Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Zeci de oameni au stat din nou în frig la APM, unii mai mult de 24 de ore, ca să depună dosare pentru ”Casa Verde”

Publicat

on

Zeci de oameni au stat la rând în frig, unii mai mult de 24 de ore, în faţa sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui ca să depună dosare pentru programul ”Casa Verde”, după ce fondurile au fost suplimentate în judeţ cu peste 390.000 de lei, bani care vor ajunge pentru aproximativ 55 de persoane.
Suplimentarea fondurilor alocate de stat pentru programul ”Casa Verde” a dus din nou la formarea de cozi în faţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui, cu mult înainte de începerea activităţii.
Primii solicitanţi de ajutoare pentru instalarea de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă s-au aşezat la rând încă de duminică dimineaţă.  În cursul serii, numărul celor aflaţi la coadă depăşise 50, iar luni dimineaţă la începerea programului angajaţii APM au împărţit 99 de bonuri de ordine.
Peste noapte, s-a strigat prezenţa din oră în oră, oamenii adunându-se din parcarea supermarketului situat în faţa APM Vaslui pentru a nu-şi pierde rândul.
”Din calculele noastre, cei 393.000 de lei acordaţi suplimentar pentru judeţul Vaslui vor ajunge pentru aproximativ 55 de persoane. Cu foarte mici excepţii, cererile sunt pentru acel ajutor financiar de 6.000 de lei, adică pentru panouri solare sub presiune”, a declarat, luni, pentru News.ro directorul APM Vaslui, Mădălina Nistor.
Săptămâna trecută, APM Vaslui a aprobat pentru programul ”Casa Verde” 196 de dosare, în valoare totală de aproape 1,2 milioane de lei. Toate cererile au fost trimise la Bucureşti, pentru evaluarea finală, care va fi făcută de către Administraţia Fondului de Mediu. Şi atunci zeci de persoane şi-au petrecut noaptea în frig, stând la coadă.
Prin Programul ”Casa Verde” se acordă ajutoare băneşti de la stat de 3.000 de lei, pentru instalare de panouri solare nepresurizate, de 6.000 de lei, pentru instalarea de panouri solare presurizate, şi 8.000 de lei, pentru instalarea de pompele de căldură, exclusiv pompe de căldură aer-aer.
Ministerul Mediului a decis, miercuri, să suplimenteze cu 20 de milioane de lei bugetul alocat populaţiei pentru programul „Casa Verde”, 3.000 de noi solicitanţi putând accesa astfel programul, în condiţiile în care aproape două treimi din bugetul total au fost consumate doar în primele două zile ale perioadei de depunere a dosarelor.

StiriEst

TRAFIC OPRIT PE DN 24 INTRE VASLUI si IASI

Publicat

on

De catre

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN24 Vaslui – Iaşi, în localitatea Shitu Duca, judeţul Vaslui, pentru a se permite repunerea pe roţi a unei autocisterne traficul va fi oprit, între orele 12.30 şi 14.00, pe ambele sensuri de mers.

Rută alternativă, pentru ambele direcţii de mers, este DN28 Iaşi –Albiţa- DJ248 Vaslui –Iaşi.

Citeste in continuare

StiriEst

Prostie marca GOSCOM! Bataie de joc la adresa oamenilor care curata zapada

Publicat

on

De catre

In Vaslui ninge abundent de ore bune. Constienti ca utilajele de la Goscom nu vor fi scoase prea curand la deszapezit, oamenii au dat dovada de spirit civic, au pus mana pe lopeti si au curatat trotuarele si strazile de zapada. Un astfel de exemplu l-am intalnit pe strada Delea, in spatele scumpului parc Copou. Dupa ce oamenii au dat zapada din fata caselor, au curatat trotuarele si inclusiv partea carosabila pe unde trec masinile, a venit Goscom-ul. Nu ca sa curete mai bine, ca sa strice ce au muncit altii. Din imagini se poate vedea cam cata minte au angajatii Goscom. Au trecut cu utilajul si au umplut cu zapada locurile abia curatate. Catalin Birleanu, directorul regiei locale, individ tinut in palme de primar, este probabil prea ocupat cu ingrijirea florilor prin solar sau poate s-a adapostit de ninsoare prin vreo sala de jocuri. Indiferent pe unde taie frunze la caini, un lucru e cert: cetatenii nu au nicio vina pentru incompetenta celor platiti din bani publici sa isi faca treaba. La momentul de fata Vasluiul este un oras astupat de zapada. Lipseste materialul antiderapant, strazile sunt adevarate patinoare, iar oamenii ajung la spital cu mainile si picioarele rupte.

Citeste in continuare

StiriEst

Restrictie de circulatie pe DN 2F in zona Dragomiresti! Pe toate drumurile se circula greu

Publicat

on

De catre

Autorităţile au decis, vineri, restricţionarea accesului autovehiculelor de mare tonaj, pe DN 2F, în zona Dragomireşti, din cauza ninsorii abundente, restricţia fiind valabilă şi pe teritoriul judeţului Bacău.
Potrivit unei informări transmise de reprezentanţii Instituţiei Prefectului, pe toate drumurile naţionale din judeţ şi pe DE 581 se circulă în condiţii de iarnă.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui au anunţat că nu există drumuri judeţene blocate, dar toate arterele sunt acoperite cu strat de aproximativ cinci centimetri de zăpadă.
Judeţul Vaslui se află sub avertizare Cod galben de vreme rea până vineri seara, la ora 23,00, meteorologii anunţând ninsori, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.
Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a cerut, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, implicare din partea tuturor autorităţilor competente, pe durata Codului galben de vreme rea.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics