Opt centre de evaluare pentru clasa pregătitoare

Opt centre de evaluare pentru clasa pregătitoare

În acest an, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a stabilit opt centre de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor.
Potrivit metodologiei, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2014, inclusiv, pot să-i înscrie la clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui va coordona întreaga activitate de evaluare. Pentru buna derulare a acțiunii, instituția a stabilit opt centre de evaluare. Două se vor găsi la sediul CJRAE, iar celelalte la Grădinița nr. 15 “Dumbrava Minunată” Vaslui, Școala nr. 2 “Vasile Pârvan” Bârlad, Școala de Muzică și Arte Plastice “N.N. Tonitza” Bârlad, Școala “Pricipesa Elena Bibescu” Bârlad, Școala nr. 2 “Ion Creangă” Huși și Școala Gimnazială “Mihai David” Negrești.
Evaluarea preșcolarilor se va realiza în perioada 18 februarie – 12 martie, când cele opt centre vor fi deschise între orele 10-18. Părinții pot face programări pentru realizarea evaluării psihosomatice a copiilor la telefonul 0235/314.706, în perioada 18 februarie – 12 martie, în intervalul orar 9-16.
În vederea realizării evaluării psihosomatice, părinții sau reprezentanții legali sunt nevoiți să obțină mai întâi o adeverință de la medicul de familie prin care se atestă că preșcolarul este “clinic sănătos” și “apt pentru școală”. Rezultatele evaluărilor se vor comunica în scris, în aceeași zi și nu pot fi contestate.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde