ca zagan a cumparat un teren de 500 de metri patrati, peste strada de spital, teren pentru care a platit 75 de mii de euro, adica 150 de euro pentru un metru. Acum aproape a finalizat o cladire, investitie estimata la aproximativ 50 de mii de euro. Vorbim de aproape 140 de mii de euro, bani gheata. O suma detinuta de un preot care pozeaza intr-un om cu un trai modest.
Surse din cadrul Episcopiei Husi, sustin ca palatul ridicat de Zagan in curtea bisericii la care slujeste, a costat peste 120.000 de euro, iar constructia a fost finalizata cu banii donati de enoriasi. Mai mult, Zagan a primit si o donatie in valoare de 60.000 de euro de la niste oameni de afaceri din parohie. Pe langa faptul ca Zagan isi face datoria de slujitor al Domnului, acesta isi va face si datoria de a avea grija de trupul neinsufletit intrucat pune pe picioare o firma de pompe funebre. Preotul Andrei Zagan este un protejat al Episcolpului Corneliu Barladeanu. Inca din adolescenta, el ii cara geanta Preasfintitului, iar acum este ca si o umbra a acestuia. Intre cei doi exista o stransa relatie, iar Zagan cotizeaza din greu la protectorul sau iubit. O parte din profit se duce la Episcopie, iar in schimb are asigurata protectia si dragostea lui Barladeanu. Drept dovada ca Zagan a primit in dar functia de director al Seminarului Teologic din Husi.

Sorin SAIZU

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde