Militarii donează sânge

Militarii donează sânge

Pentru că august este luna concediilor, iar numărul donatorilor luați în evidență la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Bârlad a scăzut și stocul de sânge s-a diminuat considerabil, viața bolnavilor dar și a victimelor accidentelor care necesită intervenții chirurgicale este în pericol. Din acest motiv, câteva zeci de militari ai Garnizoanei Bârlad au decis să doneze sânge.

„În urma apelului Ministerului Sănătății privind deficitul de sânge și produse de sânge din unele unități sanitare, ca rezultat al scăderii numărului donatorilor în această perioadă cu 20-25%, militarii Garnizoanei Bârlad, începând de vineri, 22 august, donează sânge în scop umanitar. Activitatea se desfășoară în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad. Vineri, la centrul de transfuzie, s-au prezentat, voluntar, 25 din cei aproximativ 80 militari care și-au arătat până în prezent disponibilitatea de a dona. Ceilalți militari vor dona sânge eșalonat, în funcție de capacitatea de recoltare a centrului”, a declarat lt. col. Adeline Arghire, responsabil mass-media.
În această săptămână, în cadrul tuturor unităților militare din garnizoană, se va desfășura o campanie de informare și conștientizare a personalului privind importanța și beneficiile pentru sănătate a donării de sânge, care va beneficia de sprijinul reprezentanților Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Bârlad.
„Prin această acțiune voluntară, militarii Garnizoanei Bârlad au înțeles nevoia de a dona și sunt alături de cei care sunt în suferință, cei care au nevoie de sânge. Acesta este un prim pas pentru o cauză nobilă”, a mai spus lt. col. Adeline Arghire.

1 Comentariu

Răspunde