Conecteaza-te cu noi

StiriEst

GALERIE FOTO Nunta de sute de mii de euro cu invitati alesi pe spranceana. Adrian Minune a cantat la nunta fetei Regelui asfaltului, Mirabela Savin

Publicat

on

Peste 300 de mii de Euro a costat nunta fetei regelui asfaltului din judetul Vaslui, Emil Savin. Una dintre cele mai frumoase nunti din ultimii zece ani. Mirabela Savin s-a casatorit cu social democratul Eduard Popica, actualmente consilier judetean, fost director de cabinet al prefectului. La nunta, printre sutele de invitati, au fost prezenti politicienii de seama din judet, oameni de afaceri si lautari alesi pe spranceana. Adrian Minune si trupa  Provincialii au fost cap de afis. Frumosul eveniment a avut loc la Pensiunea Mira, situata pe Drumul European, spre Barlad.
Meniul a fost unul pretenţios, invitaţii s-au delectat cu preparate fine şi cu băuturi scumpe, iar tortul a fost spectaculos, o adevărată operă de artă. Adusă pe un suport special, prăjitura părea de două ori mai înaltă decât unii dintre invitati, spre exemplu mai mare decat Adrian Minune. În timp ce zeci de ospătari ”roiau” prin sala imensă şi reîncărcau mesele cu platouri de mâncare sau sticle de vin, au început să curgă şi dedicaţiile. La un moment dat, mirele a venit cu mana plina de bani la Adrian Minune, iar ”Regele manelelor” s-a apropiat de mireasa si i-a dedicat o melodie compusa special pentru ea: „Cine este viata mea, Mirabela
Daca ploua imi iau umbrela
Sau ma usuca Mirabela
Ea e totul pentru mine, nevasta mea
Ea e viata mea, Mirabela
Iubirea vietii mele, tu imi dai putere”. Sunt cateva din versurile melodiei „Mirabela”.
Nimeni n-a dormit toata noaptea. Adrian Minune a fost primit ca un superstar la nunta Mirabelei si a lui Eduard Popica. Mai bine de o ora si jumatate Adrian Minune a facut dedidcatie dupa dedicatie, timp in care a strans de la nuntasi cateva mii de euro. Asta pe langa onorariul platit pentru prezenta sa acolo. Adica alte cateva mii de euro. De la un punct incolo, nimeni nu s-a mai formalizat, asa ca multi dintre oaspetii cu tinute comandate de la cele mai scumpe magazine au dansat pe ritmuri de manele minute in sir.
Incinsi pe ringul de dans nuntasii s-au intrecut sa arunce cu sute de euro, iar dedicatiile au curs valuri.
Tatal miresei , Emil Savin, unul dintre cei mai cunoscuti constructori din zona Moldovei, a primit si el o dedicatie de la Adrian Minune. Manelistul a mers personal la masa la care statea Savin ocazie cu care a remarcat ca socrul mic are cravata rosie. Atunci Minune l-a intrebat daca este pesedist. Mireasa a purtat o superba rochie alba din voal si dantela. Sala de nunti de la Pensiunea Mira a fost si ea aranjata cu mult bun gust si eleganta. Casa de piatra, Mirabela si Eduard Popica!

StiriEst

Concurență record: 47 de candidați pe un singur post de subofițer

Publicat

on

De catre

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui înregistrează o concurență uluitoare și nemaiîntâlnită până acum pentru un post de subofițer cu angajare din sursă externă, pentru care s-au înscris nu mai puțin de 47 de candidați. Și cele două posturi de ofițer, pentru care se cere pregătire de specialitate, prezintă interes foarte mare pentru cei care doresc un loc de muncă bine plătit la stat, în condițiile în care și-au depus dosarele 46 de oameni.
Cele trei posturi vacante scoase la concurs de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, cu angajare strictă din sursă externă, a încins mințile celor care doresc să-și găsească un loc de muncă sigur, la stat și bine plătit. Drept dovadă, este numărul nemaiîntâlnit de mare de candidați înscriși pentru concursul care va avea nu mai puțin de trei probe.
Astfel, cea mai mare concurență este pentru postul de ”subofițer tehnic principal”, în cadrul Serviciului Comunicații și Tehnologia Informației, pe care s-au înscris 47 de candidați. Un interes la fel de mare prezintă și postul de ”ofițer specialist I”, în cadrul Serviciului Logistic, Compartimentul Tehnic, râvnit de 32 de persoane. Pe cel de-al treilea post vacant cu angajare din sursă externă, respectiv ”ofițer specialist II”, Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației, concurează 14 candidați, numărul acestora fiind mai mic din cauza cerințelor impuse cu privire la studii.
Sita celor 93 de candidați pe cele trei posturi scoase la concurs de ISU Vaslui începe să se cearnă pe 19 ianuarie, atunci când va avea loc prima probă eliminatorie, respectiv examenul psihologic, care va fi susținut la Galați de către toți candidații din Moldova. Testul de foc va fi în perioada 12 – 28 februarie, interval în care vor avea loc evaluările performanțelor fizice, pe un traseu aplicativ. Departajarea finală pentru cei care vor trece de probele eliminatorii se va face pe 7, 8 sau 9 martie, atunci când va avea loc proba scrisă.
Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Noua metodă de înșelătorie la Vaslui: escrocherie cu “mortul” viu

Publicat

on

De catre

Escrocherie cu “mortul” viu la Vaslui, acolo unde un bărbat a strâns bani de la vecini sub prtextul că nu are bani să își înmormânteze soția. Mai multe persoane din Vaslui au fost, zilele trecute, victimele unei escrocherii. Un bărbat de etnie rromă le-a bătut la ușă, dându-se drept un vecin de la o scară alăturată și, sub pretextul că soția i-a murit, a cerut diferite sume de bani, pentru “a avea cu ce-și îngropa consoarta”, scrie vremeanoua.ro
Aceasta nouă metodă de escrocherie i-a determinat pe mulți dintre vecinii bărbatului să stea cu ochii pe geam, pentru a vedea cine a murit în bloc, iar abia când și-au dat seama că au fost păcăliți, oamenii au alertat autoritățile.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Pacienți infirmi se târăsc pe scări ca să ajungă la medicul de familie

Publicat

on

De catre

Multe dintre rampele pentru persoane cu dizabilităţi sunt construite doar ca să nu fie amendată primăria. Într-un sat din Vaslui, bătrânii şi infirmii se târăsc la propriu pe scări ca să ajungă la medicul de familie. Edilul are un singur răspuns la chinul oamenilor: rampa este prea abruptă pentru că localitatea este într-o zonă cu relief accidentat.
Ioan Mătasă, pacient: „Asta e singura cale de acces. Într-un picior așa. Păi nu aș putea. Nu e niciun punct de sprijin. Uitați-vă cum cum arată aceste scări.”
Ioan Mătasă are 44 de ani şi fiecare pare mai greu decât precedentul. Din cauza diabetului a ajuns invalid şi aproape fără vedere. Se simte umilit de fiecare dată când trebuie să meargă la medicul de familie. Dispensarul are rampă pentru persoane cu dizabilităţi, dar a fost făcută doar pentru că cere legea.
Ioan Mătasă, pacient: „Acesta este rampa. Dar uitaţi-vă cum e făcută.”
Omul a trimis sesizări încă de acum cinci ani primăriei. Răspunsul nu îl ajută deloc.
Vasile Tărăgan, primar Buneşti- Avereşti: „Este o poziţionare geografică, o diferenţă de nivel. O să încercăm să facem o rampă mai de calitate, mai accesibilă, să vedeţi ce diferenţă de nivel este.”
Sătul de promisiuni, bărbatul invalid şi-a spus povestea pe internet. O doamnă de la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a venit în control. Şi ea s-a descurcat greu pe scara dispensarului, dar medicul de familie din satul Avereşti nu este impresionat.
-Cum vi se par treptele şi intrarea?
Reprezentant DSP: Inaccesibile.
-Se vor lua măsuri? O să faceţi o sesizare?
Reprezentant DSP: Întâi vom face controlul şi apoi vom dispune măsuri.
Dan Lascăr, medic de familie comuna Bunești-Averești: „E un dispensar de pe vremuri. Sigur că imaginile vorbesc de la sine, dar pe de altă parte consider că e un pic exagerat.”
La dispensarul din Avereşti sunt înscrişi 2.900 de pacienţi, mulţi dintre ei în vârstă.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics