Vine canicula, SAJ Vaslui pregatit pentru zilele de foc

Vine canicula, SAJ Vaslui pregatit pentru zilele de foc

Bucurestiul si 32 de judete printre care si Vasluiul au fost atentionate cu cod galben de canicula, fiind anuntate temperaturi de 35-37 de grade si disconfort termic accentuat.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in cele patru judete avertizate cu cod portocaliu, marti dupa-amiaza se vor atinge temperaturi de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de caldura se va intensifica si va cuprinde, marti, cea mai mare parte a tarii, o avertizare cod galben fiind emisa pentru Bucuresti si judetele Maramures, Salaj, Cluj, Mures, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovita, Prahova, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi si Botosani.

In aceste judete, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea regiunilor, exceptând Bucovina, zona litoralului si cea montana. Si luni, vremea este calduroasa in toata tara, cu temperaturi de 35-36 de grade, caniculara in regiunile vestice si nord-vestice, iar indicele de temperatura-umezeala depaseste pragul critic. Judetele Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj si Maramures sunt luni sub avertizare cod galben de canicula. Conducerea Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui a luat masurile necesare pentru a putea inteveni in cazul unor urgente cauzate de temperaturile ridicate anuntate pentru aceasta perioada. Potrivit managerului SAJ Vaslui, Aurora Popa, in toate statiile din judet au fost trimise informari cu privire la modul in care echipajele medicale trebuie sa actioneze. „Sistam activitatea pe compartimentul transport si ne axam pe urgentele medicale, pentru a avea suficiente resurse in cazul in care va fi nevoie sa intervenim la unele persoane afectate de temperaturile ridicate”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

 

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde