Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cum pacaleste un popa oamenii si aduna sute de mii de euro! Face afaceri, construieste palate si conduce masini de lux. Sfantul FISC si preotul ZAGAN

Publicat

on

Zeci de mii de euro aduna un preot din judetul Vaslui de la enoriasi si de la oameni de afaceri din judet. Asa a ajuns popa Andrei Zagan de la Biserica “Sfantul Nicolae” din Vaslui sa duca un trai de lux, extravagant. Si-a construit un palat in curtea parohiei, conduce masini de lux si investeste sute de mii de euro in afaceri. De milostenie nici nu poate fi vorba. Enoriasii care nu cotizeaza la iubitul protejat al episcopului Corneliu Barladeanu, sunt apostrofati de Zagan. Popa le-a interzis acestora accesul in praznicarul construit cu bani stransi de la amarati si acum vrea sa ii dea afara si din biserica. Nu de putine ori enoriasii s-au plans ca sunt amenintati de popa Zagan. Ura preotului ii vizeaza pe credinciosii care aprind alte lumanari decat cele vandute la el in biserica. Preotul spune ca face asta de frica superiorilor de la Episcopie, adica a protectorului sau, episcopul Corneliu. El nu s-a multumit sa-i oblige pe enoriasi sa ia lumanari, acum le impune sa achite si anumite taxe catre biserica. Oamenii sunt mai nemultumiti si ameninta cu revolta. “Nu este normal ce se intampla. Nu avem voie sa intram in praznicarul ridicat de noi, ne obliga sa dam bani, el sta in palat si conduce masini scumpe. Asta nu e preot”, spune un enorias.

Doua afaceri de zeci de mii de euro sunt puse pe picioare de popa Zagan, la ordinul episcopului Corneliu Barladeanu. Ca este bine sau rau, doar Dumnezeu poate decide asta la judecata de apoi. Cert este ca Zagan a gasit metoda sigura sa se imbogateasca peste noapte. Prosteste sau ameninta enoriasii si oamenii cu bani. Magazinul destinat vanzarii sicrielor si crucilor pe care Andrei Zagan il ridica in poarta Spitalului de Urgenta este aproape gata si urmaza sa fie inaugurat in preajma sarbatorilor sau imediat dupa, in functie de cum se vor misca muncitorii. Date fiind investitiile uriase, si „tacticile” pentru castigarea pietei, este interesant de remarcat de ce inspectorii de la FISC nu au facut niciun control pana acum pe aceasta linie. Nu este singura afacere prin care popa Zagan vrea sa castige bani. El pregateste si deschiderea unei firme care sa furnizeze mancaruri la praznice, preaznice pe care le va gazdiu in schimbul unor sume de bani, chiar in praznicarul ridicat de enoriasi. Asadar atunci cand omul este prins la ananghie si are nevoie de preot, acesta la momentul in care ii este solicitat serviciul pentru inmormantarea unui crestin intervine si cu o serie de sugestii care fac trimitere la firma lui. „Știu ca sunteti la mare necaz. Dar nu credeti ca ar fi mai bine sa mergeti la firma …cutare pentru a se ocupa ei de toate cele necesare. Este mult de alergat si sa stiti ca cei pe care ii reocmand sunt profesionisti si vor face totul ca la carte”! Asa suna replica preotului. Va reamintim ca zagan a cumparat un teren de 500 de metri patrati, peste strada de spital, teren pentru care a platit 75 de mii de euro, adica 150 de euro pentru un metru. Acum aproape a finalizat o cladire, investitie estimata la aproximativ 50 de mii de euro. Vorbim de aproape 140 de mii de euro, bani gheata. O suma detinuta de un preot care pozeaza intr-un om cu un trai modest.
Surse din cadrul Episcopiei Husi, sustin ca palatul ridicat de Zagan in curtea bisericii la care slujeste, a costat peste 120.000 de euro, iar constructia a fost finalizata cu banii donati de enoriasi. Mai mult, Zagan a primit si o donatie in valoare de 60.000 de euro de la niste oameni de afaceri din parohie. Pe langa faptul ca Zagan isi face datoria de slujitor al Domnului, acesta isi va face si datoria de a avea grija de trupul neinsufletit intrucat pune pe picioare o firma de pompe funebre. Preotul Andrei Zagan este un protejat al Episcolpului Corneliu Barladeanu. Inca din adolescenta, el ii cara geanta Preasfintitului, iar acum este ca si o umbra a acestuia. Intre cei doi exista o stransa relatie, iar Zagan cotizeaza din greu la protectorul sau iubit. O parte din profit se duce la Episcopie, iar in schimb are asigurata protectia si dragostea lui Barladeanu. Drept dovada ca Zagan a primit in dar functia de director al Seminarului Teologic din Husi.

Sorin SAIZU

StiriEst

Concurență record: 47 de candidați pe un singur post de subofițer

Publicat

on

De catre

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui înregistrează o concurență uluitoare și nemaiîntâlnită până acum pentru un post de subofițer cu angajare din sursă externă, pentru care s-au înscris nu mai puțin de 47 de candidați. Și cele două posturi de ofițer, pentru care se cere pregătire de specialitate, prezintă interes foarte mare pentru cei care doresc un loc de muncă bine plătit la stat, în condițiile în care și-au depus dosarele 46 de oameni.
Cele trei posturi vacante scoase la concurs de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, cu angajare strictă din sursă externă, a încins mințile celor care doresc să-și găsească un loc de muncă sigur, la stat și bine plătit. Drept dovadă, este numărul nemaiîntâlnit de mare de candidați înscriși pentru concursul care va avea nu mai puțin de trei probe.
Astfel, cea mai mare concurență este pentru postul de ”subofițer tehnic principal”, în cadrul Serviciului Comunicații și Tehnologia Informației, pe care s-au înscris 47 de candidați. Un interes la fel de mare prezintă și postul de ”ofițer specialist I”, în cadrul Serviciului Logistic, Compartimentul Tehnic, râvnit de 32 de persoane. Pe cel de-al treilea post vacant cu angajare din sursă externă, respectiv ”ofițer specialist II”, Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației, concurează 14 candidați, numărul acestora fiind mai mic din cauza cerințelor impuse cu privire la studii.
Sita celor 93 de candidați pe cele trei posturi scoase la concurs de ISU Vaslui începe să se cearnă pe 19 ianuarie, atunci când va avea loc prima probă eliminatorie, respectiv examenul psihologic, care va fi susținut la Galați de către toți candidații din Moldova. Testul de foc va fi în perioada 12 – 28 februarie, interval în care vor avea loc evaluările performanțelor fizice, pe un traseu aplicativ. Departajarea finală pentru cei care vor trece de probele eliminatorii se va face pe 7, 8 sau 9 martie, atunci când va avea loc proba scrisă.
Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Noua metodă de înșelătorie la Vaslui: escrocherie cu “mortul” viu

Publicat

on

De catre

Escrocherie cu “mortul” viu la Vaslui, acolo unde un bărbat a strâns bani de la vecini sub prtextul că nu are bani să își înmormânteze soția. Mai multe persoane din Vaslui au fost, zilele trecute, victimele unei escrocherii. Un bărbat de etnie rromă le-a bătut la ușă, dându-se drept un vecin de la o scară alăturată și, sub pretextul că soția i-a murit, a cerut diferite sume de bani, pentru “a avea cu ce-și îngropa consoarta”, scrie vremeanoua.ro
Aceasta nouă metodă de escrocherie i-a determinat pe mulți dintre vecinii bărbatului să stea cu ochii pe geam, pentru a vedea cine a murit în bloc, iar abia când și-au dat seama că au fost păcăliți, oamenii au alertat autoritățile.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Pacienți infirmi se târăsc pe scări ca să ajungă la medicul de familie

Publicat

on

De catre

Multe dintre rampele pentru persoane cu dizabilităţi sunt construite doar ca să nu fie amendată primăria. Într-un sat din Vaslui, bătrânii şi infirmii se târăsc la propriu pe scări ca să ajungă la medicul de familie. Edilul are un singur răspuns la chinul oamenilor: rampa este prea abruptă pentru că localitatea este într-o zonă cu relief accidentat.
Ioan Mătasă, pacient: „Asta e singura cale de acces. Într-un picior așa. Păi nu aș putea. Nu e niciun punct de sprijin. Uitați-vă cum cum arată aceste scări.”
Ioan Mătasă are 44 de ani şi fiecare pare mai greu decât precedentul. Din cauza diabetului a ajuns invalid şi aproape fără vedere. Se simte umilit de fiecare dată când trebuie să meargă la medicul de familie. Dispensarul are rampă pentru persoane cu dizabilităţi, dar a fost făcută doar pentru că cere legea.
Ioan Mătasă, pacient: „Acesta este rampa. Dar uitaţi-vă cum e făcută.”
Omul a trimis sesizări încă de acum cinci ani primăriei. Răspunsul nu îl ajută deloc.
Vasile Tărăgan, primar Buneşti- Avereşti: „Este o poziţionare geografică, o diferenţă de nivel. O să încercăm să facem o rampă mai de calitate, mai accesibilă, să vedeţi ce diferenţă de nivel este.”
Sătul de promisiuni, bărbatul invalid şi-a spus povestea pe internet. O doamnă de la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a venit în control. Şi ea s-a descurcat greu pe scara dispensarului, dar medicul de familie din satul Avereşti nu este impresionat.
-Cum vi se par treptele şi intrarea?
Reprezentant DSP: Inaccesibile.
-Se vor lua măsuri? O să faceţi o sesizare?
Reprezentant DSP: Întâi vom face controlul şi apoi vom dispune măsuri.
Dan Lascăr, medic de familie comuna Bunești-Averești: „E un dispensar de pe vremuri. Sigur că imaginile vorbesc de la sine, dar pe de altă parte consider că e un pic exagerat.”
La dispensarul din Avereşti sunt înscrişi 2.900 de pacienţi, mulţi dintre ei în vârstă.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics