Anchetă a Prefecturii Vaslui la Primăria Pungeşti, fiind vizat şi terenul concesionat de Chevron

Anchetă a Prefecturii Vaslui la Primăria Pungeşti, fiind vizat şi terenul concesionat de Chevron

Prefectura Vaslui a început o anchetă la Primăria Pungeşti pentru verificarea documentelor care au stat la baza emiterii titlului de proprietate pe terenul deţinut de primarul din localitate, Mircea Vlasă, pe care acesta l-a concesionat companiei Chevron pentru explorarea gazelor de şist.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, ancheta la Primăria Pungeşti se desfăşoară în baza solicitării făcută de către Poliţia Judeţeană Vaslui, instituţie care îl cercetează pe primarul comunei, Mircea Vlasă, pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În baza solicitării Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, în prezent are loc un control de specialitate asupra activităţii desfăşurate de comisiile locale de fond funciar Pungeşti şi Ivăneşti, judeţul Vaslui. Prin acest control se verifică modalitatea de emitere a titlurilor de proprietate şi punerea în posesie a terenurilor pe raza celor două comune”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

Suprafaţa de aproape două hectare pe care compania Chevron derulează, în prezent, activităţi de amenajare a platformei pe care urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui face obiectul unei anchete a Poliţiei în urma căreia se va stabili legalitatea dobândirii acelui teren.

Vizat de cercetările poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) Vaslui este primarul comunei Pungeşti, Mircea Vlasă, a cărui soţie este proprietarul direct al celor 1,92 hectare de teren, suprafaţă atribuită de Mircea Vlasă în anul 2005, în calitate de primar.

„Un localnic din comuna Pungeşti a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, prin care solicită efectuarea de cercetări cu privire la legalitatea efectuării transferului de proprietate pentru o suprafaţă de teren din Pungeşti, aparţinând familiei primarului Mircea Vlasă. În consecinţă, în cauză a fost întocmit un dosar penal în care poliţiştii SIF desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, declara, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

În luna noiembrie a anului trecut, peste o mie de persoane au depus la Prefectura Vaslui documentele prevăzute de lege pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului în funcţie, Mircea Vlasă, pe motiv că acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma să înceapă explorarea gazelor de şist.

În solicitarea depusă la Prefectura Vaslui se arăta, printre altele, că actualul edil nu mai reprezintă interesele localnicilor, în condiţiile în care nu i-ar fi consultat cu privire la explorarea gazelor de şist în comună. Semnatarii cererii subliniau că primarul Mircea Vlasă a concesionat către firma Chevron suprafaţa de 1,92 hectare de teren, pe care compania petrolieră urmează să-şi amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui. Săptămâna trecută, Prefectura Vaslui a respins cererea localnicilor din Pungeşti privind organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Mircea Vlasă.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde