Nelu Tataru (PNL): “Partidul National Liberal va reinfiinta scolile profesionale, vom crea opt centre de dezvoltare industriala regionala, din care unul va fi la Iasi”

Pentru candidatul PNL Vaslui la Senatul Romaniei, Nelu Tataru, preocuparea majora in privinta cresterii locurilor de munca in judetul Vaslui si asigurarea unor locuri de munca bine platite o reprezinta redeschiderea scolilor profesionale, cele care, odinioara, pregateau muncitori pentru meserii cerute pe piata muncii. “Partidul National Liberal va reinfiinta scolile profesionale si va stimula parteneriatul public-privat, prin care se pot acorda burse de studiu si contracte de munca absolventilor. Ne preocupa si mobilitatea fortei de munca, iar de aceea vom combate somajul prin reduceri fiscale pentru firmele care angajeaza someri, decontarea navetei pentru cei care sunt dispusi sa lucreze mai departe de casa. Vom acorda subventii pentru angajarea tinerilor sub 25 de ani. Nu-i uitam nici pe romanii care au plecat sa-si faca un rost in strainatate. Pentru cei care se vor reloca in tara, care revin sa munceasca in Romania, vom pregati subventii, pentru a-i face sa ramana acasa”, spune Tataru. Liberalii au in plan construirea a opt centre de dezvoltare industriala regionala, in cele opt regiuni strategice: Calarasi, Constanta, Timisoara-Arad, Iasi, Cluj, Brasov, Covasna, Galati-Braila. Masura PNL va genera peste 300.000 de locuri de munca, cu salarii medii de peste 1.000 de euro.

“PSD traieste din nostalgia epocii lui Adrian Nastase”, mai spune candidatul liberal la Senat

“Locuitorii judetului Vaslui trebuie sa afle ca PSD are promisiuni nerealiste, iar Partidul National Liberal va stimula infiintarea de locuri de munca, iar oamenii vor ramane cu mai multi bani in buzunare. PSD promite un TVA de 18% din anul 2018: PSD a guvernat cu un TVA de 24% de care nu s-a atins! Daca ar fi vrut sa scada cota standard a TVA, ar fi putut sa o faca cat a fost la guvernare. PNL va duce TVA la 16% din anul 2019: Reducerea TVA la 20%, respectiv 19% – ca urmare a amendamentelor PNL la noul Cod fiscal. Daca asteptam dupa PSD, si astazi aveam TVA de 24%. Reducerea este implementata de Guvernul Ciolos! PSD mai promite si constituirea unui Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii. Sursa de finantare a acestuia? Bugetul de stat! In conditiile in care PSD propune ca acest fond sa fie finantat cu cca. 50 miliarde lei in trei ani si mai propune: cca. 9% din PIB salarii; cca. 9% din PIB pensii; cca. 12% din PIB educatie si sanatate; 2% din PIB aparare; venituri bugetare de 32,5%. Nu mai ramane niciun leu pentru finantarea acestui fond! Nu se precizeaza nici ce investitii se finanteaza, nici daca prin acest fond se dreneaza bani tot catre clientela PSD! Cum, cand, de ce, unde se va constitui acest fond, PSD nu spune. Partidul National Liberal va infiinta un fond pentru dezvoltare (Fondul Roman de Dezvoltare Urban-Rural – 11 miliarde de euro in 4 ani) si o banca pentru dezvoltare (Banca de Dezvoltare si Investitii a Romaniei – capital initial 200 milioane euro – pe principiile BEI). Banii provin din investitii private, si nu publice! PSD promite solemn ca elimina 102 taxe. Ar fi trebuit sa propuna eliminarea celor 40 pe care le-a introdus sau majorat cat a fost la guvernare. Prin eliminarea unor taxe, PSD urmareste scopuri ascunse. Subordonarea unor institutii publice, cum ar TVR si Radioul Public. PSD traieste nostalgia epocii de aur “Nastase” in care sumarul stirilor de la televiziunea si radioul public se faceau in biroul sefului PSD de la Guvern”.

Sorin SAIZU

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde