Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cum se fac de ras liderii ALDE! Politicienii habarnisti promovati de partide fantoma!

Publicat

on

Luni,7 noiembrie, Asociatia ”Totul pentru Viata” a organizat in municipiul Husi o dezbatere pe tema violentei domestice. La aceasta intrunire au participat reprezentati ai institutiilor, responsabili de monitorizarea si prevenirea acestor fapte. Prezenta a fost si viceprimarul municipiului Husi, Catargiu Liliana.

Printre persoane de seama, demne de a-si expune punctul de vedere in problema violentei domestice, a fost si Mihai GHEORGHIU. Individul zis Coca si supranumit „.conferentiarul”,pe langa faptul ca s-a prezentat la intalnire fara sa fie chemat sau convocat,a reusit sa agite spiritele fara sa cunoasca adevarul subiect al intalnirii. Din pozitia sa de “Sef” ALDE HUSI, lider al unui partid de tip pormoneu al PSD, a reusit sa se faca de ras fiind total inafara temei, dar reusind sa lansaze atacuri virulente asupra Primariei Husi si a Episcopului Husului.

Prima insitutie luata in colimatoriu de mascariciul ALDE HUSI a fost Primaria Husi:

“Mã bucur cã aici a venit Primãria. De ce? Sunt convins cã doamna viceprimar de-abia acum ia la cunostintã cã voi nu sunteti sprijiniti de nimeni” rabufnea Georghiu.-sursa declaratie

Raspunsul i-a fost dat cu rapiditate de catre reprezentatul Asociatiei “Totul pentru Viata” care i-a explicat “conferentiarului” ca se afla intr-o mare confuzie si ca primaria a sustinut foarte mult acest proiect.

Desi constient ca  s-a facut de ras in fata celor prezenti,toti cei prezenti dandu-si seama ca individual se afla intr-o precampanie electorala, Mihai Gheorghiu l-a luat in colimatoriu pe Episcopul Husului:

“Bãi, oameni buni, am asa o mare ciudã pe aceastã institutie numitã Religie, de nu stiu ce sã mã fac. Si mai ales pe Religia noastrã Ortodoxã. Foarte mult am colaborat cu pãrintele Andrei, care e plecat acum, si cu Biserica Catolicã. Stãteam asa si mã gandeam. Si la noi, de cate ori m-am dus la acest Episcop, niciodata nu l-am vãzut pe ãsta, domnule! Se strang numai bani, bani, bani. Da, mã, sunt de acord sã strangi bani, dar hai sã facem si noi ceva. Ar trebui chemati ãstia si discutat foarte clar cu ei”, s-a incruntat Gheorghiu. sursa declaratie

Si de aceasta data, Gheorghiu a fost pus la punct chiar de catre comisarul Nelu Macovei, acesta raspunzandu-i elegant ca preotii s-au implicat in cazuri de violenta domestica.

Adriana ADAM

StiriEst

FOTO CMJ Vaslui-50 de ani de existenta

Publicat

on

De catre

Centrul Militar Judeţean (CMJ) Vaslui a sărbătorit, marţi, 50 de ani de existenţă, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a unor actuali şi foşti salariaţi ai instituţiei.

Cu ocazia momentului aniversar au fost acordate diplome şi medalii mai multor reprezentanţi ai instituţiilor militare şi civile din judeţ, foştilor comandanţi şi angajaţi ai CMJ.

‘Pe parcursul existenţei sale, CMJ Vaslui a constituit în permanenţă interfaţa dintre societatea civilă şi Ministerul Apărării, a organizat şi desfăşurat activităţi complexe pe linia recrutării şi încorporării tinerilor. (…) În acest moment al existenţei CMJ Vaslui, ne aflăm în plin proces de reconstrucţie şi modernizare a armatei, care prin natura sa măreşte gradul de complexitate al activităţii unităţii. Reducerea personalului, fluiditatea cadrului legislativ, noile sarcini şi exigenţe de îndeplinit, sunt caracteristici ale procesului pe care îl parcurgem’, a declarat comandantul CMJ Vaslui, lt.col.Silviu-Ionel Puluc.

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, i-a felicitat pe angajaţii CMJ, cărora le-a urat succes în activitate şi i-a asigurat pe aceştia de sprijin.

‘Sunt onorat să fiu prezent la acest moment aniversar, care îmi oferă plăcutul prilej de a adresa felicitări, de a transmite salutul nostru întregului personal al Centrului Militar Judeţean Vaslui şi de a-mi exprima aprecierea pentru modul în care reprezentanţii acestei instituţii îndeplinesc atribuţiile în slujba comunităţii noastre. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care au lucrat şi cei care lucrează în prezent în cadrul CMJ’, a spus prefectul judeţului Vaslui.

În cele cinci decenii de existenţă, Centrul Militar Vaslui a avut la conducere 12 comandanţi.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Model de primar! La Suceava sunt functionale statii de incarcare a masinilor electrice

Publicat

on

De catre

În Suceava au fost puse în funcţiune 28 de staţii de încărcare a maşinilor electrice. Acestea au fost instalate în cadrul unui proiect al municipalităţii cofinanţat din fonduri elveţiene. Valoarea proiectului este de peste un milion de lei. Staţiile de încărcare pot fi folosite gratuit, timp de cinci ani de zile.

In municipiul Suceava sunt doi proprietari de maşini electrice 100% şi 42 de deţinători de maşini hibride. Deţinătorii de maşini electrice pot folosi reţeaua publică de E-staţii pentru încărcarea acestora. In Suceava au fost amplasate 28 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice, 14 staţii standard şi 14 staţii rapide. Staţiile de încărcare pot fi folosite de orice persoană privată sau instituţie publică fără costuri, după ce, în prealabil, s-a obţinut un card de încărcare. 
Primăria Suceava a montat staţiile de încărcare electrice, deoarece se doreşte ca, pe viitor, transportul public local să fie efectuat cu autobuze electrice. În acest sens, autorităţile locale au depus un proiect la Agenţia Regională de Dezvoltare Nord Est prin care se solicită achiziţionarea de 40 de autobuze electrice.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Nesimtire! Ei sunt pesedistii care isi bat joc de elevii cu rezultate bune!

Publicat

on

De catre

Nesimtirea unor trantori social-democrati abonati la functii si bani publici, nu are limite. Trei profesorasi, lingai de marca ai PSD, unii dintre ei certati rau cu limba romana, au considerat ca elevii vasluieni care se spetesc invatand, nu merita sa fie rasplatiti cu cativa banuti. Or fi interesele de partid mai presus, dar sa demonstrezi ca iti lipseste cu desavarsire coloana vertebrala este revoltatator. Sorin Popoiu, Luminita Virlan si Zoica Popescu nu au fost de acord cu cererea consilierului liberal Marius Arcaleanu de a aloca fiecarui elev din oras cate 80 de lei pe luna, ca bursa de merit pentru rezultatele obtinute in procesul educational. Cei trei slugarnici ai PSD au facut ce le-a dictat partidul. Nu a contat ca vasluienii i-au votat sa ajunga sa doarma pe scaunele de consilier. Sorin Popopiu, probabil nu apucase sa se dezmeticeasca din aburii lui Bachus, Luminita Virlan era derutata de mult prea incurcata gramatica, iar Zoe Popescu oricum habar nu are pe ce lume este. Aceste trei personaje au decis ca alocarea sumei de 60 de lei pentru elevii cu rezultate bune la invatatura este suficienta. Respectivii consilieri au invocat un impact bugetar de speriat daca executivul acorda burse mai mari de 60 de lei. De unde stie Sorin Popoiu de impact bugetar, este greu de spus. Nu am aflat daca s-o fi scumpit alcoolul. Poate ca poeziile pe care domnia sa le scrie edilului, sunt mai ieftine de 60 de lei, dar elevii au nevoi mai mari. In ce o priveste pe Luminita Varlan, o profesoara care calca in picioare limba romana, este la fel greu de spus daca domnia sa cunoaste termenul “impact bugetar”. Stim ca prioritatile Luminitei Virlan sunt functiile si bani incasati pe nedrept, dar sa le interzici elevilor sa isi poata cumpara o carte de gramatica, e prea de tot. Este evident ca Virlan uraste limba romana, dar poate ca elevii o iubesc si de asta au nevoie de bani pentru carti. In alte orase din Romania, autoritatile acorda burse cuprinse intre 160 si 400 de lei elevilor. La Vaslui se dau 60 de lei pentru ca asa au decis trei profesori. „Au votat impotriva propriilor lor copii. Este revoltator daca asa au inteles sa-si faca datoria fata de comunitatea care i-a trimis acolo. Elevii Vasluiului trebuie sa stie ca nu vor primi mai multi bani din cauza celor trei profesori pesedisti”, spune Tudor Polak, presedintele PNL municipal Vaslui. In prezent peste 2600 de elevi primesc burse de merit, iar 37 primesc burse de performanta. Bani pentru investitii inutile se gasesc mereu, pentru copiii care invata… nu! Pentru ca asa vrea PSD!
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics