Cu păduchi la şcoală

Cu păduchi la şcoală

După fiecare vacanţă, în toate unităţile de învăţământ din judeţ se efectuează triajul epidemiologic de verificare a stării de igienă şi de sănătate a elevilor şi preşcolarilor. După vacanţa de Crăciun, cadrele medicale au examinat 64.518 copii, dintr-un total de 78.885 înscrişi în colectivităţi.

“În urma triajului epidemiologic, au fost depistate 220 de cazuri de angină acută, 230 de cazuri de pediculoză (păduchi), 38 de cazuri de micoză, trei cazuri de scabie (râie), ponderea fiind în mediul rural, în special în şcoli generale. De asemenea, au fost depistate 18 cazuri de alte boli infecţioase (otită, sinuzită, amigdalită). În vederea reducerii cazurilor de pediculoză au fost intensificate acţiunile de deparazitare împreună cu medicii de familie, asistenţii comunitari şi mediatorii sanitari”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

După efectuarea recontrolului, au rămas în evidenţă 90 de cazuri de pediculoză, acestea înregistrându-se în familii cu condiţii socio-economice precare.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde