Simulări în februarie și martie

Simulări în februarie și martie

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a publicat datele la care vor fi organizate simulările la evaluarea națională și bacalaureat. Astfel, elevii de clasa a opta vor susține simularea în perioada 18-19 februarie, iar elevii de clasele a XI-a și a XII-a vor simula bacul în perioada 3-7 martie.
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a dat publicității calendarul simulării examenelor de evaluare națională și bacalaureat. Astfel, elevii de clasa a opta vor fi familiarizați cu atmosfera de examen în luna februarie. Pe 18 februarie, vor simula proba de română, iar a doua zi, matematica. Rezultatele vor fi anunțate pe 7 martie.
Elevii de clasa a XI-a vor simula bacul doar la română, istorie și matematică, iar cei de clasa a XII-a vor susține teste la română, matematică, istorie, fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie, în funcție de profil și specializare. Proba de română va fi simulată pe 3 martie, cea obligatorie a profilului – pe 5 martie, iar pe 7 martie va fi proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi date publicității pe 14 martie.
ISJ Vaslui menționează că rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, în consiliile profesorale, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor.
“Notele nu vor fi trecute în cataloage, dar prezența la aceste simulări va fi obligatorie. Ele se vor susține în condiții de examen, iar rezultatele vor fi analizate în vederea eliminării carențelor în organizare și în privința pregătirii elevilor pentru examenele propriu-zise”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde