Încep simulările

Încep simulările

Astăzi, elevii de clasa a VIII-a vor simula evaluarea la română.Elevii de clasa a VIII-a vor susţine astăzi o simulare pentru Evaluarea Naţională. Ei vor fi testaţi mai întâi la limba şi literatura română, urmând ca mâine să simuleze testarea la matematică. Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.

“Potrivit metodologiei de organizare a simulărilor pentru examenele naţionale, notele obţinute de elevi nu vor fi trecute în catalog. La fel ca în anii trecuţi, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

La Evaluarea Naţională 2015, examenele vor fi supravegheate video. Comisiile din şcoli şi comisiile judeţene trebuie să verifice, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. Ordinul de ministru privind organizarea examenelor arată că, dacă la verificarea prin sondaj se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraudă, atunci va avea loc verificarea înregistrărilor din toate sălile de examen din şcoală respectivă.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde