Renumitul psiholog Ionut Bratianu a ajuns dupa gratii. Cel care avea grija de copiii abuzati, a favorizat doi tineri care au luat cu japca o minora

Renumitul psiholog Ionut Bratianu a ajuns dupa gratii. Cel care avea grija de copiii abuzati, a favorizat doi tineri care au luat cu japca o minora

Seful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat Neglijat şi Exploatat Bârlad, psihologul Ionel Brătianu, a fost reţinut pentru 24 de ore.
„Nu ştiu nimic în legătură cu momentul pentru care a fost reţinut. Am înţeles că este vorba despre favorizarea infractorului, dar nu am primit o confirmare oficială. Dacă este vorba despre această infracţiune, cel mai probabil este ceva legat de activitatea de la cabinetul psihologic pe care îl deţine în paralel şi nu de activitatea din centru”, a declarat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copuilului Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică.
Ionel Brătianu se află în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de favorizare a infractorului.
Concret, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cer arestarea psihologului şi expertului judiciar Ionuţ Brătianu, acuzându-l că ar fi indus în eroare organele de ancheta într-un dosar de viol cu doi autori, favorizand violatorii. Este vorba despre doi baieti care au luat cu forta de pe strada o adolescenta.
„Victima, în varstă de 17 ani,  din comuna Ghergheşti, a fost contactată în numeroase rânduri de la un număr de apel necunoscut. Desi initial nu a raspuns acestor apeluri, pentru a se lamuri cu privire la aceste insistente, la data de 29.04.2015, a acceptat sa poarte o convorbire cu aceasta persoană- identificat in persoana inculpatul B.C.- care insista să o determine pe minoră sa accepte o intalnire cu el. Desi a fost refuzat, inculpatul a continuat sa o apeleze, de fiecare data reiterand aceeasi idee: de a o determina pe minoră sa accepte o intalnire. Insistentele au incetat doar la momentul in care persoana vatamata i-a comunicat faptul ca va apela la organele de politie în cazul in care barbatul nu va renunta la atitudinea sa”, au procizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. 
Pe 3 mai 2015, bărbatul, spun procurorii a aflat că adolescenta soseşte in Bârlad, va ajunge in jurul orei 12.00 si va stationa in zona „Podul Verde” de unde urma sa urce in microbuzul catre localitatea de domiciliu.
„În aceste condiţii, inculpatii au determinat-o pe minoră să urce într-un taxi, au condus-o la locuinta unuia dintre ei, unde a urcat initial doar un tanar. Acesta a fortat-o pe minoră să intre în apartament, a lovit-o şi a întretinut cu minora relatii sexuale. La un moment dat, in apartament si-a facut aparitia si al doilea violator care a lovit-o pe minora deoarece aceasta a refuzat sa intretina relatii sexuale cu el”, a explicat procurorul Mihaela Plopan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.
Unul din violatori este prieten cu Ionut Bratianu, şeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad. În această calitate, Bratianu ar fi efectuat acţiuni prin care să inducă organelor judiciare ideea că minora nu a fost victima unui act sexual comis prin constrângere.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde