Puşcărie pentru piroman

Puşcărie pentru piroman

Bârlădeanul care, în martie, şi-a incendiat pentru a treia oară apartamentul în care locuia a fost condamnat la doi ani şi cinci luni de închisoare, din care va fi scăzută perioada petrecută în arest preventiv.

Vecinii de scară ai bârlădeanului Ion Nedelcu (52 de ani) pot răsufla uşuraţi. Timp de un an şi jumătate – doi ani, oamenii nu vor mai sta stau cu spaima că individul va da, pentru a patra oară, foc la apartament, punându-le şi lor viaţa în pericol.
Bărbatul a fost judecat pentru infracţiunea de distrugere, pentru care se află în arest preventiv încă de pe 21 martie, când judecătorii au considerat că este periculos şi au admis cererea procurorilor de a-l aresta. Ieri, a fost condamnat. Deşi, pentru această faptă, Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la doi la şapte ani, magistraţii Judecătoriei Bârlad au fost indulgenţi şi au dispus trimiterea piromanului după gratii pentru doi ani şi cinci luni. Din pedeapsa pe care o are de executat i se va scădea cea petrecută deja în arest, adică aproape opt luni.
Din cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad, care i-au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, în primăvară, Nedelcu şi-a dat foc la apartament, punându-i în pericol pe vecinii de scară. Nu s-a întâmplat pentru prima oară, ci mai încercase şi pe parcursul anului 2012 de două ori. Ultima ispravă, pentru care a şi fost judecat şi condamnat, s-a consumat pe 20 martie. Un vecin a sunat la 112 şi a anunţat Poliţia şi Pompierii că un apartament dintr-un bloc situat pe strada Aleea Parc a luat foc. Echipajele deplasate la faţa locului au stabilit că Nedelcu, un individ cunoscut cu afecţiuni psihice, a adunat în apartament mai multe lemne şi hârtii, după care le-a dat foc. A ieşit dezinvolt în afara blocului şi a privit cum îi arde locuinţa. Din fericire, intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca focul, care se manifesta la nivelul dormitorului, să fie stins înainte să se extindă la alte apartamente.
În ceea ce priveşte celelalte două infracţiuni de distrugere, ambele au fost săvârşite în cursul anului 2012, când Ion Nedelcu a dat foc intenţionat unor bunuri din apartamentul în care locuia. Paguba creată s-a ridicat la circa 50.000 de lei, de fiecare dată locuinţa fiind distrusă în proporţie de 80%. Până acum, individul reuşise să scape basma curată.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde