Conecteaza-te cu noi
-->

StiriEst

Panica mare intr-o familie din Iasi. Un vasluian le-a trimis un sicriu in fata portii. Ce scria pe el si de ce a fost trimis

Publicat

on

Mesajul este unul de razboi, spun tiganii din Iasi, care au ars imediat sicriul si au chemat apoi un preot sa alunge eventualele farmece. Inclusiv politistii au fost anuntati, iar oamenii legii l-au gasit pe cel care a facut aceasta gluma sinistra.
Rromii spun ca, dimineata la prima ora, copiii care plecau spre scoala au vazut sicriul in poarta. Pe el era scris numele fiului bulibasei si cateva amenintari. Toti au fugit in casa si au chemat politia. Toata comunitatea s-a adunat apoi si a ars sicriul, coroanele si mesajele de amenintare.
Mihalache Stanescu, bulibasa: „Cineva a venit cu o masina si a adus sicriu la mine la poarta, l-a lasat si a fugit. Un sicriu, doua coronae si o cruce. Discutii mai sunt, probleme iar, dar nu au fost omoruri. Nai este intre tineretul de azi si de la afaceri.”

Incidentul a fost pus la cale de vasluianul Alin Brodoceanu care i-a botezat un copil familiei Stanescu din Iasi. Intre timp, acesta le-a imprumutat suma de 5.000 de lei. Cum Brodoceanu vedea ca banii intarzie sa-i mai fie inapoiati a facut demersurile pentru a si-i recupera, dar tot fara izbanda.
De Craciun, Alin Brodoceanu a venit in vizita la cumatrii sai, la familia Stanescu unde s-au cinstit impreuna. Printre discutii s-a luat vorba si despre suma de bani datorata acestuia, dar Stanescu i-a spus ca nu i-o va mai inapoia. Drept razbunare, pe 25 ianuarie, in jurul orei 1:00, Brodoceanu impreuna cu alti trei indivizi, cu o duba, au lasat in fata portii bulibasei un sicriu, doua coroane, o cruce pe care era scris numele unui fiu de-al bulibasei si aproximativ 100 de lumanari.
Descoperirea macabra a fost facuta chiar de copiii familiei Stanescu, in jurul orei 8:00, in timp ce acestia se pregateau sa iasa din curte pentru a merge la scoala. Cand au vazut ce se afla in fata portii, acestia si-au alertat imediat familia. Politia a fost si ea alertata si a demarat o ancheta in acest caz. Imediat dupa ce au plecat politistii, coroanele, sicriul, crucea si lumanarile au fost adunate la un loc si incinerate conform obiceiului pentru alungarea spiritelor rele. Intreaga comunitate de romi au crezut initial ca li s-au facut vraji. Pentru a alunga spiritele rele unde s-a petrecut totul, locul a fost sfintit. La slujba oficiata de preotul din localitate au participat toti romii.
„Ei au stiut de la bun inceput despre cine este vorba, cine este autorul. A doua zi s-au prezentat la Politie si au marturisit. Este vorba despre un cumatru al familiei Stanescu”, au spus anchetatorii. Alin Brodoceanu este din Vaslui si are o afacere cu cabaline.

StiriEst

Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor – În căutarea duhului pierdut al Crăciunului

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

NESIMTIRE! Strazile din Vaslui s-au transformat in patinoare la prima zapada. Probleme si pe drumurile nationale

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

O perosana in varsta a murit dupa ce casa i-a fost mistuita de foc

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est