Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un pacient dispărut din spital a murit pe marginea drumului

Publicat

on

Este anchetă la Spitalul Municipal din Bârlad, după ce un pacient internat acolo a dispărut fără ca personalul să observe. Omul a fost găsit mort, într-o localitate vecină. Printr-o ironie macabră a sorţii, a fost adus la morga aceluiaşi spital, unde a rămas aproape o lună fără să i se stabilească identitatea. Familia pacientului a aflat tot ce s-a întâmplat abia după ce bărbatul a fost înmormântat de autorităţi.
Bărbatul de 55 de ani, bolnav de schizofrenie, a fost adus la spitalul din Bârlad pe 6 iunie, pentru o afecțiune pulmonară. Nu e clar când a dispărut, dar angajaţii unităţii sanitare susţin că au anunţat poliţia pe data de 29 iulie.
Gabriela Daniş, directorul medical al Spitalului Municipal Bârlad: „Asta este procedura. Se anunță organele abilitate, respectiv poliţia pe 112.”
Poliţia spune însă că nu a primit nicio sesizare.
Comisar şef Ştefan Sofrone, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui: „Nu avem în evidenţă, nu avem o hârtie palpabilă. Dacă dădea un telefon, procedura este aşa: se ajungea la ofiţerul de serviciu, ofiţerul de serviciu făcea un raport, trimitea echipa operativă.”
Pe 29 iulie, ziua în care ar fi fost declarat dispărut, bărbatul a fost găsit mort, la 9 kilometri distanţă de spitalul unde fusese internat. Poliţiştii nu au reuşit să-l identifice şi trupul a fost adus la morga spitalului din Bârlad. Timp de aproape o lună, a rămas acolo, neidentificat şi nimeni n-a realizat că este pacientul dispărut. În cele din urmă a fost înmormântat de primăria comunei în care a fost găsit mort.
Alina Munteanu, primarul comunei Grivița, județul Vaslui: „Cum spitalul Bârlad nu dispunea de spațiu suficient, se impunea înhumarea respectivei persoane. Decedând pe raza satului Griviţa, a căzut în responsabilitatea comunei, a instituţiei Primăriei, să se ocupe.”
Omul a fost înmormântat ca persoană neidentificată. Adevărul a ieşit la iveală după ce poliţiştii au publicat poza bărbatului, iar acesta a fost recunoscut.
Gică Agachi, frate: „De la spitalul Bârlad nu am am fost anunțat de nimeni. A venit doamna asistentă social de la Roșiești. Traian este mort. L-au şi îngropat. Zic, nu se poate așa. Păi, uite, m-a sunat acum de la poliţie, m-a sunat să vă spun.”
Conducerea spitalului din Bârlad a demarat o anchetă în acest caz.

StiriEst

Un copil de 6 ani s-a inecat intr-o piscina de la Munteni de Sus

Publicat

on

De catre

Un echipaj de la Terapie Intensiva Mobila a fost solicitat sa intervina in localitatea Munteni de Sus in cazul unui copil care s-a inecat cu apa din piscina! In varsta de 6 ani, cel mic a fost lasat nesupravegheat cateva clipe si s-a intamplat incidentul.

Citeste in continuare

StiriEst

Un copil de doi ani s-a inecat cu saliva!

Publicat

on

De catre

Interventie de urgenta a medicilor in aceasta dimineata, in Vaslui. Un copil in varsta de doi ani s-a inecat cu saliva, iar in urma solicitarii facute de parinti la 112, un echipaj de la Terapie Intensiva Mobila, a plecat spre domiciliul micutului.

Citeste in continuare

StiriEst

Rupere de nori la Banca! Trafic blocat pe DE 581

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii in aceasta seara in zona localitatii Banca. Puhoaiele venite de pe versanți au blocat pentru câteva minute traficul pe Drumul European 581. In continuare se circula dificil, din cauza apei care nu s-a retras în totalitate de pe carosabil.
Meteorologii au emis o avertizare meteo Cod Portocaliu de ploi abundente cu averse ce pot atinge 30-40 de l/mp, grindina si intensificari ale vantului.

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est