Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Doi angajati de la Primaria Negresti au furat din banii institutiei 5 ani de zile. Lunar furau cate o suta de milioane fiecare. Judecatorii au decis ca ei nu vor face puscarie

Publicat

on

Doi angajaţi ai primăriei Negreşti, un inspector fiscal şi un referent, au furat 700.000 lei din impozitele şi taxele locale platite de amaratii celui mai sarac oras din tara. Cei doi hoti de la Primaria Negresti au fost gasiţi vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. Ani la randul, Ionuţ Ciprian Crimu şi Violeta Horga, au furat banii de la primarie, dar cu toate acestea judecatorii vasluieni au decis ca ei nu trebuie sa faca închisoare, asta deşi prejudiciul este unul foarte mare.
Ionut Crimu, un apropiat al fostului primar penal Ioan Cozma, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind obligat să respecte un program de supraveghere timp de patru ani.
În plus, Crimu a fost obligat de judecători să restituie Primăriei Negreşti prejudiciu nerecuperat, în cuantum de 510.000 lei, sumă ce urmează a fi actualizată până la data recuperării integrale a prejudiciului.
De asemenea, inspectorul fiscal are obligaţia de a efectua 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Negreşti sau la Serviciul de Gospodărire Comunala Locativa Negreşti.
Violeta Horga, a fost condamnata la doi ani de închisoare cu suspendare, având un termen de încercare de patru ani. Şi aceasta a fost obligată să achite parte din prejudiciul nerecuperat, în cuantum de 130.000 lei

Cei doi hoti de la Primaria Negresti incasau zilnic bani de la contribuabili, persoane fizice şi juridice, ofereau chitanţele aferente, însă nu depuneau banii şi borderourile la casieria centrală. Lipsa din casierie a ieşit la iveală în urma unui control efectuat în iunie 2013 de Curtea de Conturi, care viza gestiunea anului 2012. În urma verificărilor, inspectorului fiscal Ionuţ Ciprian Crimu i s-a imputat suma de 130.000 de lei, bani care figurau ca fiind încasaţi de la contribuabili, însă nu se regăseau şi în casieria centrală a primăriei.
Reprezentanţii Curţii de Conturi au dispus extinderea pe cinci ani în urmă, ocazie cu care sa descoperit o «gaură» totală în casierie depăşind 700.000 de lei. Echipa de control avea să constate că Violeta Horga a continuat să îşi însuşească bani inclusiv după verificările Curţii de Conturi din iunie 2013. Potrivit primelor estimări, Ionuţ Ciprian Crimu îşi însuşea, în medie, lunar, peste 10.000 de lei din taxele locale, în condiţiile în care, ca angajat al primăriei, primea o leafă de 800-1.000 de lei. Cinci ani de zile cei dou au furat aproape jumătate din încasările reprezentând taxele şi impozitele locale aferente unui an.
„In fiecare zi, ei ar fi trebuit să prezinte şefului lor de birou situaţia încasărilor şi situaţia depunerilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat primarul Vasile Voicu.

StiriEst

FOTO CMJ Vaslui-50 de ani de existenta

Publicat

on

De catre

Centrul Militar Judeţean (CMJ) Vaslui a sărbătorit, marţi, 50 de ani de existenţă, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a unor actuali şi foşti salariaţi ai instituţiei.

Cu ocazia momentului aniversar au fost acordate diplome şi medalii mai multor reprezentanţi ai instituţiilor militare şi civile din judeţ, foştilor comandanţi şi angajaţi ai CMJ.

‘Pe parcursul existenţei sale, CMJ Vaslui a constituit în permanenţă interfaţa dintre societatea civilă şi Ministerul Apărării, a organizat şi desfăşurat activităţi complexe pe linia recrutării şi încorporării tinerilor. (…) În acest moment al existenţei CMJ Vaslui, ne aflăm în plin proces de reconstrucţie şi modernizare a armatei, care prin natura sa măreşte gradul de complexitate al activităţii unităţii. Reducerea personalului, fluiditatea cadrului legislativ, noile sarcini şi exigenţe de îndeplinit, sunt caracteristici ale procesului pe care îl parcurgem’, a declarat comandantul CMJ Vaslui, lt.col.Silviu-Ionel Puluc.

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, i-a felicitat pe angajaţii CMJ, cărora le-a urat succes în activitate şi i-a asigurat pe aceştia de sprijin.

‘Sunt onorat să fiu prezent la acest moment aniversar, care îmi oferă plăcutul prilej de a adresa felicitări, de a transmite salutul nostru întregului personal al Centrului Militar Judeţean Vaslui şi de a-mi exprima aprecierea pentru modul în care reprezentanţii acestei instituţii îndeplinesc atribuţiile în slujba comunităţii noastre. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care au lucrat şi cei care lucrează în prezent în cadrul CMJ’, a spus prefectul judeţului Vaslui.

În cele cinci decenii de existenţă, Centrul Militar Vaslui a avut la conducere 12 comandanţi.
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

Model de primar! La Suceava sunt functionale statii de incarcare a masinilor electrice

Publicat

on

De catre

În Suceava au fost puse în funcţiune 28 de staţii de încărcare a maşinilor electrice. Acestea au fost instalate în cadrul unui proiect al municipalităţii cofinanţat din fonduri elveţiene. Valoarea proiectului este de peste un milion de lei. Staţiile de încărcare pot fi folosite gratuit, timp de cinci ani de zile.

In municipiul Suceava sunt doi proprietari de maşini electrice 100% şi 42 de deţinători de maşini hibride. Deţinătorii de maşini electrice pot folosi reţeaua publică de E-staţii pentru încărcarea acestora. In Suceava au fost amplasate 28 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice, 14 staţii standard şi 14 staţii rapide. Staţiile de încărcare pot fi folosite de orice persoană privată sau instituţie publică fără costuri, după ce, în prealabil, s-a obţinut un card de încărcare. 
Primăria Suceava a montat staţiile de încărcare electrice, deoarece se doreşte ca, pe viitor, transportul public local să fie efectuat cu autobuze electrice. În acest sens, autorităţile locale au depus un proiect la Agenţia Regională de Dezvoltare Nord Est prin care se solicită achiziţionarea de 40 de autobuze electrice.
Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Nesimtire! Ei sunt pesedistii care isi bat joc de elevii cu rezultate bune!

Publicat

on

De catre

Nesimtirea unor trantori social-democrati abonati la functii si bani publici, nu are limite. Trei profesorasi, lingai de marca ai PSD, unii dintre ei certati rau cu limba romana, au considerat ca elevii vasluieni care se spetesc invatand, nu merita sa fie rasplatiti cu cativa banuti. Or fi interesele de partid mai presus, dar sa demonstrezi ca iti lipseste cu desavarsire coloana vertebrala este revoltatator. Sorin Popoiu, Luminita Virlan si Zoica Popescu nu au fost de acord cu cererea consilierului liberal Marius Arcaleanu de a aloca fiecarui elev din oras cate 80 de lei pe luna, ca bursa de merit pentru rezultatele obtinute in procesul educational. Cei trei slugarnici ai PSD au facut ce le-a dictat partidul. Nu a contat ca vasluienii i-au votat sa ajunga sa doarma pe scaunele de consilier. Sorin Popopiu, probabil nu apucase sa se dezmeticeasca din aburii lui Bachus, Luminita Virlan era derutata de mult prea incurcata gramatica, iar Zoe Popescu oricum habar nu are pe ce lume este. Aceste trei personaje au decis ca alocarea sumei de 60 de lei pentru elevii cu rezultate bune la invatatura este suficienta. Respectivii consilieri au invocat un impact bugetar de speriat daca executivul acorda burse mai mari de 60 de lei. De unde stie Sorin Popoiu de impact bugetar, este greu de spus. Nu am aflat daca s-o fi scumpit alcoolul. Poate ca poeziile pe care domnia sa le scrie edilului, sunt mai ieftine de 60 de lei, dar elevii au nevoi mai mari. In ce o priveste pe Luminita Varlan, o profesoara care calca in picioare limba romana, este la fel greu de spus daca domnia sa cunoaste termenul “impact bugetar”. Stim ca prioritatile Luminitei Virlan sunt functiile si bani incasati pe nedrept, dar sa le interzici elevilor sa isi poata cumpara o carte de gramatica, e prea de tot. Este evident ca Virlan uraste limba romana, dar poate ca elevii o iubesc si de asta au nevoie de bani pentru carti. In alte orase din Romania, autoritatile acorda burse cuprinse intre 160 si 400 de lei elevilor. La Vaslui se dau 60 de lei pentru ca asa au decis trei profesori. „Au votat impotriva propriilor lor copii. Este revoltator daca asa au inteles sa-si faca datoria fata de comunitatea care i-a trimis acolo. Elevii Vasluiului trebuie sa stie ca nu vor primi mai multi bani din cauza celor trei profesori pesedisti”, spune Tudor Polak, presedintele PNL municipal Vaslui. In prezent peste 2600 de elevi primesc burse de merit, iar 37 primesc burse de performanta. Bani pentru investitii inutile se gasesc mereu, pentru copiii care invata… nu! Pentru ca asa vrea PSD!
Sorin SAIZU

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est

stiriest.ro Web analytics