Consecinţele chiulului îi ajung din urmă: Dezastru pentru cei săraci

Consecinţele chiulului îi ajung din urmă: Dezastru pentru cei săraci

Sute de familii necăjite din judeţul Vaslui au primit o grea lovitură de la autorităţi, după ce au fost înştiinţate că rămân fără bani. Ajutorul pe care îl primeau lună de lună sub formă de alocaţie de susţinere le-a fost diminuat sau suspendat. Vina o poartă copiii lor, care nu s-au obosit să treacă pe la cursuri în ultimul semestru al anului şcolar trecut.

Elevii vasluieni care au înregistrat multe absenţe în ultimul semestru al anului şcolar trecut şi-au lăsat din acestă lună părinţii fără alocaţii de susţinere. În urma centralizării datelor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui a suspendat sau diminuat un număr de 2.034 de alocaţii de susţinere. Familiile beneficiare nu vor mai primi bani timp de aproape o jumătate de an.
Pot reintra în posesia alocaţiei din februarie 2015, cu condiţia ca elevii să nu adune alt val de absenţe în primul semestru al acestui an şcolar.
”În urma situaţiei transmise de ISJ privind situaţia absenţelor copiilor din familiile beneficiare de alocaţii de susţinere, s-a constatat că pentru un număr de 1.138 de beneficiari alocaţia a fost diminuată, iar pentru un număr de 896 de beneficiari alocaţia a fost suspendată. Reluarea plăţii pentru aceşti beneficiari se va face cu 1 februarie 2015, doar dacă elevii nu vor mai înregistra alte absenţe”, a declarat Sorin Prepeliţă, directorul executiv al AJPIS Vaslui.
Trebuie spus că, în cazul în care elevul înregistrează între 10-19 absenţe, alocaţia de susţinere se diminuează cu 20%. Dacă are 20 de absenţe, familia pierde 50% din fonduri, iar de la 21 de absenţe, alocaţia se suspendă.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde