Boschetarii vasluieni preferă capitala

Boschetarii vasluieni preferă capitala

Dacă Primăria Vaslui cazează în acest an un număr record de oameni ai străzii, peste 20, boschetarii vasluieni au invadat şi Bucureştiul, fiind pe primul loc între “provincialii” cazaţi în adăposturile pentru săraci.

Judeţul Vaslui este principalul furnizor de oameni ai străzii pentru Bucureşti. Primăria capitalei a anunţat, printr-un comunicat de presă recent, că majoritatea celor adăpostiţi de autorităţi şi care provin din afara oraşului sunt din Vaslui.
De la începutul iernii, în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti au fost înregistraţi 611 beneficiari unici ai adăposturilor. Dintre aceştia, 89% provin din alte zone ale ţării decât Bucureştiul, judeţul nostru fiind urmat la numărul de boschetari ajunşi bucureşteni de Teleorman, Ialomiţa, Giurgiu, Alba şi Ilfov. 23% dintre oamenii străzii salvaţi de frig în adăposturi nu au acte de identitate, iar 47% suferă de afecţiuni medicale cronice.
În Bucureşti există trei astfel de centre de cazare a oamenilor fără casă, capacitatea de cazare fiind de 1.100 de locuri.
Faţă de iarna trecută, numărul persoanelor fără adăpost a crescut şi în municipiul Vaslui. Dacă, anul trecut, centrul de primire caza 16 beneficiari în medie pe zi, anul acesta numărul lor trece de 20.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde