Sute de restanţieri la bac

Sute de restanţieri la bac

Peste 400 de absolvenţi din promoţiile anterioare s-au înscris la sesiunea din această vară a examenului de bacalaureat.

Aproape 3.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris la sesiunea din această vară a examenului de bacalaureat. 2.500 provin din promoţia din acest an, iar ceilalţi sunt din promoţiile anterioare. Restanţierii nu vor achita nicio taxă pentru a intra în examen. Abia din toamnă, vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar, dacă vor fi declaraţi respinşi şi după sesiunea iunie-iulie.

Prima sesiune a bacului va începe pe 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Examinarea se desfăşoară până pe 12 iunie. Va urma proba de competenţe digitale, între 16 şi 20 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 23 şi 27 iunie. Din 30 iunie vor începe probele scrise, cu limba şi literatura română, urmată de limba maternă, pe 1 iulie, şi în 2 iulie, de proba obligatorie a profilului.

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va susţine pe 4 iulie. Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie. În aceeaşi zi, până la ora 16, se vor putea depune contestaţiile. Afişarea rezultatelor finale va fi pe 11 iulie.

Candidaţii care nu au trecut de prima sesiune la bacalaureat vor avea o a doua şansă în sesiunea de toamnă, pentru care înscrierea are loc în perioada 14-18 iulie.

1 Comentariu

Răspunde