Învăţământul, la raport

Învăţământul, la raport

Directorii unităţilor de învăţământ au fost chemaţi la şedinţă de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, unul dintre punctele importante pe ordinea de zi fiind analiza anului şcolar 2013-2014.

Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui au făcut analiza activităţii pentru anul şcolar 2013-2014 în faţa directorilor unităţilor de învăţământ. Şi de această dată, conducerea instituţiei a impresionat prin prezentarea succintă a raportului, cu multe grafice postate cu ajutorul videoproiectorului.

În cadrul evaluărilor, au fost apreciate conducerile unor instituţii pentru abordarea corectă a actului managerial şi pentru stimularea activităţii de performanţă, iar o serie de directori noi au avut parte de cuvinte laudative. De cealaltă parte, conducerile şcolilor Bogdăneşti, Hurdugi, Şuletea, Fâstâci, Tutova, Todireşti, Ibăneşti, Deleşti, Muntenii de Sus, “George Tutoveanu” Bârlad şi CSEI Negreşti au fost “urecheate” pentru gestionarea defectuoasă a activităţii, existenţa unui climat conflictual în unităţi şi neigienizarea sălilor de curs.

Raportul a făcut referire şi la evaluarea randamentului şcolar prin prisma rezultatelor obţinute de elevi la evaluarea naţională şi la bacalaureat.

“La evaluarea naţională, atât la proba de română, cât şi la matematică, procentul celor cu note peste 5,00 este de peste 64 la sută, mai mic faţă de anul trecut. Evaluarea din acest an şcolar va reprezenta o prioritate, astfel încât să nu mai înregistrăm procente sub media pe ţară. De remarcat faptul că avem patru unităţi cu procent de 100 la sută. Şcolile din Coroieşti, Draxeni, Gârceni, Iana, Ibăneşti, Rădeni, Tătărăni şi Puieşti se numără printre cele cu procente mici. La bacalaureat, procentul candidaţilor reuşiţi este de peste 66 la sută, mai mare cu patru procente faţă de 2013. Cei mai mulţi au obţinut medii între 8,00 şi 8,99 – aproape 30 la sută. Avem şi patru elevi cu medii de zece”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Reţeaua vasluiană cuprinde pentru acest an de învăţământ 154 de unităţi cu personalitate juridică, dintre care 17 grădiniţe, 103 şcoli gimnaziale, 23 de licee, un liceu tehnologic special, trei centre de educaţie incluzivă, o şcoală postliceală sanitară şi şase unităţi conexe, cu un număr 74.834 de elevi.

1 Comentariu

Răspunde