Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Nelu Tataru (PNL): “Partidul National Liberal va reinfiinta scolile profesionale, vom crea opt centre de dezvoltare industriala regionala, din care unul va fi la Iasi”

Publicat

on

Pentru candidatul PNL Vaslui la Senatul Romaniei, Nelu Tataru, preocuparea majora in privinta cresterii locurilor de munca in judetul Vaslui si asigurarea unor locuri de munca bine platite o reprezinta redeschiderea scolilor profesionale, cele care, odinioara, pregateau muncitori pentru meserii cerute pe piata muncii. “Partidul National Liberal va reinfiinta scolile profesionale si va stimula parteneriatul public-privat, prin care se pot acorda burse de studiu si contracte de munca absolventilor. Ne preocupa si mobilitatea fortei de munca, iar de aceea vom combate somajul prin reduceri fiscale pentru firmele care angajeaza someri, decontarea navetei pentru cei care sunt dispusi sa lucreze mai departe de casa. Vom acorda subventii pentru angajarea tinerilor sub 25 de ani. Nu-i uitam nici pe romanii care au plecat sa-si faca un rost in strainatate. Pentru cei care se vor reloca in tara, care revin sa munceasca in Romania, vom pregati subventii, pentru a-i face sa ramana acasa”, spune Tataru. Liberalii au in plan construirea a opt centre de dezvoltare industriala regionala, in cele opt regiuni strategice: Calarasi, Constanta, Timisoara-Arad, Iasi, Cluj, Brasov, Covasna, Galati-Braila. Masura PNL va genera peste 300.000 de locuri de munca, cu salarii medii de peste 1.000 de euro.

“PSD traieste din nostalgia epocii lui Adrian Nastase”, mai spune candidatul liberal la Senat

“Locuitorii judetului Vaslui trebuie sa afle ca PSD are promisiuni nerealiste, iar Partidul National Liberal va stimula infiintarea de locuri de munca, iar oamenii vor ramane cu mai multi bani in buzunare. PSD promite un TVA de 18% din anul 2018: PSD a guvernat cu un TVA de 24% de care nu s-a atins! Daca ar fi vrut sa scada cota standard a TVA, ar fi putut sa o faca cat a fost la guvernare. PNL va duce TVA la 16% din anul 2019: Reducerea TVA la 20%, respectiv 19% – ca urmare a amendamentelor PNL la noul Cod fiscal. Daca asteptam dupa PSD, si astazi aveam TVA de 24%. Reducerea este implementata de Guvernul Ciolos! PSD mai promite si constituirea unui Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii. Sursa de finantare a acestuia? Bugetul de stat! In conditiile in care PSD propune ca acest fond sa fie finantat cu cca. 50 miliarde lei in trei ani si mai propune: cca. 9% din PIB salarii; cca. 9% din PIB pensii; cca. 12% din PIB educatie si sanatate; 2% din PIB aparare; venituri bugetare de 32,5%. Nu mai ramane niciun leu pentru finantarea acestui fond! Nu se precizeaza nici ce investitii se finanteaza, nici daca prin acest fond se dreneaza bani tot catre clientela PSD! Cum, cand, de ce, unde se va constitui acest fond, PSD nu spune. Partidul National Liberal va infiinta un fond pentru dezvoltare (Fondul Roman de Dezvoltare Urban-Rural – 11 miliarde de euro in 4 ani) si o banca pentru dezvoltare (Banca de Dezvoltare si Investitii a Romaniei – capital initial 200 milioane euro – pe principiile BEI). Banii provin din investitii private, si nu publice! PSD promite solemn ca elimina 102 taxe. Ar fi trebuit sa propuna eliminarea celor 40 pe care le-a introdus sau majorat cat a fost la guvernare. Prin eliminarea unor taxe, PSD urmareste scopuri ascunse. Subordonarea unor institutii publice, cum ar TVR si Radioul Public. PSD traieste nostalgia epocii de aur “Nastase” in care sumarul stirilor de la televiziunea si radioul public se faceau in biroul sefului PSD de la Guvern”.

Sorin SAIZU

StiriEst

Concurență record: 47 de candidați pe un singur post de subofițer

Publicat

on

De catre

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui înregistrează o concurență uluitoare și nemaiîntâlnită până acum pentru un post de subofițer cu angajare din sursă externă, pentru care s-au înscris nu mai puțin de 47 de candidați. Și cele două posturi de ofițer, pentru care se cere pregătire de specialitate, prezintă interes foarte mare pentru cei care doresc un loc de muncă bine plătit la stat, în condițiile în care și-au depus dosarele 46 de oameni.
Cele trei posturi vacante scoase la concurs de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, cu angajare strictă din sursă externă, a încins mințile celor care doresc să-și găsească un loc de muncă sigur, la stat și bine plătit. Drept dovadă, este numărul nemaiîntâlnit de mare de candidați înscriși pentru concursul care va avea nu mai puțin de trei probe.
Astfel, cea mai mare concurență este pentru postul de ”subofițer tehnic principal”, în cadrul Serviciului Comunicații și Tehnologia Informației, pe care s-au înscris 47 de candidați. Un interes la fel de mare prezintă și postul de ”ofițer specialist I”, în cadrul Serviciului Logistic, Compartimentul Tehnic, râvnit de 32 de persoane. Pe cel de-al treilea post vacant cu angajare din sursă externă, respectiv ”ofițer specialist II”, Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației, concurează 14 candidați, numărul acestora fiind mai mic din cauza cerințelor impuse cu privire la studii.
Sita celor 93 de candidați pe cele trei posturi scoase la concurs de ISU Vaslui începe să se cearnă pe 19 ianuarie, atunci când va avea loc prima probă eliminatorie, respectiv examenul psihologic, care va fi susținut la Galați de către toți candidații din Moldova. Testul de foc va fi în perioada 12 – 28 februarie, interval în care vor avea loc evaluările performanțelor fizice, pe un traseu aplicativ. Departajarea finală pentru cei care vor trece de probele eliminatorii se va face pe 7, 8 sau 9 martie, atunci când va avea loc proba scrisă.
Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Noua metodă de înșelătorie la Vaslui: escrocherie cu “mortul” viu

Publicat

on

De catre

Escrocherie cu “mortul” viu la Vaslui, acolo unde un bărbat a strâns bani de la vecini sub prtextul că nu are bani să își înmormânteze soția. Mai multe persoane din Vaslui au fost, zilele trecute, victimele unei escrocherii. Un bărbat de etnie rromă le-a bătut la ușă, dându-se drept un vecin de la o scară alăturată și, sub pretextul că soția i-a murit, a cerut diferite sume de bani, pentru “a avea cu ce-și îngropa consoarta”, scrie vremeanoua.ro
Aceasta nouă metodă de escrocherie i-a determinat pe mulți dintre vecinii bărbatului să stea cu ochii pe geam, pentru a vedea cine a murit în bloc, iar abia când și-au dat seama că au fost păcăliți, oamenii au alertat autoritățile.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Pacienți infirmi se târăsc pe scări ca să ajungă la medicul de familie

Publicat

on

De catre

Multe dintre rampele pentru persoane cu dizabilităţi sunt construite doar ca să nu fie amendată primăria. Într-un sat din Vaslui, bătrânii şi infirmii se târăsc la propriu pe scări ca să ajungă la medicul de familie. Edilul are un singur răspuns la chinul oamenilor: rampa este prea abruptă pentru că localitatea este într-o zonă cu relief accidentat.
Ioan Mătasă, pacient: „Asta e singura cale de acces. Într-un picior așa. Păi nu aș putea. Nu e niciun punct de sprijin. Uitați-vă cum cum arată aceste scări.”
Ioan Mătasă are 44 de ani şi fiecare pare mai greu decât precedentul. Din cauza diabetului a ajuns invalid şi aproape fără vedere. Se simte umilit de fiecare dată când trebuie să meargă la medicul de familie. Dispensarul are rampă pentru persoane cu dizabilităţi, dar a fost făcută doar pentru că cere legea.
Ioan Mătasă, pacient: „Acesta este rampa. Dar uitaţi-vă cum e făcută.”
Omul a trimis sesizări încă de acum cinci ani primăriei. Răspunsul nu îl ajută deloc.
Vasile Tărăgan, primar Buneşti- Avereşti: „Este o poziţionare geografică, o diferenţă de nivel. O să încercăm să facem o rampă mai de calitate, mai accesibilă, să vedeţi ce diferenţă de nivel este.”
Sătul de promisiuni, bărbatul invalid şi-a spus povestea pe internet. O doamnă de la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a venit în control. Şi ea s-a descurcat greu pe scara dispensarului, dar medicul de familie din satul Avereşti nu este impresionat.
-Cum vi se par treptele şi intrarea?
Reprezentant DSP: Inaccesibile.
-Se vor lua măsuri? O să faceţi o sesizare?
Reprezentant DSP: Întâi vom face controlul şi apoi vom dispune măsuri.
Dan Lascăr, medic de familie comuna Bunești-Averești: „E un dispensar de pe vremuri. Sigur că imaginile vorbesc de la sine, dar pe de altă parte consider că e un pic exagerat.”
La dispensarul din Avereşti sunt înscrişi 2.900 de pacienţi, mulţi dintre ei în vârstă.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics