Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Renumitul psiholog Ionut Bratianu a ajuns dupa gratii. Cel care avea grija de copiii abuzati, a favorizat doi tineri care au luat cu japca o minora

Publicat

on

Seful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat Neglijat şi Exploatat Bârlad, psihologul Ionel Brătianu, a fost reţinut pentru 24 de ore.
„Nu ştiu nimic în legătură cu momentul pentru care a fost reţinut. Am înţeles că este vorba despre favorizarea infractorului, dar nu am primit o confirmare oficială. Dacă este vorba despre această infracţiune, cel mai probabil este ceva legat de activitatea de la cabinetul psihologic pe care îl deţine în paralel şi nu de activitatea din centru”, a declarat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copuilului Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică.
Ionel Brătianu se află în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de favorizare a infractorului.
Concret, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cer arestarea psihologului şi expertului judiciar Ionuţ Brătianu, acuzându-l că ar fi indus în eroare organele de ancheta într-un dosar de viol cu doi autori, favorizand violatorii. Este vorba despre doi baieti care au luat cu forta de pe strada o adolescenta.
„Victima, în varstă de 17 ani,  din comuna Ghergheşti, a fost contactată în numeroase rânduri de la un număr de apel necunoscut. Desi initial nu a raspuns acestor apeluri, pentru a se lamuri cu privire la aceste insistente, la data de 29.04.2015, a acceptat sa poarte o convorbire cu aceasta persoană- identificat in persoana inculpatul B.C.- care insista să o determine pe minoră sa accepte o intalnire cu el. Desi a fost refuzat, inculpatul a continuat sa o apeleze, de fiecare data reiterand aceeasi idee: de a o determina pe minoră sa accepte o intalnire. Insistentele au incetat doar la momentul in care persoana vatamata i-a comunicat faptul ca va apela la organele de politie în cazul in care barbatul nu va renunta la atitudinea sa”, au procizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. 
Pe 3 mai 2015, bărbatul, spun procurorii a aflat că adolescenta soseşte in Bârlad, va ajunge in jurul orei 12.00 si va stationa in zona „Podul Verde” de unde urma sa urce in microbuzul catre localitatea de domiciliu.
„În aceste condiţii, inculpatii au determinat-o pe minoră să urce într-un taxi, au condus-o la locuinta unuia dintre ei, unde a urcat initial doar un tanar. Acesta a fortat-o pe minoră să intre în apartament, a lovit-o şi a întretinut cu minora relatii sexuale. La un moment dat, in apartament si-a facut aparitia si al doilea violator care a lovit-o pe minora deoarece aceasta a refuzat sa intretina relatii sexuale cu el”, a explicat procurorul Mihaela Plopan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.
Unul din violatori este prieten cu Ionut Bratianu, şeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad. În această calitate, Bratianu ar fi efectuat acţiuni prin care să inducă organelor judiciare ideea că minora nu a fost victima unui act sexual comis prin constrângere.

StiriEst

Prefectul Eduard Popica face un apel civic catre vasluieni

Publicat

on

De catre

În cadrul unei întâlniri convocate de prefectul Eduard-Andrei POPICA, șeful secției Bârlad a Direcției Regionale de Drumuri Naționale (DRDP) Iași, Lucian Radu, a cerut sprijinul Instituției Prefectului-județul Vaslui, pentru identificarea persoanelor care aruncă gunoaiele pe marginea drumurilor naționale.
     Acesta a precizat că angajații Secției Drumuri Naționale (SDN) Bârlad sunt nevoiți să strângă sute de kilograme de deșeuri de pe acostamentele drumurilor naționale din subordine, dar și din parcările special amenajate, în ciuda faptului că acestea sunt echipate cu coșuri de gunoi.
     ”Astfel de situații întâlnim zilnic. Săptămânal ridicăm sute de kilograme de deșeuri, însă lipsa de civilizație depășește puterea noastră de intervenție. Găsim de la pamperși, până la gunoi menajer, abandonat de vasluieni, care fac naveta la serviciu. Îi suspectăm și pe localnicii din vecinătatea drumurilor naționale, care aruncă saci întregi de gunoaie”, a spus Lucian Radu.
      Șeful SDN Bârlad a cerut sprijinul Poliției și Gărzii de Mediu, pentru depistarea și sancționarea celor care încalcă normele de mediu.
      ”Situația nu e de câteva luni, ci din 2009 și va persista până când vom deschide groapa ecologică de la Roșiești. Am identificat operatorii economici sau persoanele fizice, care au aruncat aceste deșeuri, și am aplicat sancțiuni, însă lipsa bunului simţ şi a unei minime educaţii provoacă mari neplăceri participanţilor la trafic, aducând totodată prejudicii grave mediului înconjurător”, a spus Cristian Laic, comisar șef al Gărzii de Mediu Vaslui.
       Vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, a anunțat că imediat ce groapa ecologică de la Roșiești va deveni funcțională, va demara o acțiune de igienizare a județului, cu implicarea tuturor comunităților din județ.
       ”Avem promisiunea operatorului, care administrează groapa de la Roșiești, că în 30 de zile va primi toate avizele de funcționare, după care să inițiem o amplă campanie de igienizare, la nivel de județ, astfel încât să strângem toate gunoaiele abandonate în locuri nepermise, după care Garda de Mediu și Poliția să treacă la sancționarea celor care transformă acostamentele drumurilor naționale și județene în depozite de gunoaie”, a spus vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan.
      La rândul său, prefectul Eduard-Andrei POPICA a declarat că este nevoie de colaborarea cetățenilor pentru ca deşeurile să nu mai fie aruncate la întâmplare.
   ”Fac un apel la bunul simţ al participanţilor la trafic, cât şi al localnicilor, pentru a nu mai confunda drumurile naţionale cu un coş de gunoi, iar administratorul drumurilor naționale să gestioneze cât mai bine fenomenul, până când va deveni funcțională groapa ecologică de la Rosiesti” a mai spus prefectul.

Citeste in continuare

StiriEst

Două femei din Suceava sună de 3-4 ori pe zi la Ambulanţă pentru a ajunge în oraş: ‘Suntem obligaţi să mergem’

Publicat

on

De catre

Două femei din Suceava au devenit spaima angajaţilor de la Ambulanţă pentru că sună de 3-4 ori pe zi la 112 şi cer intervenţia unui echipaj medical.
Deşi au probleme psihice, cele două femei sună zilnic la numărul de urgenţă 112 şi solicită un echipaj al Ambulanţei doar pentru a ajunge din comuna Slatina în municipiul Suceava, acolo unde cerşesc.
Cu toate că situaţia se repetă de aproximativ trei luni, medicii nu au cum să refuze să meargă adresa celor două femei pentru că legea îi obligă să ‘onoreze’ fiecare solicitare venită prin 112.
Potrivit presei locale, uneori fiica este cea care sună la 112 şi spune că mama ei se simte rău, iar altădată rolurile se inversează.
„Cât echipajul face foile, ele fug la cerşit în oraş. Fiind cu probleme psihice, nici nu pot fi amendate de poliţie. De aproape 3 luni, sună de 3-4 ori pe zi”, a declarat dr. Alexandru Lăzăreanu, managerul Serviciului de Ambulanţă Suceava, pentru monitorulsv.ro.

Citeste in continuare

StiriEst

O tânără actriţă din Bacău este personajul principal într-o comedie horror, alături de Armand Assante

Publicat

on

De catre

Vânătorul de Spirite este o producţie românescă, filmată în Transilvania. Ecranizează o poveste misterioasă din castelul Zalesky. Oana Marcu, studentă la teatru pe vremea în care a câştigat castingul, joacă rolul Marei. O femeie bântuită de un spirit care nu vrea să părăsească această lume înainte de a-i pedepsi pe toţi cei care i-au făcut rău. În exclusivitate, pentru Observator, Oana a dezvăluit misterele succesului ei.
Inteligentă, modestă şi îndrăgostită de scenă. Aşa ni se dezvăluie Oana Marcu. Are doar 25 de ani şi joacă într-un film alături de unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood. 
Mara este o femeie bântuită de un spirit care-şi caută dreptatea într-un castel din Transilvania. Inspirată de profesoara de teatru şi recomandată de un scenarist român, în urmă cu trei ani, Mara a prins viaţă prin Oana.
Avea doar 22 de ani când a luat castingul pentru rolul principal în Vânătorul de Spirite. Ar fi vrut să picteze. Apoi, să fie poliţist. Spune că nu a ales ea scena, scena a ales-o pe ea. Iar acum simte că nu ar putea să facă altceva. 
Vânătorul de spirite va fi lansat mâine, în prezenţa marelui actor Armand Assante. Un moment pentru care, Oana… are deja emoţii. 

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics