HC Vaslui-CSM Călărași 27-30 (12-16) A învins experiența

HC Vaslui-CSM Călărași 27-30 (12-16) A învins experiența

HC Vaslui nu a putut fi peste handbaliștii experimentați ai Călărașiului, care au mutat finala seriei A a diviziei A în primăvara anului viitor, meciul decisiv urmând a se disputa pe terenul elevilor lui Sabin Dacău.
HC Vaslui a fost destul de timorată în fața mult mai experimentaților handbaliști de la Călărași. Adversarii, perfect conduși de Pârâianu, au condus tot jocul, chiar dacă vasluienii s-au apropiat la un gol în debutul reprizei a doua, scor 18-19. La 21-22, gazdele nu au gestionat bine faza de apărare, cu doi portari apatici, Pralea și Pleșca, cei doi nereușind să scoată mai nimic, toate mingile aruncate de Șania, Săulescu, Gavriloaia sau Roșca intrând în poartă. Vasluiul a contat doar pe Țuțu, în prima repriză, și Sandu Iacob, în partea a doua, prea puțin pentru a putea fi egala Călărașiului. “Am avut anumite momente pe care nu le-am gestionat foarte bine. Am întâlnit o echipă cu mai mare experiență, o mare parte dintre jucători mei sunt la primul lor joc de acest gen. Dar am pierdut o bătălie și nu un război. Mergem mai departe, drumul este lung și se poate întâmpla orice”, a declarat Leonard Bibirig, antrenorul HC Vaslui. De cealaltă parte, Sabin Dacău, a declarat că șansele Călărașiului de promovare sunt acum de 50 la sută, iar finala va fi în retur. “Am câștigat un meci cu o echipă bună. Am avut trei luni de stres, am studiat foarte bine adversarul și cred că știm anumite faze mai bine decât ei. Șansele de promovare sunt 50 la sută acum, însă consider că ambele echipe merită să fie în prima ligă. Sper ca Federația să ia o decizie în iarnă și să dea posibilitatea ambelor echipe să evolueze pe prima scenă”, a spus Dacău. Pentru HC Vaslui au marcat: Sandu Iacob și Țutu (câte șase goluri), Hagiu și Marius Ignat (câte cinci), Cotinghiu (trei), Soare și Sabin Ignat (câte un gol).

Atmosferă de Europa
Peste 1.200 de vasluieni au umplut la refuz Sala Sporturilor, oferind o atmosferă de Europa. Doar Minaur, Odorhei și Constanța se mai laudă cu un public ca al Vasluiului, lucru recunoscut și de către observatorul partidei, Horațiu Belu. Printre susținători s-au aflat primarul Vasile Pavăl, președintele CJ, Dumitru Buzatu, prefectul Radu Renga, mulți directori de deconcentrate, care au rămas impresionați de atmosfera creată de public. “Vreau să le mulțumesc spectatorilor, pentru susținere și atmosfera creată. Le mulțumim și celor care sunt alături de noi și ne susțin. Sper să rămână alături de noi în continuare”, a spus Leonard Bibirig. La final, susținătorii HC Vaslui i-au aplaudat pe handbaliști, strigând: “Suntem mândri de voi!”.

0 Comentarii

Nu există comentarii încă!

Poți fi primul care comentează la această postare!

Răspunde