Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Tinerii vasluieni cad prada jocului mortii, balena albastra. Iata pericolul la care se expun

Publicat

on

Balena Albastra, calauza spre moarte, jocul macabru despre care titreaza presa din intreaga lume si care incepe sa capete proportii neasteptate, este cel mai recent fenomen care pune stapanire pe adolescenti, prin intermediul retelelor de socializare si nu numai.

A aparut in Rusia, unde a facut peste o suta de victime, dupa care avea sa se extinda cu usurinta si in alte tari, printre care si Romania.

Jocul mortii are 50 de niveluri ce presupun indeplinirea de catre „participant” unor sarcini pe care le primeste de la un mentor. Sarcinile trasate de acesta sunt automutilarea, trezirea la 04:20, ascultarea de melodii cu mesaje suicidale, escaladarea unor cladiri inalte, acoperisuri de blocuri sau poduri, vizionarea filmelor de groaza si izolarea de societate. Provocarile trebuie sa le faca cu o masca pe fata si sa le filmeze sau fotografieze, in asa fel incat „probele” sa fie publicate pe conturile respective.

Jocul culmineaza cu cerinta sinuciderii, tinerii aruncandu-se fie de la etajul unei cladiri inalte, fie in fata trenului.
Numarul victimelor creste de la o zi la alta dat fiind faptul ca accesul adolescentilor la internet, implicit la retelele de socializare este unul liber si necontrolat de parinti.

„Balena Albastra”, starneste curiozitatea tinerilor vasluieni

Neasteptat, jocul mortii, a ajuns si printre tinerii din judetul Vaslui. Desi inca nu ne-am intalnit cu un astfel de caz de pe urma careia sa existe victime, la o prima rasfoire a retelelelor de socializare vedem schimbarile de comportament ale tinerilor, fotografiile ori melodiile cu mesaj suicidal.

Autoritatile Romane trag un semnal de alarma parintilor ori celor care au in grija copii ale caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si ii indeamna sa constientizeze faptul ca prieteniile din lumea virtuala pot fi fatale. Totodata, parintii sunt indemnati sa le acorde o atentie deosebita copiilor, sa nu ii izoleze, sa nu ii indeparteze, sa nu ii incurajeze sa adopte un astfel de comportament, dar mai ales sa le controleze accesul la internet si la retelele de socializare.
Denumirile folosite in cadrul acestui cerc vicios sunt :
– Siniy kit ( Balena Albastra)
– Tikhiy Dom (Casa linistita/Casa Tacuta)
– More Kitov (O mare de balene)
– #F53, #F57, #F58 si Razbudi Menya V 04:20 (Trezeste-ma la 04:20)

Asadar, parintii, profesorii, rudele sau oricare dintre cunostinte, care observa in randul adolescentilor tulburari comportamentale, izolare, fotografii ori filmulete postate pe internet , insotite de o astfel de denumire, sunt rugati sa anunte autoritatile ori tutorele.

Psihologii spun ca motivele care il duc pe copil la astfel de gesturi extreme ascund nevoia de a apartine unui grup, simtind impulsul de a face gesturi periculoase pentru a primi admiratie. Specialistii sustin ca perioada preadolescentina si cea adolescentina reprezinta momentul in care copilul este tentat sa participe la astfel de jocuri.

Faptul ca familia nu-i satisface diferite nevoi, il de termina pe copil sa caute in exterior intelegere si afectiune.Nestiind sa faca diferenta dintre si bine si rau,acesta ajunge victima propriilor actiuni.

Adriana ADAM

StiriEst

Prefectul Eduard Popica face un apel civic catre vasluieni

Publicat

on

De catre

În cadrul unei întâlniri convocate de prefectul Eduard-Andrei POPICA, șeful secției Bârlad a Direcției Regionale de Drumuri Naționale (DRDP) Iași, Lucian Radu, a cerut sprijinul Instituției Prefectului-județul Vaslui, pentru identificarea persoanelor care aruncă gunoaiele pe marginea drumurilor naționale.
     Acesta a precizat că angajații Secției Drumuri Naționale (SDN) Bârlad sunt nevoiți să strângă sute de kilograme de deșeuri de pe acostamentele drumurilor naționale din subordine, dar și din parcările special amenajate, în ciuda faptului că acestea sunt echipate cu coșuri de gunoi.
     ”Astfel de situații întâlnim zilnic. Săptămânal ridicăm sute de kilograme de deșeuri, însă lipsa de civilizație depășește puterea noastră de intervenție. Găsim de la pamperși, până la gunoi menajer, abandonat de vasluieni, care fac naveta la serviciu. Îi suspectăm și pe localnicii din vecinătatea drumurilor naționale, care aruncă saci întregi de gunoaie”, a spus Lucian Radu.
      Șeful SDN Bârlad a cerut sprijinul Poliției și Gărzii de Mediu, pentru depistarea și sancționarea celor care încalcă normele de mediu.
      ”Situația nu e de câteva luni, ci din 2009 și va persista până când vom deschide groapa ecologică de la Roșiești. Am identificat operatorii economici sau persoanele fizice, care au aruncat aceste deșeuri, și am aplicat sancțiuni, însă lipsa bunului simţ şi a unei minime educaţii provoacă mari neplăceri participanţilor la trafic, aducând totodată prejudicii grave mediului înconjurător”, a spus Cristian Laic, comisar șef al Gărzii de Mediu Vaslui.
       Vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, a anunțat că imediat ce groapa ecologică de la Roșiești va deveni funcțională, va demara o acțiune de igienizare a județului, cu implicarea tuturor comunităților din județ.
       ”Avem promisiunea operatorului, care administrează groapa de la Roșiești, că în 30 de zile va primi toate avizele de funcționare, după care să inițiem o amplă campanie de igienizare, la nivel de județ, astfel încât să strângem toate gunoaiele abandonate în locuri nepermise, după care Garda de Mediu și Poliția să treacă la sancționarea celor care transformă acostamentele drumurilor naționale și județene în depozite de gunoaie”, a spus vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan.
      La rândul său, prefectul Eduard-Andrei POPICA a declarat că este nevoie de colaborarea cetățenilor pentru ca deşeurile să nu mai fie aruncate la întâmplare.
   ”Fac un apel la bunul simţ al participanţilor la trafic, cât şi al localnicilor, pentru a nu mai confunda drumurile naţionale cu un coş de gunoi, iar administratorul drumurilor naționale să gestioneze cât mai bine fenomenul, până când va deveni funcțională groapa ecologică de la Rosiesti” a mai spus prefectul.

Citeste in continuare

StiriEst

Două femei din Suceava sună de 3-4 ori pe zi la Ambulanţă pentru a ajunge în oraş: ‘Suntem obligaţi să mergem’

Publicat

on

De catre

Două femei din Suceava au devenit spaima angajaţilor de la Ambulanţă pentru că sună de 3-4 ori pe zi la 112 şi cer intervenţia unui echipaj medical.
Deşi au probleme psihice, cele două femei sună zilnic la numărul de urgenţă 112 şi solicită un echipaj al Ambulanţei doar pentru a ajunge din comuna Slatina în municipiul Suceava, acolo unde cerşesc.
Cu toate că situaţia se repetă de aproximativ trei luni, medicii nu au cum să refuze să meargă adresa celor două femei pentru că legea îi obligă să ‘onoreze’ fiecare solicitare venită prin 112.
Potrivit presei locale, uneori fiica este cea care sună la 112 şi spune că mama ei se simte rău, iar altădată rolurile se inversează.
„Cât echipajul face foile, ele fug la cerşit în oraş. Fiind cu probleme psihice, nici nu pot fi amendate de poliţie. De aproape 3 luni, sună de 3-4 ori pe zi”, a declarat dr. Alexandru Lăzăreanu, managerul Serviciului de Ambulanţă Suceava, pentru monitorulsv.ro.

Citeste in continuare

StiriEst

O tânără actriţă din Bacău este personajul principal într-o comedie horror, alături de Armand Assante

Publicat

on

De catre

Vânătorul de Spirite este o producţie românescă, filmată în Transilvania. Ecranizează o poveste misterioasă din castelul Zalesky. Oana Marcu, studentă la teatru pe vremea în care a câştigat castingul, joacă rolul Marei. O femeie bântuită de un spirit care nu vrea să părăsească această lume înainte de a-i pedepsi pe toţi cei care i-au făcut rău. În exclusivitate, pentru Observator, Oana a dezvăluit misterele succesului ei.
Inteligentă, modestă şi îndrăgostită de scenă. Aşa ni se dezvăluie Oana Marcu. Are doar 25 de ani şi joacă într-un film alături de unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood. 
Mara este o femeie bântuită de un spirit care-şi caută dreptatea într-un castel din Transilvania. Inspirată de profesoara de teatru şi recomandată de un scenarist român, în urmă cu trei ani, Mara a prins viaţă prin Oana.
Avea doar 22 de ani când a luat castingul pentru rolul principal în Vânătorul de Spirite. Ar fi vrut să picteze. Apoi, să fie poliţist. Spune că nu a ales ea scena, scena a ales-o pe ea. Iar acum simte că nu ar putea să facă altceva. 
Vânătorul de spirite va fi lansat mâine, în prezenţa marelui actor Armand Assante. Un moment pentru care, Oana… are deja emoţii. 

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics