Un procuror rupe tacerea! E jale in politie, iar infractiunile se comit la ordinea zilei

Un procuror rupe tacerea! E jale in politie, iar infractiunile se comit la ordinea zilei

Procurorul criminalist Alice Ruja, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, a atras atenţia, într-un mesaj postat pe contul de socializare, că lipsa cadrelor din poliţie se resimte în numărul mare de infracţiuni.

Ea a menţionat că în comunele în care rata infracţionalităţii este ridicată ar trebui suplimentat numărul de poliţişti.

‘Ar trebui să se ţină o evidenţă, pe comune, a infracţiunilor de violenţă şi, acolo unde rata infracţionalităţii e ridicată, să se suplimenteze numărul de poliţişti. E necesară activitatea de prevenire. Am o comună unde nu am avut niciodată vreun omor, în 10 ani de criminalistică şi am comune unde aproape că fac naveta la evenimente, cum e si Rebricea. (…) Care e diferenţa dintre acea comună fără infracţiuni de violenţă şi cele cu multe infracţiuni? Cine face diferenţa? Eu cred că poliţiştii de la comună.’, a spus procurorul.

Alice Ruja a făcut această declaraţie după ce un bărbat a fost amendat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi lăsat în libertate, fără să constate că acesta comisese o crimă între timp. Bărbatul a avut un conflict cu părinţii săi, fapt sesizat la numărul de urgenţă 112 de tatăl acestuia. Între timp, el şi-a ucis vecinii, însă poliţiştii sosiţi la faţa locului nu au constatat această infracţiune şi l-au amendat doar pentru că făcuse scandal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Loredana David, a precizat că nu sunt făcute cercetări disciplinare în cazul poliţiştilor care au amendat bărbatul şi l-au lăsat în libertate, pentru că în timpul audierilor, nicio persoană implicată nu a amintit că ar fi vorba şi despre o altă infracţiune.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde