Anestezist la 76 de ani!

Anestezist la 76 de ani!

La o vârstă la care ar fi trebuit să se bucure demult de binemeritata pensie, medicul anestezist Mihai Busuioc, din cadrul Spitalului „Beldiman” Bârlad, preferă să trateze în continuare pacienţi. Deşi mâine împlineşte 76 de ani, i-a fost aprobată continuarea activităţii pentru încă un an.

În prezent, legea prevede că vârsta de pensionare a medicilor este de 65 de ani. Tot legea însă le permite celor care doresc să-şi prelungească activitatea în spital. Este şi cazul unui foarte îndrăgit şi respectat medic primar de la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad.

Este vorba despre Mihai Busuioc, din cadrul Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). Motivul pentru care i s-a permis să activeze în continuare, deşi pe 8 noiembrie va împlini 76 de ani, este criza de personal. Concret, pe lângă dr. Busuioc, spitalul bârlădean mai beneficiază de serviciile a doar patru anestezişti, dintre care unul a intrat în concediu de creştere a copilului (dr. Cristina Ciobanu). Ceilalţi trei sunt dr. Ion Chilinciuc, şeful secţiei ATI, dr. Carmen Anton şi dr. Constantin Gaibu.

„Pentru că ducem lipsă de personal medical la ATI, am depus documentaţia necesară pentru ca doctorului Busuioc să i se permită să rămână pe post încă un an. El nu doreşte să iasă încă la pensie, ci preferă să contribuie în continuare la salvarea pacienţilor”, ne-a declarat Gabriela Daniş, directorul medical al unităţii.

Dr. Mihai Busuioc a fost angajat în spital pe 1 noiembrie 1965, în prezent fiind nu doar cel mai în vârstă angajat al unităţii, ci şi cel mai longeviv, cu o activitate desfăşurată pe parcursul a 49 de ani. Tot personalul care îl cunoaşte îl consideră un om deosebit care, indiferent de ora la care este chemat de acasă, chiar şi pe timpul nopţii, vine cu cea mai mare promptitudine. Pentru că mâine îşi va serba onomastica, dar şi ziua de naştere, colegii îi urează „La Mulţi Ani!”, multă sănătate şi putere de muncă!

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde