Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Nelu Tataru (PNL): “Partidul National Liberal va reinfiinta scolile profesionale, vom crea opt centre de dezvoltare industriala regionala, din care unul va fi la Iasi”

Publicat

on

Pentru candidatul PNL Vaslui la Senatul Romaniei, Nelu Tataru, preocuparea majora in privinta cresterii locurilor de munca in judetul Vaslui si asigurarea unor locuri de munca bine platite o reprezinta redeschiderea scolilor profesionale, cele care, odinioara, pregateau muncitori pentru meserii cerute pe piata muncii. “Partidul National Liberal va reinfiinta scolile profesionale si va stimula parteneriatul public-privat, prin care se pot acorda burse de studiu si contracte de munca absolventilor. Ne preocupa si mobilitatea fortei de munca, iar de aceea vom combate somajul prin reduceri fiscale pentru firmele care angajeaza someri, decontarea navetei pentru cei care sunt dispusi sa lucreze mai departe de casa. Vom acorda subventii pentru angajarea tinerilor sub 25 de ani. Nu-i uitam nici pe romanii care au plecat sa-si faca un rost in strainatate. Pentru cei care se vor reloca in tara, care revin sa munceasca in Romania, vom pregati subventii, pentru a-i face sa ramana acasa”, spune Tataru. Liberalii au in plan construirea a opt centre de dezvoltare industriala regionala, in cele opt regiuni strategice: Calarasi, Constanta, Timisoara-Arad, Iasi, Cluj, Brasov, Covasna, Galati-Braila. Masura PNL va genera peste 300.000 de locuri de munca, cu salarii medii de peste 1.000 de euro.

“PSD traieste din nostalgia epocii lui Adrian Nastase”, mai spune candidatul liberal la Senat

“Locuitorii judetului Vaslui trebuie sa afle ca PSD are promisiuni nerealiste, iar Partidul National Liberal va stimula infiintarea de locuri de munca, iar oamenii vor ramane cu mai multi bani in buzunare. PSD promite un TVA de 18% din anul 2018: PSD a guvernat cu un TVA de 24% de care nu s-a atins! Daca ar fi vrut sa scada cota standard a TVA, ar fi putut sa o faca cat a fost la guvernare. PNL va duce TVA la 16% din anul 2019: Reducerea TVA la 20%, respectiv 19% – ca urmare a amendamentelor PNL la noul Cod fiscal. Daca asteptam dupa PSD, si astazi aveam TVA de 24%. Reducerea este implementata de Guvernul Ciolos! PSD mai promite si constituirea unui Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii. Sursa de finantare a acestuia? Bugetul de stat! In conditiile in care PSD propune ca acest fond sa fie finantat cu cca. 50 miliarde lei in trei ani si mai propune: cca. 9% din PIB salarii; cca. 9% din PIB pensii; cca. 12% din PIB educatie si sanatate; 2% din PIB aparare; venituri bugetare de 32,5%. Nu mai ramane niciun leu pentru finantarea acestui fond! Nu se precizeaza nici ce investitii se finanteaza, nici daca prin acest fond se dreneaza bani tot catre clientela PSD! Cum, cand, de ce, unde se va constitui acest fond, PSD nu spune. Partidul National Liberal va infiinta un fond pentru dezvoltare (Fondul Roman de Dezvoltare Urban-Rural – 11 miliarde de euro in 4 ani) si o banca pentru dezvoltare (Banca de Dezvoltare si Investitii a Romaniei – capital initial 200 milioane euro – pe principiile BEI). Banii provin din investitii private, si nu publice! PSD promite solemn ca elimina 102 taxe. Ar fi trebuit sa propuna eliminarea celor 40 pe care le-a introdus sau majorat cat a fost la guvernare. Prin eliminarea unor taxe, PSD urmareste scopuri ascunse. Subordonarea unor institutii publice, cum ar TVR si Radioul Public. PSD traieste nostalgia epocii de aur “Nastase” in care sumarul stirilor de la televiziunea si radioul public se faceau in biroul sefului PSD de la Guvern”.

Sorin SAIZU

StiriEst

Prefectul Eduard Popica face un apel civic catre vasluieni

Publicat

on

De catre

În cadrul unei întâlniri convocate de prefectul Eduard-Andrei POPICA, șeful secției Bârlad a Direcției Regionale de Drumuri Naționale (DRDP) Iași, Lucian Radu, a cerut sprijinul Instituției Prefectului-județul Vaslui, pentru identificarea persoanelor care aruncă gunoaiele pe marginea drumurilor naționale.
     Acesta a precizat că angajații Secției Drumuri Naționale (SDN) Bârlad sunt nevoiți să strângă sute de kilograme de deșeuri de pe acostamentele drumurilor naționale din subordine, dar și din parcările special amenajate, în ciuda faptului că acestea sunt echipate cu coșuri de gunoi.
     ”Astfel de situații întâlnim zilnic. Săptămânal ridicăm sute de kilograme de deșeuri, însă lipsa de civilizație depășește puterea noastră de intervenție. Găsim de la pamperși, până la gunoi menajer, abandonat de vasluieni, care fac naveta la serviciu. Îi suspectăm și pe localnicii din vecinătatea drumurilor naționale, care aruncă saci întregi de gunoaie”, a spus Lucian Radu.
      Șeful SDN Bârlad a cerut sprijinul Poliției și Gărzii de Mediu, pentru depistarea și sancționarea celor care încalcă normele de mediu.
      ”Situația nu e de câteva luni, ci din 2009 și va persista până când vom deschide groapa ecologică de la Roșiești. Am identificat operatorii economici sau persoanele fizice, care au aruncat aceste deșeuri, și am aplicat sancțiuni, însă lipsa bunului simţ şi a unei minime educaţii provoacă mari neplăceri participanţilor la trafic, aducând totodată prejudicii grave mediului înconjurător”, a spus Cristian Laic, comisar șef al Gărzii de Mediu Vaslui.
       Vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, a anunțat că imediat ce groapa ecologică de la Roșiești va deveni funcțională, va demara o acțiune de igienizare a județului, cu implicarea tuturor comunităților din județ.
       ”Avem promisiunea operatorului, care administrează groapa de la Roșiești, că în 30 de zile va primi toate avizele de funcționare, după care să inițiem o amplă campanie de igienizare, la nivel de județ, astfel încât să strângem toate gunoaiele abandonate în locuri nepermise, după care Garda de Mediu și Poliția să treacă la sancționarea celor care transformă acostamentele drumurilor naționale și județene în depozite de gunoaie”, a spus vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan.
      La rândul său, prefectul Eduard-Andrei POPICA a declarat că este nevoie de colaborarea cetățenilor pentru ca deşeurile să nu mai fie aruncate la întâmplare.
   ”Fac un apel la bunul simţ al participanţilor la trafic, cât şi al localnicilor, pentru a nu mai confunda drumurile naţionale cu un coş de gunoi, iar administratorul drumurilor naționale să gestioneze cât mai bine fenomenul, până când va deveni funcțională groapa ecologică de la Rosiesti” a mai spus prefectul.

Citeste in continuare

StiriEst

Două femei din Suceava sună de 3-4 ori pe zi la Ambulanţă pentru a ajunge în oraş: ‘Suntem obligaţi să mergem’

Publicat

on

De catre

Două femei din Suceava au devenit spaima angajaţilor de la Ambulanţă pentru că sună de 3-4 ori pe zi la 112 şi cer intervenţia unui echipaj medical.
Deşi au probleme psihice, cele două femei sună zilnic la numărul de urgenţă 112 şi solicită un echipaj al Ambulanţei doar pentru a ajunge din comuna Slatina în municipiul Suceava, acolo unde cerşesc.
Cu toate că situaţia se repetă de aproximativ trei luni, medicii nu au cum să refuze să meargă adresa celor două femei pentru că legea îi obligă să ‘onoreze’ fiecare solicitare venită prin 112.
Potrivit presei locale, uneori fiica este cea care sună la 112 şi spune că mama ei se simte rău, iar altădată rolurile se inversează.
„Cât echipajul face foile, ele fug la cerşit în oraş. Fiind cu probleme psihice, nici nu pot fi amendate de poliţie. De aproape 3 luni, sună de 3-4 ori pe zi”, a declarat dr. Alexandru Lăzăreanu, managerul Serviciului de Ambulanţă Suceava, pentru monitorulsv.ro.

Citeste in continuare

StiriEst

O tânără actriţă din Bacău este personajul principal într-o comedie horror, alături de Armand Assante

Publicat

on

De catre

Vânătorul de Spirite este o producţie românescă, filmată în Transilvania. Ecranizează o poveste misterioasă din castelul Zalesky. Oana Marcu, studentă la teatru pe vremea în care a câştigat castingul, joacă rolul Marei. O femeie bântuită de un spirit care nu vrea să părăsească această lume înainte de a-i pedepsi pe toţi cei care i-au făcut rău. În exclusivitate, pentru Observator, Oana a dezvăluit misterele succesului ei.
Inteligentă, modestă şi îndrăgostită de scenă. Aşa ni se dezvăluie Oana Marcu. Are doar 25 de ani şi joacă într-un film alături de unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood. 
Mara este o femeie bântuită de un spirit care-şi caută dreptatea într-un castel din Transilvania. Inspirată de profesoara de teatru şi recomandată de un scenarist român, în urmă cu trei ani, Mara a prins viaţă prin Oana.
Avea doar 22 de ani când a luat castingul pentru rolul principal în Vânătorul de Spirite. Ar fi vrut să picteze. Apoi, să fie poliţist. Spune că nu a ales ea scena, scena a ales-o pe ea. Iar acum simte că nu ar putea să facă altceva. 
Vânătorul de spirite va fi lansat mâine, în prezenţa marelui actor Armand Assante. Un moment pentru care, Oana… are deja emoţii. 

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics