Huşul, fără pediatru

Huşul, fără pediatru

Spitalul Municipal Huşi a rămas, de luni, fără niciun medic pediatru, după ce singurul specialist, Floreta Bianu, a plecat în concediu de odihnă pentru o lună şi jumătate.

Noul scandal în care a fost implicat, la sfârşitul săptămânii trecute, Spitalul Municipal Huşi a lăsat unitatea fără niciun medic pediatru pentru cel puţin o lună şi jumătate, perioadă în care singurul specialist, Floreta Bianu, şefa Secţiei Pediatrie, va fi în concediu de odihnă. Ea a decis să-şi ia liber după ce a fost acuzată de mama unei fetiţe de doi ani că i-a neglijat fiica pe perioada celor două zile cât a stat internată.

Odată cu plecarea singurului pediatru, conducerea spitalului huşean s-a văzut nevoită să apeleze la serviciile unui medic pensionar, care îşi desfăşura activitatea la Compartimentul Neonatologie, Melania Ursu. Chiar şi aşa, unitatea rămâne descoperită în ceea ce priveşte asigurarea gărzilor la Pediatrie.

„Este dreptul legal a medicului Bianu să meargă în concediu de odihnă, având 31 de zile lucrătoare de efectuat din anul anterior. Poate că este mai bine pentru doamna doctor ca a ales această variantă, din moment ce se simte ameninţată de pacienţi, mai ales după incidentul de acum câteva zile. Acum, de activitatea secţiei se va ocupa medicul Melania Ursu şi, deşi mai avem doi rezidenţi de anul cinci, ne-ar mai trebui un pediatru pentru a face linia de gardă. Noi am făcut cereri la toate forurile pentru a ne sprijini şi sperăm într-un răspuns favorabil”, a declarat managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

Reamintim că şefii Spitalului Huşi au dispus declanşarea unei anchete interne după ce părinţii unei fetiţe de doi ani au reclamat că fiica lor nu a fost tratată corespunzător de acelaşi medic găsit vinovat de Colegiul Medicilor pentru moartea unei fetiţe de patru ani, care a decedat la 40 de minute de la internare. Copila de doi ani a fost internată joi, împreună cu mama sa, având febră, vărsături şi diaree, manifestări digestive cauzate, cel mai probabil, de o viroză respiratorie. Mama a reclamat că Floreta Bianu ar fi neglijat-o pe fiica sa, făcându-i o singură injecţie. În aceste condiţii, femeia a cerut transferarea fetiţei la un spital din Vaslui sau Iaşi, ceea ce, de altfel, s-a şi întâmplat.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde