Furaje mistuite de foc

Furaje mistuite de foc

Au reapărut incendiile la depozitele de furaje. În ultimele zile, pompierii vasluieni au intervenit în patru asemenea evenimente.

În ultimele zile, pompierii vasluieni au avut patru intervenţii la depozitele de furaje cuprinse de flăcări.
Primul s-a înregistrat în localitatea Codreni, din comuna Roşieşti. Focul a cuprins o tonă de furaje. Echipajul de pompieri al Detaşamentului Vaslui, mobilizat la faţa locului, a lucrat pentru stingerea incendiului timp de două ore.
“Din cercetările efectuate, se pare că o ţigară rămasă aprinsă, aruncată neglijent, a condus la producerea evenimentului”, a declarat căpitan Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Vaslui.
Un alt eveniment a avut loc în localitatea Butucării, din comuna Zăpodeni, unde au ars o tonă de furaje şi 0,2 mc de lemn de foc. Cauza incendiului pare a fi un foc deschis lăsat nesupravegheat.
Tot în comuna Zăpodeni, a mai fost înregistrat un incendiu la un depozit de furaje. În momentul sosirii pompierilor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la un stog de fân, cu posibilitate de propagare la locuinţă şi anexe. Intervenţia pompierilor profesionişti şi voluntari a făcut ca incendiul să nu se extindă, fiind lichidat în aproximativ cincizeci de minute.
Ultimul incendiu a avut loc în localitatea Deleni, comuna Deleni. Pentru localizarea, protejarea vecinătăţilor şi lichidarea incendiului, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de stingere, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, care a acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. În urma incendiului au fost distruse aproximativ cinci tone de fân, degradându-se alte trei tone. Din cercetările efectuate, se pare că incendiul a fost generat intenţionat de o persoană neidentificată.
“Conform datelor statistice înregistrate la nivelul IJSU Vaslui, în luna august se produc cele mai multe incendii raportat la un an întreg. De cele mai multe ori, aceste incendii au avut loc la depozitele de furaje (aproximativ 50%), principalele împrejurări care au condus la generarea lor fiind: jocul copiilor cu focul, utilizarea focului deschis în gospodărie fără respectarea normelor de prevenire, fumatul şi acţiunea intenţionată”, a mai spus Petru Iftene.

1 Comentariu

Răspunde