Conecteaza-te cu noi

StiriEst

15 personaje se bat pentru functia de prefect! Daniela Chiper, mebra PNL, fan PSD, se numara printre favoriti. Ce o recomanda!?

Publicat

on

Mai multe cucoane din judetul Vaslui s-au gandit peste noapte ca ar vrea sa ocupe functia de prefect al judetului Vaslui. O functie apolitica, teoretic. Visele anumitor personaje, unele de-a dreptul dubioase, au inceput dupa demisia habarnistului Daniel Olteanu. Dupa cateva luni de taiat frunze la caini in fruntea judetului, Olteanu s-a gandit ca nu ar fi rau daca ar candida la parlamentare. Asa a renuntat la dusul coaroanelor de flori pe la diverse evenimente si a fugit la PNL, partid din care facea parte si inainte de a fi inscaunat prefect. Jiltul lasat liber de Olteanu trebuie acum ocupat de cineva. Este bataie mare pentru postul de prefect al judetului. Plecarea lui Daniel Olteanu inainte de a-si incheia mandatul a incins mintile deloc sanatoase ale unora care se viseaza conducatori ai judetului. Pana cum 15 CV-uri au ajuns pe masa lui Ciolos, cel care, pana la urma, va decide cine va fi prefectul de Vaslui pentru aproximativ patru luni. Nu vorbim de apolitici, ci de membrii ai partidelor politice din judet. Diversi catelusi din teritoriu care se plictisesc prin institutiile pe care le conduc, au plecat in graba spre capitala, sa duca personal CV-urile. O doamna deloc  apolitica este, se pare, favorita pentru scaunul de prefect. Este vorba despre Daniela Chiper, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Nimeni nu mai stie prin ce partide activeaza femeia. Este membra PNL, dar este prietena la catarama si cu sefii locali ai PSD. Prin consacrata metota a prostitutiei politice au reusit unii sa ramana directori ani la randul, indiferent de partidele aflate la putere. Daniela Chiper l-a cununat alaturi de fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, pe actualul viceprimar al Vasluiului, Dragos Cazacu, membru PSD. Chiper conduce o institutie care se ocupa de terenurile din judet. Mai multi vasluieni au acuzat diverse ilegalitati comise de cei condusi de Daniela Chiper.  De altfel, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara este institutia in care angajatilor nu le merge deloc bine pe plan personal. Majoritatea celor care lucreaza aici, sunt divortati ori urmeaza sa o faca. Asa scapa de acuzatiile privind conflictul de interese. Si asta pentru ca fostele sotii ori fostii soti ai angajatilor de la OCPI detin firme cu activitate in domeniul cadastrului si publicitatii imobiliare. Revenind la cei care plang dupa scaunul de prefect trebuie spus ca mai sunt si alti doritori. Isabel Bogdan, directorul Casei Judetene de Pensii, consilierul local din Murgeni Dan Liviu Cain si chiar un angajat al Directiei de Finante, respectiv Daniela Campeanu. Prefectura Vaslui este condusa in aceasta perioada de subprefectul Mircea Gologan.

StiriEst

FOTO CMJ Vaslui-50 de ani de existenta

Publicat

on

De catre

Centrul Militar Judeţean (CMJ) Vaslui a sărbătorit, marţi, 50 de ani de existenţă, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a unor actuali şi foşti salariaţi ai instituţiei.

Cu ocazia momentului aniversar au fost acordate diplome şi medalii mai multor reprezentanţi ai instituţiilor militare şi civile din judeţ, foştilor comandanţi şi angajaţi ai CMJ.

‘Pe parcursul existenţei sale, CMJ Vaslui a constituit în permanenţă interfaţa dintre societatea civilă şi Ministerul Apărării, a organizat şi desfăşurat activităţi complexe pe linia recrutării şi încorporării tinerilor. (…) În acest moment al existenţei CMJ Vaslui, ne aflăm în plin proces de reconstrucţie şi modernizare a armatei, care prin natura sa măreşte gradul de complexitate al activităţii unităţii. Reducerea personalului, fluiditatea cadrului legislativ, noile sarcini şi exigenţe de îndeplinit, sunt caracteristici ale procesului pe care îl parcurgem’, a declarat comandantul CMJ Vaslui, lt.col.Silviu-Ionel Puluc.

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, i-a felicitat pe angajaţii CMJ, cărora le-a urat succes în activitate şi i-a asigurat pe aceştia de sprijin.

‘Sunt onorat să fiu prezent la acest moment aniversar, care îmi oferă plăcutul prilej de a adresa felicitări, de a transmite salutul nostru întregului personal al Centrului Militar Judeţean Vaslui şi de a-mi exprima aprecierea pentru modul în care reprezentanţii acestei instituţii îndeplinesc atribuţiile în slujba comunităţii noastre. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care au lucrat şi cei care lucrează în prezent în cadrul CMJ’, a spus prefectul judeţului Vaslui.

În cele cinci decenii de existenţă, Centrul Militar Vaslui a avut la conducere 12 comandanţi.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Model de primar! La Suceava sunt functionale statii de incarcare a masinilor electrice

Publicat

on

De catre

În Suceava au fost puse în funcţiune 28 de staţii de încărcare a maşinilor electrice. Acestea au fost instalate în cadrul unui proiect al municipalităţii cofinanţat din fonduri elveţiene. Valoarea proiectului este de peste un milion de lei. Staţiile de încărcare pot fi folosite gratuit, timp de cinci ani de zile.

In municipiul Suceava sunt doi proprietari de maşini electrice 100% şi 42 de deţinători de maşini hibride. Deţinătorii de maşini electrice pot folosi reţeaua publică de E-staţii pentru încărcarea acestora. In Suceava au fost amplasate 28 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice, 14 staţii standard şi 14 staţii rapide. Staţiile de încărcare pot fi folosite de orice persoană privată sau instituţie publică fără costuri, după ce, în prealabil, s-a obţinut un card de încărcare. 
Primăria Suceava a montat staţiile de încărcare electrice, deoarece se doreşte ca, pe viitor, transportul public local să fie efectuat cu autobuze electrice. În acest sens, autorităţile locale au depus un proiect la Agenţia Regională de Dezvoltare Nord Est prin care se solicită achiziţionarea de 40 de autobuze electrice.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Nesimtire! Ei sunt pesedistii care isi bat joc de elevii cu rezultate bune!

Publicat

on

De catre

Nesimtirea unor trantori social-democrati abonati la functii si bani publici, nu are limite. Trei profesorasi, lingai de marca ai PSD, unii dintre ei certati rau cu limba romana, au considerat ca elevii vasluieni care se spetesc invatand, nu merita sa fie rasplatiti cu cativa banuti. Or fi interesele de partid mai presus, dar sa demonstrezi ca iti lipseste cu desavarsire coloana vertebrala este revoltatator. Sorin Popoiu, Luminita Virlan si Zoica Popescu nu au fost de acord cu cererea consilierului liberal Marius Arcaleanu de a aloca fiecarui elev din oras cate 80 de lei pe luna, ca bursa de merit pentru rezultatele obtinute in procesul educational. Cei trei slugarnici ai PSD au facut ce le-a dictat partidul. Nu a contat ca vasluienii i-au votat sa ajunga sa doarma pe scaunele de consilier. Sorin Popopiu, probabil nu apucase sa se dezmeticeasca din aburii lui Bachus, Luminita Virlan era derutata de mult prea incurcata gramatica, iar Zoe Popescu oricum habar nu are pe ce lume este. Aceste trei personaje au decis ca alocarea sumei de 60 de lei pentru elevii cu rezultate bune la invatatura este suficienta. Respectivii consilieri au invocat un impact bugetar de speriat daca executivul acorda burse mai mari de 60 de lei. De unde stie Sorin Popoiu de impact bugetar, este greu de spus. Nu am aflat daca s-o fi scumpit alcoolul. Poate ca poeziile pe care domnia sa le scrie edilului, sunt mai ieftine de 60 de lei, dar elevii au nevoi mai mari. In ce o priveste pe Luminita Varlan, o profesoara care calca in picioare limba romana, este la fel greu de spus daca domnia sa cunoaste termenul “impact bugetar”. Stim ca prioritatile Luminitei Virlan sunt functiile si bani incasati pe nedrept, dar sa le interzici elevilor sa isi poata cumpara o carte de gramatica, e prea de tot. Este evident ca Virlan uraste limba romana, dar poate ca elevii o iubesc si de asta au nevoie de bani pentru carti. In alte orase din Romania, autoritatile acorda burse cuprinse intre 160 si 400 de lei elevilor. La Vaslui se dau 60 de lei pentru ca asa au decis trei profesori. „Au votat impotriva propriilor lor copii. Este revoltator daca asa au inteles sa-si faca datoria fata de comunitatea care i-a trimis acolo. Elevii Vasluiului trebuie sa stie ca nu vor primi mai multi bani din cauza celor trei profesori pesedisti”, spune Tudor Polak, presedintele PNL municipal Vaslui. In prezent peste 2600 de elevi primesc burse de merit, iar 37 primesc burse de performanta. Bani pentru investitii inutile se gasesc mereu, pentru copiii care invata… nu! Pentru ca asa vrea PSD!
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics