Conecteaza-te cu noi
-->

StiriEst

Doi angajati de la Primaria Negresti au furat din banii institutiei 5 ani de zile. Lunar furau cate o suta de milioane fiecare. Judecatorii au decis ca ei nu vor face puscarie

Publicat

on

Doi angajaţi ai primăriei Negreşti, un inspector fiscal şi un referent, au furat 700.000 lei din impozitele şi taxele locale platite de amaratii celui mai sarac oras din tara. Cei doi hoti de la Primaria Negresti au fost gasiţi vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. Ani la randul, Ionuţ Ciprian Crimu şi Violeta Horga, au furat banii de la primarie, dar cu toate acestea judecatorii vasluieni au decis ca ei nu trebuie sa faca închisoare, asta deşi prejudiciul este unul foarte mare.
Ionut Crimu, un apropiat al fostului primar penal Ioan Cozma, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind obligat să respecte un program de supraveghere timp de patru ani.
În plus, Crimu a fost obligat de judecători să restituie Primăriei Negreşti prejudiciu nerecuperat, în cuantum de 510.000 lei, sumă ce urmează a fi actualizată până la data recuperării integrale a prejudiciului.
De asemenea, inspectorul fiscal are obligaţia de a efectua 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Negreşti sau la Serviciul de Gospodărire Comunala Locativa Negreşti.
Violeta Horga, a fost condamnata la doi ani de închisoare cu suspendare, având un termen de încercare de patru ani. Şi aceasta a fost obligată să achite parte din prejudiciul nerecuperat, în cuantum de 130.000 lei

Cei doi hoti de la Primaria Negresti incasau zilnic bani de la contribuabili, persoane fizice şi juridice, ofereau chitanţele aferente, însă nu depuneau banii şi borderourile la casieria centrală. Lipsa din casierie a ieşit la iveală în urma unui control efectuat în iunie 2013 de Curtea de Conturi, care viza gestiunea anului 2012. În urma verificărilor, inspectorului fiscal Ionuţ Ciprian Crimu i s-a imputat suma de 130.000 de lei, bani care figurau ca fiind încasaţi de la contribuabili, însă nu se regăseau şi în casieria centrală a primăriei.
Reprezentanţii Curţii de Conturi au dispus extinderea pe cinci ani în urmă, ocazie cu care sa descoperit o «gaură» totală în casierie depăşind 700.000 de lei. Echipa de control avea să constate că Violeta Horga a continuat să îşi însuşească bani inclusiv după verificările Curţii de Conturi din iunie 2013. Potrivit primelor estimări, Ionuţ Ciprian Crimu îşi însuşea, în medie, lunar, peste 10.000 de lei din taxele locale, în condiţiile în care, ca angajat al primăriei, primea o leafă de 800-1.000 de lei. Cinci ani de zile cei dou au furat aproape jumătate din încasările reprezentând taxele şi impozitele locale aferente unui an.
„In fiecare zi, ei ar fi trebuit să prezinte şefului lor de birou situaţia încasărilor şi situaţia depunerilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat primarul Vasile Voicu.

StiriEst

Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor – În căutarea duhului pierdut al Crăciunului

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

NESIMTIRE! Strazile din Vaslui s-au transformat in patinoare la prima zapada. Probleme si pe drumurile nationale

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

O perosana in varsta a murit dupa ce casa i-a fost mistuita de foc

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

Facebook

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est