Alocaţii europene

Alocaţii europene

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui a înregistrat peste 620 de solicitări privind completarea formularelor europene pentru alocaţiile comunitare.

Vasluienii care lucrează legal în străinătate se înghesuie să depună actele pentru a primi în ţara respectivă alocaţiile pentru copii, având în vedere că acasă alocaţia este de numai 42 de lei, iar în unele ţări europene depăşeşte 100-150 de euro.

Sorin Prepeliţă, director executiv al AJPIS, ne-a declarat: “În ultimii ani, am înregistrat un aflux din partea vasluienilor plecaţi la muncă în străinătate în ceea ce priveşte alocaţiile europene. Cei care lucrează cu contracte de muncă în una din ţările UE pot opta să primească acolo alocaţiile copiilor, renunţând la cea din ţară. Până la această dată, avem înregistrate 624 de solicitări. Într-un top al ţărilor de unde vin cererile, pe primul loc se situează Italia, apoi Spania, Austria şi Marea Britanie”.

Anul trecut, au fost depuse 874 de solicitări de completare a formularelor europene, în timp ce 611 au fost pentru restabilirea alocaţiei de stat, în urma reîntoarcerii din străinătate.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde