Peste 150 de cadre medicale au dat în judecată Spitalul Judeţean Vaslui pentru tăierea unor sporuri

Peste 150 de cadre medicale au dat în judecată Spitalul Judeţean Vaslui pentru tăierea unor sporuri

 

Peste 150 de asistenţi şi personal auxiliar au dat în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui după ce conducerea unităţii le-a tăiat, în februarie, din sporul acordat pentru condiţii deosebit de periculoase de muncă din cauza problemelor financiare cu care se confrunta spitalul.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a fost chemat din nou în instanţă, după acţiunea întreprinsă de 58 de medici, de peste 150 de cadre medii şi auxiliare din secţiile de psihiatrie şi pneumologie, precum şi din compartimentul de anatomie patologică, din cauza tăierii sporurilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit cererii de chemare în judecată formulată de Sindicatul Sanitas Vaslui, angajaţii solicită reîntregirea sporului acordat pentru condiţii deosebit de periculoase de muncă, diminuate de la 100 la sută la 75 la sută, la Pneumologie şi Anatomie Patologică, şi de la 75 la 65 la sută, la Psihiatrie.

„Sporul pentru condiţii deosebit de periculoase este prevăzut în contractul individual de muncă al fiecăruia dintre cele peste 150 de cadre medii şi auxiliare. Comitetul Director a spitalului a decis diminuarea acestuia fără acordul salariaţilor, fiind astfel o măsură ilegală şi abuzivă”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX liderul Sindicatului Judeţean „Sanitas” Vaslui, Daniela Clătinici.

Pe lângă reluarea plăţii integrale a sporului pentru condiţii deosebit de periculoase de muncă, salariaţii solicită şi achitarea retroactivă a diferenţelor de bani reţinute de conducerea spitalului începând cu luna februarie şi până la data pronunţării instanţei de judecată.

Cu o zi în urmă, 58 de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au dat în judecată unitatea medicală din cauza diminuării sporului de gardă cu 25 la sută începând cu luna februarie.

 

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde