Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un procuror rupe tacerea! E jale in politie, iar infractiunile se comit la ordinea zilei

Publicat

on

Procurorul criminalist Alice Ruja, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, a atras atenţia, într-un mesaj postat pe contul de socializare, că lipsa cadrelor din poliţie se resimte în numărul mare de infracţiuni.

Ea a menţionat că în comunele în care rata infracţionalităţii este ridicată ar trebui suplimentat numărul de poliţişti.

‘Ar trebui să se ţină o evidenţă, pe comune, a infracţiunilor de violenţă şi, acolo unde rata infracţionalităţii e ridicată, să se suplimenteze numărul de poliţişti. E necesară activitatea de prevenire. Am o comună unde nu am avut niciodată vreun omor, în 10 ani de criminalistică şi am comune unde aproape că fac naveta la evenimente, cum e si Rebricea. (…) Care e diferenţa dintre acea comună fără infracţiuni de violenţă şi cele cu multe infracţiuni? Cine face diferenţa? Eu cred că poliţiştii de la comună.’, a spus procurorul.

Alice Ruja a făcut această declaraţie după ce un bărbat a fost amendat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi lăsat în libertate, fără să constate că acesta comisese o crimă între timp. Bărbatul a avut un conflict cu părinţii săi, fapt sesizat la numărul de urgenţă 112 de tatăl acestuia. Între timp, el şi-a ucis vecinii, însă poliţiştii sosiţi la faţa locului nu au constatat această infracţiune şi l-au amendat doar pentru că făcuse scandal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Loredana David, a precizat că nu sunt făcute cercetări disciplinare în cazul poliţiştilor care au amendat bărbatul şi l-au lăsat în libertate, pentru că în timpul audierilor, nicio persoană implicată nu a amintit că ar fi vorba şi despre o altă infracţiune.

StiriEst

Un copil de 6 ani s-a inecat intr-o piscina de la Munteni de Sus

Publicat

on

De catre

Un echipaj de la Terapie Intensiva Mobila a fost solicitat sa intervina in localitatea Munteni de Sus in cazul unui copil care s-a inecat cu apa din piscina! In varsta de 6 ani, cel mic a fost lasat nesupravegheat cateva clipe si s-a intamplat incidentul.

Citeste in continuare

StiriEst

Un copil de doi ani s-a inecat cu saliva!

Publicat

on

De catre

Interventie de urgenta a medicilor in aceasta dimineata, in Vaslui. Un copil in varsta de doi ani s-a inecat cu saliva, iar in urma solicitarii facute de parinti la 112, un echipaj de la Terapie Intensiva Mobila, a plecat spre domiciliul micutului.

Citeste in continuare

StiriEst

Rupere de nori la Banca! Trafic blocat pe DE 581

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii in aceasta seara in zona localitatii Banca. Puhoaiele venite de pe versanți au blocat pentru câteva minute traficul pe Drumul European 581. In continuare se circula dificil, din cauza apei care nu s-a retras în totalitate de pe carosabil.
Meteorologii au emis o avertizare meteo Cod Portocaliu de ploi abundente cu averse ce pot atinge 30-40 de l/mp, grindina si intensificari ale vantului.

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est