Sindicatele boicotează bacul

Sindicatele boicotează bacul

„Ministerul Educaţiei abuzează de puterea sa, în calitate de coordonator al activităţii din învăţământ, fără a ţine cont de relaţia contractuală a profesorului», a declarat Sorin Ţiplea, preşedintele filialei Vaslui a FSLI.

Sindicatele din învăţământul vasluian acuză Ministerul Educaţiei de abuz şi încălcarea legislaţiei muncii în ceea ce priveşte participarea profesorilor la bacalaureat în calitate de supraveghetori sau evaluatori, în condiţiile în care nu au semnat un contract de prestări servicii.

Preşedintele filialei Vaslui a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Sorin Ţiplea, consideră că şefii învăţământului impun cadrelor didactice să participe la examenul de bacalaureat pe bază de voluntariat. Liderul sindical susţine că, în mod normal şi legal, fiecare profesor supraveghetor sau evaluator ar trebui să aibă încheiat un contract de prestări servicii cu Ministerul Educaţiei, organizatorul examenului de bacalaureat.

„Ministerul Educaţiei abuzează de puterea sa, în calitate de coordonator al activităţii din învăţământ, fără a ţine cont de relaţia contractuală a profesorului. Au transmis un tabel în şcoli cu profesori care vor să se înscrie pentru a participa la examenul de bacalaureat. Ceea ce au semnat cadrele didactice acolo este o opţiune, nu un contract de prestări servicii. Pentru bacalaureat, profesorii nu desfăşoară activitate în şcoala cu care a semnat un contract de muncă, deci trebuie clar un alt contract, cu drepturi şi obligaţii de ambele părţi. Astfel, reprezentanţii Ministerului Educaţiei încalcă legislaţia muncii”, a declarat Sorin Ţiplea.

Liderul sindical a anunţat că nu va participa la examenul de bacalaureat, considerând că 19 lei pentru o zi de supraveghere „este o bătaie de joc”.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde