Micul savant

Micul savant

Vlad Sâmbotin este un adevărat ambasador al Vasluiului. Elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” a cules lauri în capitală, după ce a câştigat un baraj de accedere în lotul României. El a obţinut punctajul maxim la biologie şi va participa la Olimpiada Internaţională de ştinţe, care va avea loc în aprilie, în Austria.

Vasluianul Vlad Sâmbotin face parte din lotul României pentru Olimpiada Internaţională de ştiinţe, care va avea loc în luna aprilie, în Austria. Elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) a trecut barajul la biologie cu punctajul maxim şi este încrezător că poate veni cu o medalie de la olimpiada care se susţine la trei discipline: biologie, chimie şi fizică.

“Prezenţa la Olimpiada din Austria e un vis împlinit. E răsplata supremă a muncii pe care o depun de doi ani”, a spus Vlad Sâmbotin.

Anul trecut, elevul vasluian a obţinut premiul II la Olimpiada Naţională de biologie şi recunoaşte că biologia a devenit disciplina preferată: “Cu siguranţă, biologia e preferata mea, dar îmi plac şi chimia şi fizica. Sunt interesat să stăpânesc toate materiile de profil real. Am ales biologia pentru că am văzut în ea o ocazie de a mă afirma şi pentru că îmi oferă posibilitatea să înţeleg tot ce mă înconjoară. Treptat, biologia a devenit un mod de viaţă pentru mine. Nu mi-aş putea imagina viaţa fără biologie”.

Vlad Sâmbotin nu intenţionează să părăsească România, considerând că poate profesa la nivel înalt şi în ţară: “Oscilez între a da la medicină, la Cluj, sau a urma facultatea de biologie pentru a mă putea ocupa ulterior de cercetare. Sincer, cu toate că e un domeniu mai nesigur, cercetarea mă atrage, ca biolog, mult mai mult. Şi la finalizarea studiilor, mă văd tot în România. Cu siguranţă, e ţara unde aş putea avea sentimentul de apartenenţă. Pur şi simplu, nu mă pot vedea înstrăinat permanent de locul unde m-am născut, am crescut şi am evoluat până la cel mai înalt nivel”.

Directorul LMK, Cătălin Ignat, este onorat să aibă un asemenea elev: “Vlad ne onorează. Este un elev de excepţie. El nu excelează doar la biologie, ci la toate disciplinele. Anul trecut, s-a calificat la etapa naţională la trei olimpiade. Este vorba despre biologie, geografie şi lingvistică. Asta dovedeşte o bună pregătire şi faptul că munceşte foarte mult. Sunt ferm convins că va veni din Austria cu o medalie”.

La obţinerea acestei performanţe a contribuit şi profesoara Geanina Romaşcu, îndrumătoarea lui Vlad: “Este o performanţă notabilă pentru şcoala vasluiană. Am muncit mult pentru acest lucru şi mă bucură faptul că Vlad şi-a îndeplinit visul. Sperăm într-un rezultat bun în Austria. Vlad poate concura cu succes atât la biologie, cât şi la fizică sau chimie”.

Vlad Sâmbotin a rămas în Bucureşti, unde timp de o săptămână se pregăteşte intens alături de profesorii Facultăţii de Biologie.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde